ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΜΑΚ: Φοιτητές δε χωρούν στις αίθουσες και τους στέλνουν σπίτι για… online μάθημα!

Αυτό θα πει οργάνωση.

Neopolis Team

13 Οκτωβρίου, 2021

Η φάση με τα μαθήματα φέτος θυμίζει λίγο το γνωστό… θα είναι σαν δια ζώσης, αλλά δε θα είναι δια ζώσης.

Μάλιστα, παρότι περιμέναμε ότι τα προβλήματα θα προκύψουν με τον καιρό λόγω της έλλειψης μέτρων και οι πρώτες μέρες θα κυλήσουν σχετικά ομαλά, τελικά οι «σφαλιάρες» στο άνοιγμα των πανεπιστημίων έπεσαν από την πρεμιέρα κιόλας!

Η ακαδημαϊκή χρονιά λοιπόν, παρά τις ξεκάθαρες οδηγίες του Υπουργείου για αποκλειστικά δια ζώσης διδασκαλία, για πολλούς ξεκίνησε με online μαθήματα. Όχι γιατί κάποιοι αρέσκονται να πηγαίνουν κόντρα, αλλά πολύ απλά γιατί οι πανεπιστημιακοί χώροι αδυνατούν να δεχτούν τους φοιτητές τους τηρώντας όλα τα μέτρα!

Ακόμα και τα καλά προετοιμασμένα Ιδρύματα, όπως θεωρείτο το ΠΑΜΑΚόταν ήρθε η ώρα να υποδεχτούν τους φοιτητές τους, τα βρήκαν σκούρα. Αυτό φάνηκε πριν καν μπουν στις αίθουσες, με τις ουρές για τους ελέγχους να τους προϊδεάζουν για τη συνέχεια και η πραγματικότητα στα αμφιθέατρα να τους επιβεβαιώνει.

Κάπως έτσι, η μεγάλη επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση στο ΠΑΜΑΚ τελικά ακυρώθηκε για πολλούς, αφού… έφαγαν πόρτα από το μάθημά τους λόγω πληρότητας στις αίθουσες.

Όπως καταγγέλουν συγκεκριμένα φοιτητές του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο thestival.gr, έχασαν το δια ζώσης μάθημά τους, καθώς επρόκειτο για ένα μάθημα που παρακολουθείται από 100 σπουδαστές την ίδια ώρα που η αίθουσα χωράει περίπου 40 άτομα. Σε ερώτηση λοιπόν για το τι θα κάνουν, ο καθηγητής τους απάντησε ότι θα μαγνητοσκοπήσει τη διάλεξη και θα τη αναρτήσει στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Γενικά ένα συμπέρασμα που εύκολα βγάζουμε, είναι ότι φέτος το να παρακολουθήσεις μια διάλεξη είναι καθαρά θέμα τύχης. Εξαρτάται από το αν θα πέσεις σε ουρά κατά τους ελέγχους και στη συνέχεια αν θα βρεις γεμάτη αίθουσα, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να κάνεις αναστροφή για το σπίτι. Seems legit…

Συμφωνούμε πάντως με τον πρύτανη του Ιδρύματος, Στέλιο Κατρανίδη, ο οποίος χαρακτηρίζει την κατάσταση «πρωτόγνωρη». Και συμπληρώνει:

Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, έχουμε προγραμματισμένη για το μεσημέρι μία συνάντηση με τους προέδρους όλων των τμημάτων. Δεν έχω ακούσει άλλα προβλήματα, πλην δύο συγκεκριμένων μαθημάτων. Θα μιλήσω και με τους φοιτητές.

Αυτά τα δύο μαθήματα βέβαια, έχουν προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία σε φοιτητές, με έναν εξ αυτών να σημειώνει ότι είδαν άλλα κενά αμφιθέατρα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. «Εγώ προσωπικά έκανα 1 ώρα με το λεωφορείο για να φτάσω και να περιμένω 15 λεπτά στην ουρά για τα πιστοποιητικά για να με διώξουν», προσθέτει.

Το ίδιο τροπάριο συνεχίστηκε τη δεύτερη αλλά και την τρίτη μέρα, με φοιτητές του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής να φτάνουν στο πανεπιστήμιό τους απλά και μόνο για να ακούσουν ότι δε χωρούν στο μάθημά τους και ότι οι καθηγητές παλεύουν να κάνουν χρήση της υβριδικής διδασκαλίας (η οποία φαίνεται να είναι αποτελεσματική), άλλα η κυβέρνηση δεν τους το επιτρέπει. Μάλλον ακούγεται καλύτερη σαν ιδέα να μην επιτρέπεται η είσοδος των φοιτητών στα μαθήματα…

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χρυσοί δύο φοιτητές του ΕΚΠΑ στον σημαντικότερο Μαθηματικό διαγωνισμό του κόσμου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET