ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Με ελέγχους και μεγάλες ουρές ξεκίνησε το εξάμηνο για ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ!

Καλή αρχή είπαμε;

Neopolis Team

11 Οκτωβρίου, 2021

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ, με τις πρώτες εικόνες να δείχνουν μεγάλες ουρές κι αναμονή στις εισόδους. Το θετικό βέβαια είναι ότι οι φοιτητές φέρουν μαζί τους τα πιστοποιητικά και δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα κατά τη διαδικασία ελέγχου.

Όπως τονίζει κι ένας ελεγκτής του ΑΠΘ στο thestival.gr, οι φοιτητές τηρούν τα μέτρα, με την πλειοψηφία μάλιστα να φορά μάσκα και στους προαύλιους χώρους. «Είναι πρώτη μέρα, όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής. Κάθε φοιτητής έχει μαζί του πιστοποιητικό, δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο», δήλωσε. Οι ουρές ωστόσο που φαίνεται να σχηματίζονται είναι λίγο αποθαρρυντικές όσον αφορά τη διάρκεια της διαδικασίας και κατά πόσο επηρεάζουν το πρόγραμμα. Αν μας ρωτάτε πάντως, προβλέπονται καθυστερήσεις στο ξεκίνημα των διαλέξεων, ειδάλλως πολύ πρωινό ξύπνημα.

Κρατάμε όμως τα θετικά της ιστορίας, που είναι η ομαλή εξέλιξη των ελέγχων, καθώς και η διάθεση των φοιτητών να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Ελπίζουμε αυτά να εξασφαλίσουν τη δια ζώσης πορεία του εξαμήνου χωρίς προβλήματα κι απρόοπτα.

Έλεγχοι εισόδου και στο ΠΑΜΑΚ

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υποδέχεται επίσης τους φοιτητές του σήμερα για πρώτη φορά μετά από μήνες, με το καλωσόρισμα αυτό να περιλαμβάνει ελέγχους και ουρές, όπως στην περίπτωση του ΑΠΘ. Το σκηνικό λοιπόν είναι παρόμοιο, με μόνη διαφορά ότι στο ΠΑΜΑΚ ο έλεγχος πραγματοποιείται στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου (με την είσοδο να επιτρέπεται σε 3 διαφορετικά σημεία), ενώ στο ΑΠΘ στην είσοδο των κτιρίων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περίπτωση του πρώτου, η ουρά που σχηματίστηκε στον πεζόδρομο της οδού Εγνατία φτάνει μέχρι και την 3ης Σεπτεμβρίου.

Γι’ αυτή την αναμονή λοιπόν, η οποία φαίνεται να αποτελεί ένα ζήτημα αυτή τη στιγμή, κλήθηκε να μιλήσει ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στέλιος Κατρανίδης, καθησυχάζοντας τους σπουδαστές ότι τις επόμενες ημέρες θα βελτιωθεί η κατάσταση. Όπως ανέφερε:

Με το σχεδιασμό που έχουμε θα τα καταφέρουμε. Με συνεννόηση με τους φοιτητές οι οποίοι έχουν καλή διάθεση. Από κει και πέρα, το πανεπιστήμιό μας έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση χωρίς να έχει ευθύνη. Νωρίς το πρωί θα υπάρχει μία ταλαιπωρία αλλά θα το αντιμετωπίσουμε με περισσότερους ελεγκτές. Μετά τις 09:00 δε θα υπάρχει τόση ουρά.

Ωστόσο, δηλώσεις φοιτήτριας του ΠΑΜΑΚ «μείωσαν» κάπως το πρόβλημα των ουρών, σημειώνοντας ότι ναι μεν είναι μεγάλες, αλλά οι έλεγχοι κινούνται αρκετά γρήγορα, το ίδιο και οι φοιτητές.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα κινδύνου από τη Φαρμακευτική ΑΠΘ: «Τα Δημόσια Παν/μια έχουν εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET