ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Απαράδεκτο συνωστισμό καταγγέλουν φοιτητές – Πάνω από 200 άτομα στην αίθουσα!

Και πού είστε ακόμα...

Neopolis Team

11 Οκτωβρίου, 2021

Με τις συνεχόμενες καταγγελίες για απαράδεκτες εικόνες στα πανεπιστήμια τόσο από πλευράς φοιτητών όσο και καθηγητών, το μόνο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι τα… ψωμιά του εξαμήνου είναι λίγα.

Τελικά, δεν ήταν άλλο ένα παράπονο των «γκρινιάρηδων» που έλεγαν ότι τα πανεπιστήμια δεν είναι έτοιμα για να υποδεχτούν σωστά και με ασφάλεια τους φοιτητές τους. Είναι η αλήθεια που επιβεβαιώνεται από τις πρώτες κιόλας ημέρες της δια ζώσης λειτουργίας τους, με τις εικόνες από αμφιθέατρο του Παν/μίου Ιωαννίνων πριν μία εβδομάδα και από το ΑΠΘ τώρα, να απέχουν έτη φωτός από τις συνθήκες που έπρεπε κανονικά να επικρατούν.

Λίγες ώρες μάλιστα πριν ξεκινήσει το μάθημα στο ΑΠΘ και οι φοιτητές έρθουν αντιμέτωποι με το απόλυτο χάος, είχαν πάρει μια γεύση για το τι τους περιμένει από τις ουρές που δημιουργούνταν στις εισόδους λόγω ελέγχων. Λίγο αργότερα, πάνω από 200 άτομα έπρεπε να στριμωχτούν σε μια αίθουσα, με πολλούς να κάθονται ακόμη και στα σκαλοπάτια ή να εγκαταλείπουν το μάθημα. Καταστάσεις με τις οποίες δηλώναμε εξοικειωμένοι και προ κορωνοϊού (είναι γνωστό το πρόβλημα των αιθουσών άλλωστε), αλλά πλέον είναι απαγορευτικές τέτοιες συνθήκες.

Οι παραπάνω εικόνες είναι από την ώρα μαθήματος του τμήματος Ψυχολογίας, με τον Σύλλογο Φοιτητών του να τις χαρακτηρίζει απαράδεκτες και να προσθέτει πως:

Πάνω από 200 άτομα μέσα σε μια αίθουσα που δεν αερίζεται σωστά ο ένας πάνω στον άλλον κλήθηκαν το πρωί να παρακολουθήσουν το μάθημά τους. Πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές μετά τον 1.5 χρόνο εγκλεισμού, μετά τη μάχη που έδωσαν για να περάσουν στο πανεπιστήμιο αντικρίζουν απίστευτες ουρές για να μπουν στο αμφιθέατρο. Δεν πληρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας της υγείας.

Ο έλεγχος στην είσοδο είναι ξεκάθαρα προσχηματικός από τη στιγμή που δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να διασφαλιστεί η υγεία των φοιτητών!

Απαιτούμε: 

-Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών!

-Να δοθούν δωρεάν αναλώσιμα (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά για όλους τους φοιτητές).

– Να αξιοποιηθούν τα κτίρια της ΔΕΘ, τα κτίρια που ανήκουν στο πανεπιστήμιο !

-Να μην απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας για είσοδο στο κτίριο”.

https://www.facebook.com/psyxakia/posts/341776621078840

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρωτιά για φοιτήτριες της Νομικής Αθηνών σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης ρωμαϊκού δικαίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λάμα γίνεται φοιτητής σε Κολέγιο των ΗΠΑ, με στόχο το πτυχίο στην κλωστοϋφαντουργία!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληροφορική ΕΚΠΑ: Καθηγητής ξυπνάει με κέφια και περνάει με 5 όσους είχε κόψει με 4.5!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET