ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

7+1 σημάδια ότι αυτό που έχετε είναι situationship και όχι μια κανονική σχέση!

Κι ούτε πρόκειται να γίνει.

Είναι σαν να έχετε σχέση, αλλά δεν έχετε. Το σεξ είναι απίστευτο, όμως δεν έχετε βγει μια φορά έξω σαν ζευγάρι. Αν κι εσύ τ@ το έχεις προτείνει. Βασικά μόνο εσύ τ@ προτείνεις πράγματα. Από την άλλη δε θέλεις και να τ@ πρήζεις κιόλας, γιατί μπορεί να μη σου ξαναστείλει. Τελικά είστε ή δεν είστε μαζί; Μήπως απλά χάνεις το χρόνο σου;

Αν όλες αυτές οι σκέψεις σε βασανίζουν καθημερινά, τότε συγχαρητήρια, είσαι σ’ ένα situationship. Το limbo των σχέσεων. Ναι αυτή η «περίπου» σχέση που υπάρχει κάτι μεταξύ σας όμως δεν υπάρχει δέσμευση, έχει όνομα. Για να το λες κάπως μέχρι να βγάλεις άκρη. Αν βγάλεις. 

Διάβασε κι αυτό

Τα situationships ήρθαν να αντικαταστήσουν τις σχέσεις κι αυτό μόνο για καλό δεν είναι!

Το situationship είναι ένα μπέρδεμα. Ακόμα και στο ‘friends with benefits’ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Καθόλου συναισθήματα, μόνο σεξ. Στη δική σας περίπτωση όμως τα συναισθήματα υπάρχουν, τουλάχιστον από τη μεριά σου και σε πνίγουν. Επενδύεις σ’ αυτό που έχετε με την ελπίδα ότι θα οδηγήσει σε κάτι πιο επίσημο. Εκείν@ από την άλλη σου δίνει όλα τα σημάδια ότι τ@ αρέσεις αλλά μέχρι εκεί. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Κάποιος πιο πονηρός θα έλεγε ότι σου πετάει το τυράκι που χρειάζεται για να σε κρατάει κολλημέν@.

Κανείς όμως δεν αξίζει να μένει κολλημέν@ στην αβεβαιότητα.

Επίτρεψέ μου λοιπόν, να σε βοηθήσω να δεις τα πράγματα πιο καθαρά, ώστε να πάρεις τις αποφάσεις σου και να βγεις από αυτό το αδιέξοδο παραθέτοντας τα βασικά σημάδια ότι βρίσκεσαι σε ένα situationship και όχι σε μια κανονική σχέση:

1 Η μόνη πρωτοβουλία που παίρνει είναι να σε καλέσει σπίτι τ@ για σεξ

Άνθρωπος που παίρνει πρωτοβουλίες σημαίνει ότι είναι αποφασισμένος και σκέφτεται τον σύντροφό του. Πρέπει να σκεφτεί εκ των προτέρων, να κάνει σχέδια και να πάρει χρόνο για να οργανώσει κάτι που θα του εξασφαλίσει χρόνο με τον άλλον. Σε ένα situationship η σχέση σου δε θα σου προτείνει τίποτα άλλο παρά μόνο να βρεθείτε για σεξ. Αντιθέτως, μια κανονική σχέση τα συνδυάζει όλα, κυρίως όμως ποιοτικό χρόνο και κοινωνική ζωή. Όταν σε θέλει κλεισμέν@ σε μια κρεβατοκάμαρα μέχρι να τελειώσει η πράξη, τότε κατάλαβε επιτέλους τι ασόβαρες προθέσεις έχει. 

2 Ούτε τα γενέθλιά σου δε θυμάται

Δεν αναφέρομαι σε λεπτομέρειες όπως αν βάζεις κρεμμύδι στο πιτόγυρο ή πώς πίνεις τον καφέ σου. Μιλάω για στοιχειώδη πράγματα που δείχνουν ότι ο άλλος τρέφει ένα παραπάνω ενδιαφέρον για το άτομό σου. Τα γενέθλιά σου, τι σπουδάζεις, αν έχεις αδέρφια είναι κάποια από αυτά, τα οποία δε θα δυσκολευόταν να τα συγκρατήσει αν νοιαζόταν πραγματικά για εσένα. Σε μία κανονική σχέση ο/η σύντροφός σου προσπαθεί να σε γνωρίσει καλύτερα. Σ’ ένα situationship νιώθεις διαρκώς «ξέν@» προς το άλλο άτομο. Και κανείς δεν το θέλει αυτό με κάποι@ που φιλάει και αγκαλιάζει.

3 Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είστε ζευγάρι

Οι φίλοι τ@ δεν έχουν ιδέα ότι τρέχει κάτι μεταξύ σας ή αν δεν είστε σε κοινές παρέες, δεν τους έχεις γνωρίσει καν ακόμα, η οικογένειά τ@ δεν ξέρει ότι υπάρχεις και ώρες-ώρες νιώθεις πως ακόμα και @ ίδι@ αγνοεί την ύπαρξή σου. Τα ραντεβού σας περιορίζονται εντός σπιτιού κι αν τύχει να βρεθείτε έξω, αποφεύγει τη σωματική επαφή μαζί σου με κάθε τρόπο. Από τη μία σκέφτεσαι ότι ίσως δεν είναι ακόμα έτοιμ@ να επισημοποιήσει τη φάση σας, από την άλλη όμως όλο αυτό το επίμονο κρύψιμο σε προβληματίζει και σε πληγώνει. Situationship it is.

4 Νιώθεις ένα μόνιμο άγχος

Μια υγιής σχέση υποτίθεται ότι αποτελεί safe place. Δε σε κάνει να αναρωτιέσαι συνεχώς σε τι φάση βρίσκεστε κι αν έχει συναισθήματα για σένα ή όχι. Ξέρεις λοιπόν ότι βρίσκεσαι σε ένα situationship όταν σε «τρώει» το άγχος από την αβεβαιότητα, την ασάφεια και τα mixed feelings. Σε κάθε σου κίνηση φοβάσαι μην τ@ ξενερώσεις, γιατί αυτό που έχετε τελικά είναι τόσο επιφανειακό, που με το παραμικρό μπορεί να σπάσει.

5 Όσο απίστευτο είναι το σεξ, άλλο τόσο και η σύγχυση του τι είστε

Αργά ή γρήγορα, έρχεται η στιγμή που μία σχέση πρέπει να καθοριστεί. Βγαίνεις με άλλους ανθρώπους; Έχεις ρομαντικά συναισθήματα απέναντί μου; Πιστεύεις στη μονογαμία; Θέλεις να είμαστε αποκλειστικοί; Οι περισσότεροι άνθρωποι αναβάλλουν αυτή τη συζήτηση για όσο το δυνατόν περισσότερο. Το ίδιο και το situationship σου αποφεύγοντάς την κυρίως με σεξ. Όταν τραβιέστε σχεδόν έξι μήνες και δεν έχετε κάνει την παραμικρή κουβέντα για εσάς, ε δεν είναι κάπως ύποπτο;

6 Κυρίως έχετε dirty talk

Υπάρχει μια αδιαφορία για τη μέρα σου, τα συναισθήματά σου και τις απόψεις σου. Πού το πάει, πού το φέρνει, καταλήγει πάντα να σου λέει τι θέλει να σου κάνει όταν βρεθείτε οι δυο σας, κοινώς sex talk. Έτσι, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και διάθεση για να δημιουργηθεί ένα κλίμα να ανοιχτείτε μεταξύ σας. Χωρίς εμπιστοσύνη, δεν μπορείς να είσαι ευάλωτ@, και χωρίς ευαλωτότητα, δε θα έρθετε ποτέ κοντά. And this my friend, είναι η ουσία των situationship.

Giphy

7 Δεν είναι ξεκάθαρ@ για το μέλλον σας

Οι πραγματικές σχέσεις απαιτούν μια μικρή (και πολύ αντι-σέξι) δεξιότητα: τον προγραμματισμό, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει να έχετε ένα πλάνο ως ζευγάρι, από το πού θέλετε να πάτε ταξίδι μέχρι πόσα παιδιά θέλετε να κάνετε. Ακόμη και η έξοδος για ποτό απαιτεί κάποιο μικρό προγραμματισμό. Αλλά ένα άτομο που δεν ενδιαφέρεται για σένα, δε θα μπει στον κόπο να κάνει σχέδια. Τα σχέδια είναι για αυτούς που έχουν προθέσεις και βλέπουν μέλλον με το άλλο πρόσωπο. Με άλλα λόγια, το situationship σας δεν έχει προοπτικές εξέλιξης.

Bonus: Το ένστικτό σου να το εμπιστεύεσαι

Είπα κάποια σκληρά πράγματα, όμως είναι αλήθειες. Πονάει να βλέπεις ότι τα συναισθήματά σου για κάποι@ δεν ανταποδίδονται. Αλλά πονάει περισσότερο να σπαταλάς χρόνο και ενέργεια σε μία χαμένη υπόθεση. Δε σου αξίζει να αισθάνεσαι μπερδεμέν@. Δε σου αξίζει να ζεις σ’ ένα emotional roller coaster. Σου αξίζει μια πραγματική σχέση. Όταν το situationship σου δε θέλει να σου δώσει αυτό που αξίζεις, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να φύγεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Κάθε λεπτό που περνάς σε μια τέτοια «σχέση» είναι ένα λεπτό που χαραμίζεις από το να βρεις τον ιδανικό άνθρωπο για εσένα! 

OUR20s

DIGITAL

Μία νέα θεωρία υποστηρίζει ότι αν κάνεις δώρο παπούτσια στο ταίρι σου, θα χωρίσετε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET