ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

7 τύποι καθηγητών που είναι βέβαιο πως θα συναντήσεις στο Πανεπιστήμιο!

Είναι δυστυχώς πραγματικότητα ότι οι σημαντικότεροι άνθρωποι που θα πρέπει να είμαστε σε (καθημερινή) επαφή στο Πανεπιστήμιο, αν θέλουμε να περάσουμε το μάθημα, είναι οι καθηγητές. Σε αντίθεση με αυτούς που είχαμε στο Λύκειο (κι αυτοί φρούτα ήταν), οι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο έχουν μεγαλύτερη ελευθερία να μας δείξουν περισσότερες πτυχές του εαυτού τους. Κάτι που δεν βγαίνει πάντα […]

Default avatar

Guest Author

7 Μαρτίου, 2016

Είναι δυστυχώς πραγματικότητα ότι οι σημαντικότεροι άνθρωποι που θα πρέπει να είμαστε σε (καθημερινή) επαφή στο Πανεπιστήμιο, αν θέλουμε να περάσουμε το μάθημα, είναι οι καθηγητές. Σε αντίθεση με αυτούς που είχαμε στο Λύκειο (κι αυτοί φρούτα ήταν), οι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο έχουν μεγαλύτερη ελευθερία να μας δείξουν περισσότερες πτυχές του εαυτού τους. Κάτι που δεν βγαίνει πάντα σε καλό…

Γι’ αυτό οι 7 ακόλουθοι τύποι καθηγητών είναι θαρρώ οι συνηθέστεροι που έχουμε συναντήσει τουλάχιστον μια φορά σε αμφιθέατρο στη μέχρι τώρα φοιτητική μας πορεία:

1. Ο καθηγητής που θαρρεί ότι διδάσκει στο Λύκειο

silence

Είναι αστείο, καθώς επίσης και ειρωνικό το γεγονός ότι αφού μας ενημερώσει ότι οι διαλέξεις θα είναι πολύ διαφορετικές από τα μαθήματα του Λυκείου, βλέπουμε ότι η διδασκαλία του διαθέτει τελικά τη νοοτροπία του σχολείου. Έχει την αίσθηση της ανωτερότητας προς τους φοιτητές, όπως και την απαίτηση να του φέρεσαι σαν να είναι ανώτερος, ενώ φυσικά απαγορεύει την ύπαρξη κινητών τηλεφώνων σε κοινή θέα (δηλαδή είμαστε σοβαροί;). Επιπλέον, βάζει για κάποιον ανεξήγητο λόγο εργασίες και ασκήσεις για το σπίτι που δεν προσμετρούνται στον τελικό βαθμό… «Θα μας βάλετε και τιμωρία στη γωνία με το ένα πόδι όρθιο, κύριε;»

2. Ο κουλ καθηγητής

ezra

Σίγουρα σε κάποιο εξάμηνο θα σου τύχει ένας τέτοιος καθηγητής. Είναι συνήθως γύρω στα 30 με 40 και είναι αυτοί οι οποίοι βλέπουν τις ίδιες σειρές με εμάς και φυσικά το συζητάνε και μέσα στο μάθημα. Έχει τύχει ένας καθηγητής που είχα να είναι φανατικός του Game of Thrones και να μας το προτείνει να το δούμε!

3. Αυτός που δεν βάζει βαθμούς

kidding

Ο γνωστός παπάρας που δεν χάνει ευκαιρία να σου υπενθυμίσει ότι το 10 είναι για τον Θεό, το 9 για αυτόν, το 8 για κανέναν και καταλήγουμε να έχουμε σαν άριστα το 7 (κλαψ-κλαψ). Ουσιαστικά, ο συγκεκριμένος τύπος καθηγητή μας βοηθάει στο να… αποτύχουμε. Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι στην εξεταστική, αφού βάλει τις παλουκάρες, γυρνάει ειρωνικά και λέει «Ελπίζω να μην σας ξαναέχω εδώ τον Σεπτέμβρη»… #δεν_μας_παρατάς

4. Ο βαρετός που γράφει και γράφει και… γράφει στον πίνακα

prof

Είναι εκείνος ο πολύ συναρπαστικός καθηγητής που γράφει κατεβατά στον πίνακα, φυσικά δεν τα ανεβάζει στην e-class και είσαι αναγκασμένος να γράφεις με τις ώώώρες. Επιπλέον, δυστυχώς είναι αυτός που δεν κάνει κανένα αστείο για να ελαφρύνει κάπως το μάθημα και έτσι μετά από δύο ώρες, βγαίνεις από το αμφιθέατρο με ένα κεφάλι καζάνι…

5. Η διάνοιαharrison

Αυτός ο καθηγητής ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάει κι ο τρόπος που διδάσκει κάνει τη διάλεξη πολύ ενδιαφέρουσα. Ξέρει πολύ καλά το αντικείμενο μελέτης του, απαντάει σε οποιαδήποτε απορία και φυσικά η απάντηση που δίνει είναι άκρως κατανοητή και σε βάθος. Γενικά, η ενέργεια που μεταδίδει στις διαλέξεις σε κάνει να εύχεσαι να είχες τουλάχιστον το 1/10 της εξυπνάδας του.

6. Ο συνεχώς άρρωστος

sick

Ο τυπάς αυτός είναι πάντα άρρωστος! Κάθε εβδομάδα ελέγχεις τα mails σου για να ενημερωθείς για την κατάσταση της υγείας του, έτσι ώστε να δεις αν θα γίνουν οι διαλέξεις ή τα εργαστήρια. Ειλικρινά, από ένα σημείο και μετά απορείς για το πώς ένα άτομο γίνεται να λείπει τόσες πολλές ημέρες ή μάλλον κάθε λίγο και λιγάκι. Αξιοσημείωτο είναι ότι αφού επιστρέψουν, θέλουν να κάνουν όλη την ύλη του εξαμήνου μέσα ένα μήνα… #δεν_βγαίνει_φίλε_μου

7. Ο αφηγητής

bla-bla

Είναι εκείνος ο καθηγητής που για κάθε πιθανό σενάριο, έχει και μια ιστορία να σου πει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στις διαλέξεις, να μαθαίνεις περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή του παρά για το μάθημα. Και το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι στο τέλος αντί να θυμόμαστε πληροφορίες για το μάθημα, θυμόμαστε τις ιστορίες του καθηγητή, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα θέματα της εξεταστικής….

 

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET