ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Απαράδεκτο συνωστισμό σε μάθημα καταγγέλουν φοιτητές – Δεν τους χωράνε οι αίθουσες!

Επιστροφή στην κανονικότητα.

Neopolis Team

6 Οκτωβρίου, 2021

Το Παν/μιο Ιωαννίνων ξεκίνησε κι επισήμως τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, αλλά όχι με τον καλύτερο τρόπο. Εκεί που οι περισσότεροι ανυπομονούσαν για την επιστροφή στα αμφιθέατρα, η πραγματικότητα ήρθε να μας υπενθυμίσει όσα είχαμε ξεχάσει. Βλέπετε, όταν περνάει ο καιρός κι αρχίζει να μας λείπει κάτι, τείνουμε να θυμόμαστε μόνο τα θετικά. Κι ο συνωστισμός δεν είναι ένα από αυτά. 

Σίγουρα όμως ήταν No1 ανησυχία των πανεπιστημίων, εξού και τα αιτήματά τους προς το Υπ. Παιδείας για συνδυασμό τρόπων διδασκαλίας. Είχαν προβλέψει ορισμένες καταστάσεις, γι’ αυτό και υποστήριζαν πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ελλιπή αν δε συνοδευτούν από περαιτέρω ενέργειες.

Πολλά Ιδρύματα μάλιστα, έχουν αναγκαστεί να αναβάλουν το ξεκίνημά τους για την άλλη Δευτέρα (11/10), προκειμένου να έχουν παραπάνω χρόνο προετοιμασίας. Το ΕΜΠ καθώς και το Παν/μιο Ιωαννίνων ωστόσο έκαναν την αρχή την περασμένη Δευτέρα και επιβεβαίωσαν τους φόβους που έχουν όλοι.

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Α. Μπουντουβής, στο esos.gr: «Το ΕΜΠ έχει ξεχειλίσει από φοιτητές στα αμφιθέατρα με όρθιους. Τα εργαστήρια γεμάτα, καθώς και οι αίθουσες. Αυτή είναι η εικόνα από χθες. Κάποιες αρρυθμίες θα διευθετηθούν συντομότατα.» Μια λύση που φάνηκε να δουλεύει αποτελεί το υβριδικό μάθημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Σχετικά με το Παν/μιο Ιωαννίνων ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται να είναι πιο δύσκολη, ή για την ακρίβεια απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζουν οι φοιτητές.

Όπως καταγγέλει ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών, οι δευτεροετείς φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με απίστευτες εικόνες συνωστισμού στο μάθημα Χημικής Θερμοδυναμικής που έγινε χθες (Τρίτη 5/10). Οι ίδιοι μεταφέρθηκαν σε μια υπερβολικά πολύ μικρή αίθουσα για τον δεδομένο όγκο φοιτητών, με αποτέλεσμα να υπάρξει τέτοιος συνωστισμός, που περισσότεροι από 30 φοιτητές παρακολουθούσαν καθήμενοι στο πάτωμα ή όρθιοι.

Την ίδια ώρα, τριτοετείς του Τμήματος άλλαξαν 3 φορές αίθουσα για το μάθημα των Χημικών Διεργασιών, γιατί είτε δε χωρούσαν όλοι, είτε ήταν «πιασμένη» η αίθουσα.

Όπως αναφέρει ολόκληρη η καταγγελία των φοιτητών:

«Οι φοιτητές έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας! Αγωνιζόμαστε εδώ και ένα χρόνο για το ασφαλές άνοιγμα των Σχολών, διεκδικήσαμε μέτρα προστασίας με υποδομές, αίθουσες, προσωπικό καθαριότητας, καθηγητές! Η κυβέρνηση όμως επιλέγει όμως να «κάνει τον κινέζο», να αγνοεί τα αιτήματά μας και να μην παίρνει στην πράξη κανένα ουσιαστικό μέτρο!

Μήπως δεν ήταν αρκετός 1,5 χρόνος για να προετοιμάσει το άνοιγμα; Ήταν αρκετός πάντως για να φέρει 2 αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια και να υποβαθμίσει κι άλλο τις σπουδές μας .

Μήπως δεν είχε λεφτά; Είχε πάντως 30 εκατ. ευρώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία και για να «ενισχύσει»  τα κερδοφόρα ερευνητικά προγράμματα.

Μήπως δεν υπάρχουν οι υποδομές; Θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την τεράστια κτιριακή περιουσία των Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και του Δημοσίου για να κάνουμε μάθημα χωρισμένοι σε τμήματα, αλλά θέλουν να τα “αξιοποιούν” επιχειρηματικά για να βγάλουν κέρδη». 

«Ως εδώ!»

«Είναι στο χέρι μας μέσα από το φοιτητικό μας σύλλογο να παλέψουμε για να κρατήσουμε τα πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή. Καλούμε σε κινητοποίηση στο Τμήμα των καθηγητών στις 9.30 στο μεταβατικό κτήριο».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας καινοτομούν με τεχνολογία που βοηθά στην κίνηση των ΑμεΑ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET