fbpx

8 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά, προτού απαντήσεις στον πρώην σου!


Πρώην, αυτή η μάστιγα. Εκεί που πια είσαι καλά, τον έχεις ξεπεράσει και έχεις πάει τη ζωή σου παρακάτω, εκείνος αποφασίζει να εμφανιστεί και να τα κάνει όλα άνω κάτω. Από την άλλη, υπάρχουν κι εκείνες οι στιγμές που σκέφτεσαι μήπως πρέπει να το προσπαθήσεις πάλι μαζί του ή αντιθέτως να δώσεις την ελάχιστη σημασία, γιατί ξέρεις ότι τίποτα δε θα αλλάξει ούτε κι αυτή τη φορά. Όσο δύσκολο κι αν σου είναι, πρέπει να το σκεφτείς καλά προτού πιάσεις το κινητό να του στείλεις. Μην τρέξεις δηλαδή να απαντήσεις αμέσως στο μήνυμά του και προς Θεού μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις.

Αντιθέτως, σκέψου καλά τα παρακάτω:

#1 Αφού δεν πέτυχε με την πρώτη, γιατί να πετύχει τώρα;

Μην τρέφεις φρούδες ελπίδες. Το ότι σου έστειλε μήνυμα δε σημαίνει ότι πρέπει να τα ξεχάσεις όλα αμέσως και να πέσεις σαν τρελή στην αγκαλιά του. Ειδικά από την στιγμή που έχετε παίξει ήδη μία φορά σχέση μεταξύ σας και δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Δεν πα να στέλνει και να λέει ό,τι θέλει. Εσείς οι δύο είστε πλέον παρελθόν και καλά θα κάνει να το χωνέψει.

#2 Αν δεν απαντήσεις καν, θα το εκτιμήσει περισσότερο

Ναι ναι, σοβαρολογώ. Είναι επιλογή σου να μην απαντήσεις καθόλου αν έτσι νιώθεις. Σιγά μην ασχοληθείς αν θα παρεξηγηθεί ή θα στενοχωρηθεί ή θα εκνευριστεί. Εσύ καλύτερα πέρασες στο παρελθόν μαζί του; Όταν του κόψεις κάθε δίοδο επικοινωνίας, θα καταλάβει ότι πια δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι και θα σταματήσει να σε ενοχλεί. Θα σε σεβαστεί περισσότερο κιόλας να ξέρεις για την ακεραιότητα και την επιμονή της στάσης σου.

#3 Να θυμάσαι πως όταν το γυαλί ραγίσει, δεν ξανακολλάει

Όσο κυριολεκτικά ισχύει αυτή η φράση, άλλο τόσο ταυτίζεται με τις σχέσεις που έχουν διαρραγεί και είναι πλέον απίστευτα δύσκολο να γίνουν τα πράγματα όπως ήταν στο παρελθόν. Μην παραμυθιάζεις τον εαυτό σου. Δεν υπάρχουν τέτοιου είδους σχέσεις που να είναι και πάλι οι ίδιες μετά από μία επανένωση. Θα υπάρχουν προβλήματα, δυσκολίες και σίγουρα όχι η ίδια διάθεση.

#4 Από την στιγμή που δεν είστε σε σχέση, δεν του χρωστάς τίποτα

Ήταν μία ακόμη εμπειρία για εσένα. Σκέψου το έτσι κάθε φορά που είσαι έτοιμη να λυγίσεις και να του δώσεις μία ακόμη ευκαιρία. Έχετε πλέον χωρίσει οπότε δεν του χρωστάς ούτε ευγένεια ούτε απαντήσεις ούτε τίποτα. Η σχέση σας δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο πέρα από τυπική, από την άποψη ότι αν τον πετύχεις τυχαία έξω, μπορείς να του πεις έστω ένα «γεια». Με πρώην που έχουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους, απλά γελάμε.

#5 Γιατί ακριβώς να τον κρατήσεις στη ζωή σου;

Κρατώντας έναν πρώην σου στη ζωή σου, ουσιαστικά «επιλέγεις» να μείνεις single. Αν δηλαδή έχεις τακτική επαφή και επικοινωνία με τον πρώην σου και γνωρίζει πολλά από τα πράγματα που συμβαίνουν στην παρούσα στιγμή στη ζωή σου, δεν είναι και τόσο εύκολο να πας στον επόμενο. Κι αν ο επόμενος βρεθεί, πώς ακριβώς λες να δεχτεί το γεγονός ότι μιλάς ακόμη με τον πρώην σου; Δε νομίζω να πετάξει από την χαρά του κιόλας.

#6 Όσο πιο μακριά του, τόσο πιο γρήγορα θα τον ξεπεράσεις

Δεν λένε άδικα ότι η απόσταση και ο χρόνος, γιατρεύουν όλες τις πληγές. Για κανέναν δεν είναι εύκολη υπόθεση να ξεπεράσει έναν χωρισμό από τη μία στιγμή στην άλλη. Καλώς ή κακώς σπατάλησες χρόνο, χρήματα και ενέργεια για έναν άνθρωπο για κάποιο διάστημα και δεν είναι δυνατόν να τον ξεγράψεις μονομιάς. Η αρχή μπορεί να γίνει όμως με το μείνεις απλά μακριά του. Να μην επιζητάς δηλαδή την επικοινωνία μαζί του.

#7 Πάτα γερά στα πόδια σου, δεν τον χρειάζεσαι

Δεν υπάρχει κανείς άλλος εκεί έξω που να έχεις ανάγκη περισσότερο από τον ίδιο σου τον εαυτό. Η εξάρτηση από ένα και μόνο πρόσωπο και δη από ένα πρώην, δεν θα σε ωφελήσει σε τίποτα. Εδώ δεν πέρναγες καλά μαζί του όταν είσασταν μαζί, γιατί τώρα να είναι διαφορετικά δηλαδή; Ο πρώην σου έπαψε να σου είναι απαραίτητος από τότε που χωρίσατε και έτσι πρέπει να έχουν τα πράγματα.

#8 Για να σε θυμήθηκε τώρα, κάτι θα θέλει από εσένα

Αν αυτός είναι που χάλασε τη σχέση σας και σε χώρισε και ξαφνικά μετά από καιρό εμφανίζεται λες και δεν τρέχει τίποτα, μην σε στενοχωρήσω, αλλά δεν έχει και τις καλύτερες προθέσεις. Ή που θα είδε ότι όλες όσες βγαίνει είναι μπάζα και ήσουν η μόνη αξιόλογη οπότε σε βλέπει σαν το αποκούμπι του, ή που το έχει μετανιώσει, ή πολύ απλά δοκιμάζει τα ευαίσθητά σου νεύρα. Όπως κι αν έχει, δεν του αξίζει τίποτα περισσότερο από την αδιαφορία σου.

Κορίτσια μου, οι πρώην μας είναι μεν ένα συνονθύλευμα αναμνήσεων και εμπειριών που πάντα θα κουβαλάμε μαζί μας, αλλά είναι πλέον παρελθόν και ως τέτοιο πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε. Σίγουρα θα λάβεις πολλά μηνύματα και κλήσεις αλλά είναι στο χέρι σου να μην δώσεις σημασία σε τίποτα από αυτά και απλά να πας τη ζωή σου παρακάτω.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET