ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 τρόποι να βοηθήσεις το ταίρι σου να ξεπεράσει τις ανασφάλειές του στο σεξ!

Να με συμπαθάτε αν επαναλαμβάνομαι, και αναφέρομαι κυρίως στους τακτικούς αναγνώστες της Mademoisex, αλλά όσο γράφω θα λέω ότι το σεξ που κυκλοφορεί εκεί έξω είναι κάκιστο. Και ξέρεις ποιον βλάπτει αυτό, έτσι; Εσένα και μόνο εσένα. Γιατί αντί να βάζεις όλο σου το ταλέντο σε αυτό, κάνεις μισές δουλειές και εν τέλει χάνεις την […]

Mademoisex

22 Νοεμβρίου, 2019

Να με συμπαθάτε αν επαναλαμβάνομαι, και αναφέρομαι κυρίως στους τακτικούς αναγνώστες της Mademoisex, αλλά όσο γράφω θα λέω ότι το σεξ που κυκλοφορεί εκεί έξω είναι κάκιστο. Και ξέρεις ποιον βλάπτει αυτό, έτσι; Εσένα και μόνο εσένα. Γιατί αντί να βάζεις όλο σου το ταλέντο σε αυτό, κάνεις μισές δουλειές και εν τέλει χάνεις την υπέρτατη απόλαυση που μπορεί να σου χαρίσει.

Μπορώ να δεχτώ τη δικαιολογία πως τα ζευγάρια στις μέρες μας έχουν τόσες υποχρεώσεις και έγνοιες που δεν τους μένει μυαλό και χρόνος για να αφιερώσουν στη σεξουαλική τους ζωή. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φθείρεται τόσο η σχέση συνολικά, όσο και τα δύο μέρη από τα οποία αποτελείται ατομικά. Ωστόσο, δεν είναι κι ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να παίξει τόσο σημαντικό ρόλο στο κρεβάτι ενός ζευγαριού. Στο παιχνίδι συχνά μπαίνουν και οι ανασφάλειες. Όλοι μας έχουμε ανασφάλειες και δεν υπάρχει τίποτα το κακό σε αυτό. Όταν όμως αυτές έχουν τόσο μεγάλη επιρροή πάνω μας, ώστε να μη μας αφήνουν να ευχαριστιόμαστε τις προσωπικές στιγμές με το σύντροφό μας, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα.

Σεξ = ΟΧΙ ταμπού, ΟΧΙ προκαταλήψεις, ΟΧΙ ανασφάλειες. Αν λοιπόν, παρατηρήσεις ότι κάτι τρώει τον/την σύντροφό σου, τότε μη διστάσεις και μίλα του/της, ώστε να βρεις το πρόβλημα, να το συζητήσεις και στο τέλος να το λύσετε από κοινού.

Αυτοί είναι τρόποι να βοηθήσεις το ταίρι σου να ξεπεράσει τις ανασφάλειές του/της στο σεξ:

#1 Κάνε την αρχή για να σου ανοιχτεί

Το πρώτο και βασικότερο βήμα είναι να συζητήσετε. Πάρε την πρωτοβουλία να ανοίξεις την κουβέντα και μην περιμένεις από εκείνον/η να το κάνει. Δύσκολα ένας άνθρωπος μιλάει από μόνος του για τις ανασφάλειες που τον βασανίζουν, επομένως από την στιγμή που είστε ζευγάρι οφείλεις να ενδιαφερθείς για εκείνον/η και να δείξεις ότι καταλαβαίνεις. Πρέπει να τον/την κάνεις να σου ανοιχτεί, να του/της δείξεις πως δεν υπάρχει καμία ντροπή να μοιραστεί μαζί σου τις προτιμήσεις του/της στο σεξ ή τις φαντασιώσεις του/της, όπως επίσης πως δεν υπάρχει λόγος να μην νιώθει άνετα με το σώμα του/της από την στιγμή που εσύ τον/τη θέλεις όπως είναι.

#2 Μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου γι’ αυτές 

Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ μην κάνεις το λάθος να κατηγορήσεις τον εαυτό σου για τις ανασφάλειες και τα κόμπλεξ που έχει το αγόρι/κορίτσι σου. Στις πλείστες των περιπτώσεων, αυτές αποτελούν πτυχές του χαρακτήρα του/της που προϋπήρχαν σε αυτόν/ήν κι απλά έκαναν την εμφάνισή τους στην παρούσα φάση. Το θέμα δεν είναι να νιώσεις εσύ τύψεις και το πρόβλημα να μεγαλώσει, αλλά να λυθεί το ήδη υπάρχον, με συζήτηση και βοήθεια από μεριάς σου.

#3 Δώσε του/της την επιβεβαίωση που χρειάζεται

Όλοι μας θέλουμε να ικανοποιούμαστε και να ικανοποιούμε. Το καλό σεξ είναι να βάζεις πάνω από όλα την ευχαρίστηση του/της συντρόφου σου και μετά τη δική σου. Μην κάθεσαι λοιπόν κι εσύ σαν αστερίας και περιμένεις από εκείνον/η να τα κάνει όλα, χωρίς μάλιστα να δίνεις την παραμικρή πληροφορία για τη φάση στην οποία βρίσκεσαι. Τόσο πάνω στο σεξ, όσο και μετά, πρέπει να φροντίζεις να του/της υπενθυμίζεις ότι αυτά που σου κάνει σου αρέσουν. Δείξε λίγο ενθουσιασμό βρε παιδάκι μου να του/της αναπτερώσεις το ηθικό πχια.

#4 Κάνε τον/την να σε εμπιστευτεί απόλυτα

Για να συζητήσει τις ανησυχίες του/της μαζί σου, θα πρέπει να έχει περάσει αρκετός καιρός που είστε μαζί, άρα να υπάρχει και η απαραίτητη οικειότητα μεταξύ σας, ώστε να μπορείτε να συζητάτε τα πάντα με άνεση και ειλικρίνεια. Η εμπιστοσύνη είναι το παν στη σχέση. Από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσει ότι είσαι ο άνθρωπός του/της και μπορεί να σου εμπιστευτεί τα πάντα δίχως να φοβάται ότι θα παρεξηγηθείς ή θα ρεζιλευτεί, τότε έχει γίνει η μισή δουλειά. Γιατί η εμπιστοσύνη θα φέρει τη συζήτηση και στη συνέχεια θα έρθει και η λύση.

#5 Επισκεφτείτε μαζί έναν ειδικό

Ανάλογα με το πρόβλημα που έχει, θα μπορούσε να επισκεφτεί είτε έναν ψυχολόγο είτε έναν άλλο ειδικό, ώστε μέσα από τις συμβουλές του να μπορέσει να βρει μία λύση στο πρόβλημά του/της. Δεν υπάρχει τίποτα το κακό με το να καταφύγουμε μία φορά στη ζωή μας σε έναν ειδικό να μας βοηθήσει. Σταματήστε πια να έχετε αυτό το κόμπλεξ και συνειδητοποιείστε ότι η βοήθεια τρίτων είναι πιο ουσιαστική και καταλυτική για τη σχέση σας.

#6 Μη δίνεις μεγάάάλη σημασία στον οργασμό

Και θα εξηγηθώ. Φυσικά και το σημαντικότερο κομμάτι του σεξ είναι ο οργασμός, καθώς αποτελεί το αποκορύφωμα της απόλαυσης. Όταν όμως βλέπεις ότι το αγόρι/κορίτσι σου αντιμετωπίζει προβλήματα στο κρεβάτι, κάνε τα στραβά μάτια και βάλε εκείνον/η στο επίκεντρο κι όχι την προσωπική σου απόλαυση. Θυσίασε για λίγο διάστημα τους οργασμούς σου και φρόντισε να αντιμετωπίσεις μαζί του/της το πρόβλημα, ώστε να μπορέσετε να βρείτε μία λύση το συντομότερο δυνατό. Μην τον/την πιέζεις να σε τελειώνει από τη στιγμή που υπάρχει πρακτικό ζήτημα και δεν μπορεί. Κάνε υποχωρήσεις για το καλό της σχέσης σας.

Μη διστάσεις να σεξομολογηθείς στη Mademoisex.
Εσύ στέλνεις στο [email protected], εκείνη απαντάει!

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET