ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πάντειο: Πρώτο σε εμβολιασμούς καθηγητών – Μεγάλο το ποσοστό και στους φοιτητές!

Μέχρι στιγμής καλά πάει αυτό.

Neopolis Team

3 Νοεμβρίου, 2021

Το Πάντειο βρίσκεται ανάμεσα στα πανεπιστήμια που έχουν εμφανίσει κρούσμα (και μάλιστα σε καθηγητή), ωστόσο τα ποσοστά εμβολιασμού και η τυπικότητα στους ελέγχους φαίνεται να αποδίδουν ώστε να μην υπάρχει διασπορά.

Συγκεκριμένα, το 96,82% των διδασκόντων είναι εμβολιασμένοι, καθιστώντας το Ίδρυμα πρώτο σε εμβολιασμούς ΔΕΠ, ενώ όσον αφορά τους φοιτητές, το ποσοστό είναι επίσης πολύ μεγάλο και ικανοποιητικό, αγγίζοντας το 78%. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τους συστηματικούς ελέγχους των απαραίτητων πιστοποιητικών και την τήρηση μέτρων, δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τη διεξαγωγή των δια ζώσης μαθημάτων.

Διότι όπως έχει αποδειχθεί κι από την περίπτωση του ΑΠΘ που βρισκόταν ανάμεσα στα Ιδρύματα με υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων φοιτητών αλλά παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα, μόνο η βεβαίωση εμβολιασμού δε μετράει. Εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μέτρα και για έλεγχο τήρησής τους, κάτι στο οποίο βλέπουμε να υστερούν αρκετά πανεπιστήμια (1, 2, 3, 4). Εξού και οι ανησυχίες για το μέλλον της δια ζώσης διδασκαλίας, αν λάβουμε υπόψιν και τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας αυτή τη στιγμή.

Όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο τύπου του Πάντειου για την πρωτιά:

«Με συντριπτικά ποσοστά 96,82% εμβολιασμένων επί του συνόλου των διδασκόντων (μέλη ΔΕΠ) προηγείται το Πάντειον Πανεπιστήμιο από όλα τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της χώρας. Εντυπωσιακά υψηλό είναι και το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών του (78%).

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τον αποτελεσματικό και συστηματικό έλεγχο των πιστοποιητικών που διεξάγεται καθημερινά, φανερώνουν ότι στο Πάντειον η ακαδημαϊκή κοινότητα επέστρεψε καλά προετοιμασμένη στη δια ζώσης διδασκαλία, αποφασισμένη να κρατήσει το Πανεπιστήμιο ανοιχτό.

Την εβδομάδα αυτή, εξάλλου, λειτούργησε εμβολιαστικό κέντρο στο Πάντειον με βάση ραντεβού που είχαν κανονιστεί εγκαίρως.»

Η εμπειρία του Παν/μίου Πατρών πάντως με τα εμβολιαστικά κέντρα, δεν ήταν και η πιο θετική.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα κινδύνου από τη Φαρμακευτική ΑΠΘ: «Τα Δημόσια Παν/μια έχουν εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET