fbpx

7 πράγματα που θα καταλάβεις για το ταίρι σου από τις πρώτες σας διακοπές μαζί!


Photo by Katrina Berban on Unsplash

Αν αναρωτιέσαι πού θα πάει η σχέση σας κι αν το μέλλον μεταξύ σας προβλέπεται λαμπρό ή όχι, υπάρχει τρόπος να το μάθεις. Να πάτε διακοπές! Μιλάω για τις πρώτες κοινές διακοπές. Είναι κάτι σαν το απόλυτο τεστ, γιατί… ή που θα επιστρέψετε πιο ερωτευμένοι από ποτέ, ή που θα γυρίσετε μαλωμένοι, ξενερωμένοι, μπορεί και χωρισμένοι.

Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που θα ζήσετε μαζί παραπάνω από ένα ολόκληρο 24ωρο σ’ έναν ουδέτερο χώρο, μακριά από τη βάση σας. Οι άμυνες πέφτουν, θα τ@ δεις και θα σε δει αγουροξυπνημέν@, δεν μπορείς να αγνοήσεις την γκρίνια κλείνοντας απλά το κινητό σου και φυσικά δεν έχεις τη δυνατότητα να αναλύσεις με την παρέα σου την κατάσταση αμέσως μετά από έναν καυγά. Λίγες μέρες διακοπών λοιπόν, μπορούν να σου ανοίξουν τα μάτια δείξουν πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα τ@ συντρόφου σου, όπως τα παρακάτω:

#1 Αν τα βρίσκετε στα οικονομικά

Το κεφάλαιο «χρήματα» αποτελεί μεγάλη υπόθεση. Εσύ μπορεί να σκέφτεσαι ότι θα περάσετε ένα όμορφο τριήμερο χωρίς να χρειαστεί να πεινάσετε τους επόμενους δύο μήνες, και ο άλλος να σχεδιάζει αξέχαστες διακοπές σαν άλλος εκατομμυριούχος! Καταλαβαίνεις ότι αυτό το χούι του «καλοπερασάκια» δε θα σας βγει σε καλό μακροπρόθεσμα, ειδικά αν το βλέπεις σοβαρά.

Θα μπορούσε όμως να συμβεί και το αντίθετο. Να αποδειχθεί τέτοι@ σπαγκοραμμέν@ που αντί να συζητάτε για το πόσο όμορφα περνάτε, να σχολιάζει τις τιμές κάθε καταλόγου που πιάνει στα χέρια τ@, να σπαταλάτε χρόνο και ενέργεια για να βρει το φθηνότερο μαγαζί και γενικά να σου βγάζει την ψυχή για 1-2€ παραπάνω. Μη σου τύχει να έχετε πάει σε ταβέρνα και να γυρνάει τα κουβέρ πίσω γιατί δεν τα ζήτησε…

#2 Έλα να πάμε στο νησί, η μάνα σου εγώ και εσύ

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα (γνώμη μου) απ’ όταν κάποιος που πρέπει να συντηρηθεί μόν@ τ@ έστω και για λίγες μέρες, παίρνει τηλέφωνο τη μανούλα για το παραμικρό ή της δίνει ραπόρτο. «Έλα μαμά, τώρα μόλις καθίσαμε στην ταβέρνα, ναι αυτή που μας σύστησες», «Έλα μανούλα, ναι, μόλις παραγγείλαμε, θα φάω και σαλάτα ναι», «Έλα μαμά, μου έβαλες στη βαλίτσα το μπλε μαγιό;». Πόσο πιο ντεκαυλέ ξενέρωτο πράγμα από το να είναι ο/η άλλος/η ακόμα μαμόθρεφτο και να είστε τρεις στη σχέση. Να τις αγαπάτε τις μανάδες σας, αλλά αν είστε πάνω από 16, ε ξεκολλήστε πια!

#3 Αν έχει καλές σχέσεις με την υγιεινή

Στις διακοπές σας θα καταλάβεις πάρα πολλά για τις καθημερινές τ@ συνήθειες. Για παράδειγμα, κάθε πότε πλένεται, πόσο τακτικ@ είναι με τα πράγματά τ@, εάν παρατάει βρώμικες κάλτσες και άπλυτα στο πάτωμα, αν αφήνει εκπλήξεις στην τουαλέτα, κλπ. Γενικότερα θα έχετε πρόσβαση ο ένας στις προσωπικές συνήθειες του άλλου, πράγμα που μέχρι τώρα δε συνέβαινε στην κανονική σας ζωή. Πίστεψέ με, μπορείς να καταλάβεις πολλά για έναν άνθρωπο από το πώς φροντίζει τον εαυτό του!

#4 Πραγματικός χαρακτήρας on the rise

Η διάθεση τ@ συντρόφου σου είναι κάτι το οποίο δεν μπορείς να αποφύγεις όταν ταξιδεύετε μαζί. Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο. Σε περίπτωση που δεν το έχεις συνειδητοποιήσει, το να συμφωνείτε σε κοινές διακοπές σημαίνει ότι συμφωνείτε να μοιραστείτε τις ίδιες αξέχαστες, χαρούμενες, αλλά και απογοητευτικές και δύσκολες στιγμές, αφού θα είστε συνέχεια μαζί. Θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ελέγξετε τη διάθεση και τις αυθόρμητες αντιδράσεις σας σε αυτή την περίπτωση. Ζώντας τ@ λίγο καλύτερα, είσαι σίγουρ@ ότι μπορείς να διαχειριστείς τα νεύρα και την κυκλοθυμία μελλοντικά; 

#5 Τελικά ταιριάζουν τα γούστα σας;

Το να μην έχετε κοινά γούστα, μπορεί να αποβεί καταστροφικό ή και να τονώσει τη σχέση σας. Είναι πολύ όμορφο να ανακαλύπτεις καινούριες εμπειρίες ή να μαθαίνεις από το ταίρι σου νέα πράγματα, αλλά αν είστε η μέρα με τη νύχτα, κάπου θα αρχίσει να φαίνεται. Για παράδειγμα, όταν εσύ θες να αράξεις όλη μέρα στην παραλία και εκείν@ να εξερευνήσει το νησί, ή εάν εσύ προτιμάς ποτάρες μέχρι το πρωί, ενώ εκείν@ θέλει να χορτάσει ύπνο, τότε καταλαβαίνεις ότι κάτι μεταξύ σας δε λειτουργεί. Αν δεν υπάρχει και διάθεση συμβιβασμού για να κάνετε ένα συνδυαστικό πρόγραμμα, η απογοήτευση είναι δεδομένη.

#6 Όχι και το καλύτερο σημάδι αν αφήσει όλη την οργάνωση πάνω σου

Ο προγραμματισμός των διακοπών δεν είναι εύκολο ζήτημα. Σίγουρα ένας από τους δύο το έχει περισσότερο με την οργάνωση, αλλά το να τα κάνει όλα μόνος δεν είναι λύση. Να βρει φθηνά εισιτήρια στις μέρες που βολεύουν, τοποθεσία, δωμάτιο, να κανονίσει τα οικονομικά, να τσεκάρει τι θα κάνετε κάθε μέρα, πώς θα μετακινείστε και η λίστα συνεχίζεται. Αν τα έχεις αναλάβει όλα εσύ και στο τέλος ακούσεις κι ένα «Μα καλά, δε βρήκες τίποτα καλύτερο;», ενώ @ άλλ@ το μόνο που έκανε ήταν να βάλει ξυπνητήρι μία ώρα πριν αναχωρήσετε, καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με αχάριστο άτομο και τα red flags ανεμίζουν.

#7 Κι από ευελιξία πώς τα πάτε;

Εκτός από το planning, οι διακοπές θα σας διδάξουν επίσης να είστε ευέλικτοι σε πιθανές αλλαγές ή αναποδιές που μπορεί να προκύψουν, όπου θα πρέπει να λειτουργήσετε σαν ομάδα για να τις διαχειριστείτε. Βέβαια είναι κι ένας τρόπος για να μάθεις κατά πόσο μεθοδικ@ και ευπροσάρμοστ@ είναι. Θα είναι αυτ@ που θα πανικοβληθεί και θα φέρει την καταστροφή ή αυτ@ που θα ψάξει για λύση; Είναι μια πολύ χρήσιμη πληροφορία για μελλοντικές καταστάσεις και προβλήματα!

Έξτρα συμβουλή: Κάνε ένα ζέσταμα στις δυνάμεις αυτοσυγκράτησής σου, γιατί στις πρώτες διακοπές ποτέ κανείς δεν πήγε τουαλέτα. Πονεμένη ιστορία. Γι’ αυτό επίλεξε ένα ταπεινό διήμερο μέχρι να φύγουν οι ντροπές, αλλιώς δε σας βλέπω καλά. Ούτε εσάς ούτε το έντερό σας.

Καλές πρώτες διακοπούλες λοιπόν!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET