ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Τα 8 χειρότερα ψέματα που ακούσαμε από τους δασκάλους μας στο Δημοτικό!

Νιώθω ότι η ενήλικη ζωή δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα μου έμαθαν οι γονείς και οι δάσκαλοί μου. Καθώς μεγάλωσα, έγινα ανεξάρτητη και πλέον ζω μόνη μου, η πραγματικότητα μου έδωσε ένα γερό χαστούκι. Όλα τα ψέματα που μας είπαν οι δάσκαλοί μας στο σχολείο βγήκαν στην επιφάνεια κι έτσι έμαθα πως το να βάζω τα δυνατά μου δεν […]

Θεώνη Σταματοπούλου

6 Σεπτεμβρίου, 2016

Νιώθω ότι η ενήλικη ζωή δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα μου έμαθαν οι γονείς και οι δάσκαλοί μου.

Καθώς μεγάλωσα, έγινα ανεξάρτητη και πλέον ζω μόνη μου, η πραγματικότητα μου έδωσε ένα γερό χαστούκι. Όλα τα ψέματα που μας είπαν οι δάσκαλοί μας στο σχολείο βγήκαν στην επιφάνεια κι έτσι έμαθα πως το να βάζω τα δυνατά μου δεν είναι πάντα αρκετό και πιθανώς πολλοί άνθρωποι να μη με συμπαθούν για αυτό που είμαι.

Στην ηλικία των 20, έχω ανακαλύψει κάθε ένα ψέμα και υπερβολή που άκουσα από τους δασκάλους μου. Μερικά δε από αυτά, είναι απίστευτα εξωφρενικά:

#1 «Θα χρειαστείς τα μαθηματικά ως ενήλικας.»

Δεν μιλάω για τις απλές αριθμητικές πράξεις. Μιλάω για κάτι τέτοιο: «Ο Ανδρέας ταξιδεύει με το τρένο με 80 χλμ την ώρα. Ο Νικολάκης κινείται με ποδήλατο προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η γιαγιά του έφαγε γεμιστά το μεσημέρι. Βρείτε το Χ.» ΟΧΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

family-guy-gif-asian-math

#2 «Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του.»

Γιατί λοιπόν έχουν εξώφυλλα τα βιβλία, αφού κατά εσένα δάσκαλε, δεν κρίνουν το υπόλοιπο βιβλίο;

really

#3 «Ο Άι Βασίλης βλέπει ό,τι κι αν κάνεις.»

Φθηνό κόλπο για να συμπεριφερόμαστε σαν άνθρωποι στο σχολείο. Εκτός από τον Γιωργάκη, ο οποίος παρόλο που πετούσε σαΐτες όλη την ώρα στο μάθημα, πήρε το ποδήλατό του ως δώρο Χριστουγέννων. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό δάσκαλε;

throne_of_lies_elf

#4 «Έχω μάτια ακόμη και στην πλάτη μου.»

Και ψαχνόμουν εγώ μικρή να δω αν παίζει να έχω κι εγώ μάτια στην πλάτη μου ή μόνο ο δάσκαλός μου έχει τελικά υπερδυνάμεις. Ψέματα και πάλι ψέματα.

What-is-happening-GIF

#5 «Δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό.»

Ναι και επίσης ένα κι ένα κάνουν δύο. Αυτή η ρήση είναι σαν το «Εάν φας ένα κουκούτσι από το καρπούζι, θα μεγαλώσει ένα καρπούζι μέσα στην κοιλιά σου.»

you-liar

#6 «Η μύτη σου μεγαλώνει όταν λες ψέματα.»

Σε παρακαλώ πολύ. Αν τα ψέματα ήταν δουλειά, θα είχα βγάλει εκατομμύρια. Λέω ψέματα για κάθε τι που μπορείς να φανταστείς και η μύτη μου είναι στη θέση της.

pinokio

#7 Μας απειλούσαν ότι θα μας πλύνουν το στόμα με σαπούνι.

Προσωπικά, αποτελούσε ισχυρή απειλή προς εμένα. Κάθε φορά που το άκουγα, τρόμαζα απίστευτα. Αλλά δεν ίσχυε το ίδιο και για τους συμμαθητές μου. Ένας μάλιστα δοκίμασε μία φορά να φάει ένα σαπούνι και δεν έπαθε τίποτα! Ήρωας!

julia

#8 «Το χρυσόψαρο μας πήγε να ζήσει με… τα άλλα ψαράκια.»

Στην τάξη μου στο Δημοτικό, είχαμε ένα χρυσόψαρο, το οποίο το φροντίζαμε όλοι σαν τα μάτια μας. Μία μέρα δεν το είδαμε στην τάξη και ρωτήσαμε τον δάσκαλο μας τι απέγινε. Η αιτιολογία του ήταν ότι το ψαράκι μας πήγε να ζήσει με τα άλλα ψαράκια. Α ναι; Τότε γιατί δάσκαλε κρατούσες τη γυάλα πηγαίνοντας προς τις τουαλέτες;

darla

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET