ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

10 πράγματα που βιώνεις καθημερινά αν έχεις κι εσύ ομαδική συνομιλία με την παρέα!

Όσο καλή και χρυσή κι αν αποδεικνύεται ορισμένες φορές, άλλο τόσο ψυχοβγαλτική μπορεί να γίνει!

Κλεοπάτρα Μπράιτ

2 Απριλίου, 2019

To σωστό το παρεόνι πρέπει να διαθέτει την ομαδική του! Ένα μέρος όπου ο καθένας μπορεί να βγάλει τα εσώψυχά του όποτε θέλει, να μοιραστεί στιγμές (κυρίως κουλές) της καθημερινότητάς του, να σχολιάσει φωτογραφίες, πρόσωπα και καταστάσεις. Να μπορεί να ξεκατινιαστεί βρε παιδί μου με τους φίλους του ελεύθερα! Οι περισσότερες παρέες γνωρίζουν πολύ καλά για τι πράγμα μιλάω. Όσο αγγελούδια το παίζουν μπροστά στον κόσμο, άλλο τόσο πόνο δίνουν όταν τα λένε μέσω τσατ!

Γι’ αυτό, η ομαδική συνομιλία αποτελεί μεγάλη υπόθεση.

Από την στιγμή που τελείωσε το σχολείο, το να βρίσκεσαι όλη μέρα με τους φίλους σου είναι πλέον αδύνατο. Ωστόσο οι εξελίξεις τρέχουν συνεχώς κι η ανάγκη να πείτε δυο κουβέντες πάνω σ’ αυτές είναι μεγάλη. Thank God δηλαδή που υπάρχει το group chat. Από την άλλη βέβαια, το γεγονός ότι είστε σε μια συνομιλία τόσα άτομα, μπορεί να δημιουργήσει γερό πονοκέφαλο! Όσο καλή και χρυσή κι αν αποδεικνύεται ορισμένες φορές σαν λύση, άλλο τόσο ψυχοβγαλτική μπορεί να γίνει!

Εάν λοιπόν έχετε τη δική σας ομαδική με την παρέα, τότε σίγουρα τα παρακάτω facts σου λένε πολλά:

#1 Μην αφήσεις για λίγο το κινητό στην άκρη, βρίσκεσαι αντιμέτωπος/η με πλήθος αδιάβαστων μηνυμάτων

Όχι που θα σε περιμένουν κιόλας. Αν έχει παιχτεί κάτι σημαντικό (ή και όχι) και πρέπει να συζητηθεί άμεσα, τότε θα συζητηθεί είτε μ’ εσένα είτε χωρίς. Δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης προφανώς, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορείς να διαβάσεις το στόρι και να μπεις στην κουβέντα. Ωστόσο, μια ζαλάδα σε πιάνει όταν αντικρίζεις 300 μηνύματα να σε περιμένουν! Κι αυτός είναι ένας μικρός αριθμός…

#2 Για να χωθείς στη συζήτηση βέβαια, απαιτεί να έχεις 1-2 ωρίτσες ελεύθερες

Εμ, ήθελες να δώσεις αλλού την προσοχή σου όση ώρα τα έλεγαν, πάρτα τώρα. Πολλά τα μηνύματα, ακόμα περισσότερος όμως ο χρόνος κι ο κόπος για να μπεις στο πνεύμα της κουβέντας και να μπορείς να σχολιάσεις κι εσύ πάνω στα δρώμενα. Και το χειρότερο δε, είναι όταν η συζήτηση βρίσκεται σ’ εξέλιξη και η προσπάθειά σου να φορτώσεις τα προηγούμενα, καταστρέφεται από κάθε νέο μήνυμα που έρχεται…

 #3 Απ’ την άλλη, όταν έχεις έσυ όρεξη για κουβέντα, κανείς δεν είναι διαθέσιμος

Το κάρμα το ίδιο! Φτάνει η στιγμή που βρίσκεσαι είτε στη σχολή, είτε περιμένεις στη στάση το λεωφορείο, είτε απλώς βαριέσαι σπίτι σου και θες να μιλήσεις με τα φιλαράκια σου, και ξαφνικά όλοι είναι busy. Μπορεί άλλοτε τα ασταμάτητα μηνύματα που στέλνουν να κάνουν άνετα βιβλίο ολόκληρο, ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση είναι όλοι τους εξαιρετικά απασχολημένοι και δεν μπορούν να κουβεντιάσουν περί ανέμων και υδάτων για να σκοτώσεις εσύ την ώρα σου!

#4  Είναι κι εκείνα τα δύο μέλη που στήνουν ψιλή κουβεντούλα μεταξύ τους, σπαμάροντάς σας με μηνύματα

Η ύπαρξη της ομαδικής δεν απαγορεύει τη συνομιλία και σε άλλα τσατ! Άμα δύο άτομα έχουν να πουν τα δικά τους, τα οποία δεν ενδιαφέρουν κανέναν άλλον, τότε μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στην προσωπική τους συνομιλία. Δε θα τους κρατήσει κανείς κακία. Πιο πιθανό είναι να τους κατηγορήσεις κανείς για τα τεντωμένα νεύρα του, παρά για κάποια προδοσία ας πούμε.

#5 Κάπως έτσι, το mute γίνεται αγαπημένη συνήθεια

Λογικά, γι’ αυτό υπάρχει η λειτουργία mute στo chat. Για να μπορεί να ησυχάσει κάπως το κεφάλι το δικό σου και όλων των υπόλοιπων αθώων, που αναγκάζονται να δέχονται κάθε τρεις και λίγο ειδοποιήσεις, επειδή έχουν πιάσει την πάρλα δύο άτομα. Λες και δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε… Ακόμη και το να χαζέψεις λίγο στο insta ή στο fb γίνεται δύσκολο με τα μηνύματα να χτυπούν απανωτά!

#6 Tο να κανονίσετε έξοδο μέσω ομαδικής μετατρέπεται σε άλυτο πρόβλημα μαθηματικών

Με το που πέφτει η ιδέα για ποτάκι ή καφεδάκι τα πράγματα αυτομάτως παίρνουν άλλη τροπή. Κατ’ αρχάς, καλείστε να αποφασίσετε για το τι από τα δύο προτιμάτε να κάνετε. Πράγμα που χρειάζεται πολύ χρόνο… Στη συνέχεια, σειρά παίρνει η επιλογή ημέρας, ώρας και μέρους. Κι όλα αυτά, μεταξύ πολλών ατόμων, από διαφορετικές περιοχές, με διαφορετικό πρόγραμμα και διαφορετικές προτιμήσεις! Και αναρωτιούνται μετά, γιατί είσαι μες στα νεύρα τόσο νέο παιδί… 

#7 Με τις φωτογραφίες και τα σκρινσοτ που στέλνετε καθημερινά, φτιάχνεις τρελό άλμπουμ

Είτε πρόκειται για memes, είτε για δικές σας φώτο, είτε για άλλων, ένα είναι σίγουρο: μιλάμε για τέρμα γελοίες φωτογραφίες, που δεν αξίζει να χαθούν έτσι απλά. Παραδέξου το, συχνά, όταν δεν έχεις τι να κάνεις, κάθεσαι και τις χαζεύεις και γελάς τόσο με τους φίλους σου που τις στέλνουν όσο και με το πόσο άκυρες μπορεί να είναι οι φωτογραφίες αυτές.

#8 Δεν υπάρχει καλύτερη φράση από τη «Δε φαντάζεστε τι έγινε/ποιον είδα!»

Κυρίως για κάτι τέτοιες στιγμές υπάρχουν οι ομαδικές. Όπως είπα και στον πρόλογο, θες να μπορείς να κουτσομπολέψεις, να κράξεις και γενικότερα να σχολιάσεις με την παρέα σου πράγματα ελεύθερα. Οπότε, όταν σκάει αυτή η πρόταση, ξέρεις ότι ακολουθεί ενδιαφέρουσα ιστορία κι οτιδήποτε κι αν συμβαίνει στη ζωή σου εκείνη την στιγμή, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, γιατί προτεραιότητα προφανώς κι έχουν τα ζουμερά νέα!

#9 Υπάρχει βέβαια κι εκείνο το μέλος που δε συμμετέχει σχεδόν ποτέ. Ούτε καν σε περιπτώσεις σαν την παραπάνω!

Υπάρχει πάντα ένα άτομο σε κάθε ομαδική που δεν το πολυψήνει να συμμετάσχει σε καμια συζήτηση. Κάθεται απλώς και παρακολουθεί τα νέα για να είναι ενημερωμένος, αλλά δεν έχει ποτέ να προσθέσει το οτιδήποτε. Το χειρότερο δε, είναι όταν το ίδιο άτομο έχει απομακρυνθεί γενικότερα από την παρέα και η όλη φάση με τη συνομιλία είναι λίγο awkward… Τον διώχνεις; Φτιάχνεις καινούργιο τσατ με τους υπόλοιπους κι απλώς δεν τον συμπεριλαμβάνετε; Κάτι πρέπει να γίνει τέλος πάντων.

#10 Όπως και να ‘χει, το μεγαλύτερο κακό είναι να στείλεις μήνυμα σε λάθος ομαδική συνομιλία

Μη σου τύχει! Αλλά τι να κάνεις κι εσύ; Από τη μία έχεις αυτή με τους φίλους σου, από την άλλη της σχολής/δουλειάς, φυσικό κι επόμενο κάποια στιγμή να μπερδέψεις τα μπούτχια σου κι αντί να στείλεις το κάφρικο gifάκι στην παρέα, το στέλνεις στους συμφοιτητές σου, που απλώς ανταλλάσσουν σημειώσεις. Μεγάλη ντροπή… Αλλά λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε.

Αυτές λοιπόν ήταν μερικές καταστάσεις που βιώνει σε καθημερινή βάση κάποιος που μοιράζεται το τσατ με άλλα 5-10 άτομα ταυτοχρόνως.

Το μόνο που έχω να πω σ’ αυτό το σημείο, είναι να προσέχετε σαν τα μάτια σας. Μην τυχόν και πέσει σε χέρια τρίτων, γιατί όλες οι αμαρτίες σας είναι συγκεντρωμένες εκεί μέσα!

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET