ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

14 πράγματα για τα οποία κάθε 20χρονος πρέπει να σταματήσει επιτέλους να παραπονιέται!

Στην ηλικία που βρισκόμαστε (εκεί γύρω στα 20 ρε παιδί), χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε και να ισορροπήσουμε αρκετά πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν στη ζωή μας. Από τη μια έχουμε τη σχολή που μας τρώει την ψυχή, από την άλλη ίσως να έχουμε μια δουλειά με συνέπεια να ταλαιπωρούμαστε πάρα πολύ. Και ποιο είναι το φυσικό […]

Default avatar

Guest Author

27 Μαΐου, 2017

Στην ηλικία που βρισκόμαστε (εκεί γύρω στα 20 ρε παιδί), χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε και να ισορροπήσουμε αρκετά πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν στη ζωή μας. Από τη μια έχουμε τη σχολή που μας τρώει την ψυχή, από την άλλη ίσως να έχουμε μια δουλειά με συνέπεια να ταλαιπωρούμαστε πάρα πολύ. Και ποιο είναι το φυσικό επακόλουθο της ταλαιπωρίας; Η γκρίνια!

Έτσι καταλήγουμε να γκρινιάζουμε για τους πάντες και τα πάντα, το οποίο μπορεί να είναι κάπως υπερβολικό, όμως συμβαίνει γιατί έχουμε φτάσει στα όριά μας. Ωστόσο με το να γκρινιάζουμε δεν κερδίζουμε απολύτως τίποτα, αντιθέτως επιβαρύνουμε την κατάσταση.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι εκείνα τα πράγματα για τα οποία πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να παραπονιόμαστε:

#1 Για τη δουλειά μας

Πολλά επαγγέλματα είναι άθλια και βαρετά. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι δεν πρόκειται για μία μόνιμη δουλειά, αλλά για μία προσωρινή, η οποία αποτελεί ένα μεταβατικό στάδιο για να έρθουμε πιο κοντά στους στόχους μας. Επιπλέον μέσα από οποιαδήποτε δουλειά, ανακαλύπτουμε νέες δυνατότητες, εξελίσσουμε τις ικανότητες μας κι αποκτάμε μεγαλύτερη εμπειρία, που όπως και να το κάνεις είναι σημαντική.

#2 Για την αφραγκία μας

Από τη μια κλαιγόμαστε και γκρινιάζουμε γιατί δεν έχουμε μία, όμως από την άλλη δεν μειώνουμε και τις εξόδους μας για ποτάρες και καφεδάρες μέρα παρά μέρα. Ίσως χρειάζεται να τα βάλουμε κάτω και να σκεφτούμε λίγο μακροπρόθεσμα, προκειμένου να βρούμε τρόπο για να μην σκορπάμε έτσι άσκοπα τα λεφτά μας και να τα διαχειριζόμαστε καλύτερα.

#3 Για τη βαρεμάρα μας

Είναι άπειρες οι φορές που γκρινιάζουμε γιατί βαριόμαστε του θανατά. Γιατί όμως να μην αφιερώσουμε αυτό το νεκρό χρόνο σε κάτι πιο δημιουργικό; Μπορούμε να πάμε γυμναστήριο, για κάποια βόλτα ή ακόμα καλύτερα να βοηθήσουμε κάποιον οργανισμό ως εθελοντές.

#4 Για τους γονείς μας

Είμαστε ενήλικες πλέον, για όνομα του Θεού! Δεν υπάρχει κανένας λόγους να γκρινιάζουμε συνέχεια για τους γονείς μας και για το πόσο μας την σπάνε. Αντιθέτως, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για όλα αυτά που μας έχουν προσφέρει.

#5 Για το ότι είμαστε συνέχεια κουρασμένοι

Καθημερινά παραπονιόμαστε για το πόσο κουρασμένοι είμαστε. Μπορεί να το αναφέρουμε τουλάχιστον 5-10 φορές μέσα στη μέρα. Γιατί όμως δεν κάνουμε κάτι για αυτό; Πολύ εύκολα, αφού γυρίσαμε από τη σχολή ή τη δουλειά, μπορούμε να πέσουμε για ύπνο, προκειμένου να είμαστε πιο ξεκούραστοι.

#6 Για τα λάθη του παρελθόντος

Όλοι κάνουμε λάθη. Όλοι έχουμε πληγώσει ανθρώπους χωρίς να το θέλουμε. Όλοι έχουμε πει πράγματα που δεν έπρεπε. Κι όλοι έχουμε μετανιώσει για πράγματα που κάναμε χρόνια πριν. Ό,τι συνέβη στο παρελθόν όμως δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο κι αν χτυπάμε τον κώλο μας κάτω. Σκοπός είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας κι όχι να γκρινιάζουμε γι’ αυτά.

#7 Για τις φιλίες μας

Αν παραμένουμε φίλοι με κάποιο άτομο που μας προκαλεί μιζέρια, τότε θα πρέπει να βρούμε το θάρρος για να το ξεκόψουμε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να χαλάμε τη ζαχαρένια μας.

#8 Για τα προσωπικά μας

Είτε είμαστε single κι αυτό μας στεναχωρεί, είτε είμαστε σε μια σχέση και δεν περνάμε καλά, τότε είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι προκειμένου να βρούμε την ευτυχία μας. Σίγουρα η γκρίνια δεν πρόκειται να καλυτερέψει τα πράγματα.

#9 Για τις αποτυχίες μας

Σίγουρα σε κανέναν δεν αρέσει η αποτυχία. Όμως, μία αποτυχία σε κάνει ταπεινό. Σε κάνει να θες να προσπαθήσεις πιο σκληρά. Κι αποτυχία είναι αναπόφευκτη για όλους. Γι’ αυτό προσπάθησε να κοιτάς τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων και να μαθαίνεις από αυτή, ώστε να μετατρέπεις τις αποτυχίες στην απόλυτη επιτυχία.

#10 Για όλη μας τη ζωή

Από τηn στιγμή που δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τη ζωή μας, για ποιο λόγο να μην προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε. Με το να γκρινιάζουμε συνεχόμενα δεν πρόκειται να βρούμε την ευτυχία μας.

#11 Για το μέρος όπου μένουμε

Και ποιο είναι το κακό που μένουμε με τους γονείς μας; Αν δεν μας αρέσει καθόλου, τότε στο χέρι μας είναι να μετακομίσουμε και να βρούμε εν τέλει το μέρος θα μας ικανοποιεί.

#12 Για τον καιρό

…..

#13 Για τις δυσκολίες στη ζωή μας

Κανενός η ζωή δεν πρόκειται να είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Όλες οι αναποδιές και τα εμπόδια που μπορεί να προκύπτουν, έχουν σαν στόχο να μας κάνουν πιο δυνατούς. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να πάρουμε όλη αυτή την αρνητική ενέργεια και να την εναποθέσουμε σε κάτι θετικό και δημιουργικό.

#14 Για τα αποτυχημένα όνειρά μας

Πως γίνεται ένα όνειρο να είναι αποτυχημένο, ιδίως στην ηλικία που βρισκόμαστε. Πραγματικά έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας για να τα κυνηγήσουμε μέχρι τελικά να τα εκπληρώσουμε. Τα όνειρα αποτελούν ζωτικό κομμάτι της ζωής μας.

 

 

OUR20s

DIGITAL

O Thug Slime μας εξηγεί επιτέλους τι σημαίνει «Σλατίνα», τώρα μπορούμε να ηρεμήσουμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET