ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτές είναι οι 12 χειρότερες συμβουλές που μπορεί να δώσει κανείς σε έναν 20χρονο για τις σχέσεις!

Οι ερωτικές σχέσεις στην ηλικία των 20 είναι πολύ ξεκάθαρες και σταράτες θα έλεγα εγώ, σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι περισσότεροι. Οι πιο πολλοί λένε ότι η νεολαία έχει χαλάσει κι όλοι πάνε με όλους κι έχει καταντήσει η ερωτική ζωή του καθενός να εμπλέκεται σε ένα μεγάλο κρεβάτι κλπ, κλπ. Δεν αμφιβάλλω πως […]

Οι ερωτικές σχέσεις στην ηλικία των 20 είναι πολύ ξεκάθαρες και σταράτες θα έλεγα εγώ, σε αντίθεση με όσα πιστεύουν οι περισσότεροι. Οι πιο πολλοί λένε ότι η νεολαία έχει χαλάσει κι όλοι πάνε με όλους κι έχει καταντήσει η ερωτική ζωή του καθενός να εμπλέκεται σε ένα μεγάλο κρεβάτι κλπ, κλπ. Δεν αμφιβάλλω πως κάπως έτσι είναι τα πράγματα, αλλά τουλάχιστον η πυγμή κι η δυναμικότητα των 20 χρόνων δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να ξεκαθαρίζει εξαρχής στον άλλο, τι είναι αυτό που ζητά. Είτε αυτό είναι μία τυπική ερωτική επαφή είτε μία σοβαρή σχέση.

Επειδή όσοι αποφασίζουν να κάνουν σχέση και να δεσμευτούν σοβαρά στην ηλικία των 20 είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, φέρσου προσεκτικά απέναντί τους και μην τους πεις σε καμία περίπτωση τα παρακάτω πράγματα:

1. «Έχεις βρει την αδελφή – ψυχή σου.»

Εεε, όχι. Είσαι μόνο 20. Ούτε ο/η πρώτος/η, ούτε ο/η τελευταίος/α σου θα είναι. Είναι πολύ καλό που περνάς όμορφα, είσαι κοντά με κάποιον και νιώθεις να συνδέεσαι βαθιά με κάποιον, αλλά ως εκεί. Μην δίνεις όλο σου το είναι στη σχέση σου, έτσι ώστε όταν φτάσει η στενάχωρη μέρα του χωρισμού, να μη χρειαστεί να μετανιώσεις για πράγματα που είπες ή έκανες.

2. «Αν σε αγαπάει, θα αγαπάει και τους φίλους σου.»

Δεν το ήξερα ότι αυτά τα δύο πάνε μαζί! Εντάξει, δεν είπαμε να μη θέλει καν να γνωρίσει την παρέα σου ή απλά να μη συμπαθεί κανέναν από αυτή, εκεί έχεις κάθε δικαίωμα να του/της θυμώσεις και να κάνεις μούτρα. Αλλά δεν μπορείς να του/της πεις ποιους να συμπαθεί και ποιους όχι. Αυτό είναι δικό του/της ζήτημα.

3. «Χαμήλωσε τις προσδοκίες σου. Μην στοχεύεις πολύ ψηλά.»

ΟΧΙ. Μεγάλο λάθος. Κανείς δεν πρέπει να πιστεύει κάτι τέτοιο για τον εαυτό του. Μην επαναπαύεσαι και μένεις σε μία σχέση που δεν σε καλύπτει φερειπείν, μόνο και μόνο επειδή πιστεύεις ότι δεν θα βρεις κάποιον/α καλύτερο/η. Αξίζεις πολύ περισσότερα από αυτές τις ανούσιες, αρνητικές σου ανασφάλειες.

4. «Αν ο/η σύντροφός σου κάνει κάτι που δεν σου αρέσει, κόψε του/της το σεξ για να μάθει.»

Με το να χρησιμοποιείς την αποχή από το σεξ, για να «τιμωρήσεις» τον/τη σύντροφό σου για κάτι που έκανε, είναι απλά αστείο. Αποτελεί ένδειξη χειραγώγησης και δεν σου δίνει καν την ευκαιρία να επικοινωνήσεις και να επιλύσεις το πρόβλημα.

5. «Μην τον αφήσεις ποτέ να σε δει χωρίς μακιγιάζ.»

Δικό σου το σώμα, δικοί σου κι οι κανόνες. Δεν θα ακούσεις την οποιαδήποτε φίλη σου που θα σου πει αν θα πρέπει να βάφεσαι, να ξυρίζεσαι και ούτω καθεξής. Για να βρίσκεσαι σε σχέση, σημαίνει ότι ο/η σύντροφός σου σε θέλει και σε αποδέχεται όπως είσαι. Μην προσπαθήσεις ποτέ να κάνεις πράγματα μόνο και μόνο επειδή σου τα λένε οι άλλοι.

6. «Δεν πρέπει οι γυναίκες να είναι οι κυνηγοί. Αυτή είναι δουλειά των αντρών.»

Άλλο ένα στερεότυπο που καλά κρατεί ακόμα. Αν σου αρέσει κάποιος, πολύ απλά κυνήγησέ τον! Δεν έχει σημασία που είσαι γυναίκα. Πρέπει να είσαι τολμηρή, γεμάτη αυτοπεποίθηση και να επικοινωνείς όλα όσα αισθάνεσαι.

7. «Μην κόβεις κοντά τα μαλλιά σου/μην είσαι σαρκαστική/μην είσαι ντόμπρα, γιατί όλοι θα νομίσουν ότι είσαι λεσβία»

Πρώτον, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου πει πώς να φέρεσαι. Δεύτερον, πώς ακριβώς μοιάζει μία λεσβία δηλαδή; Διαφέρει από τις άλλες γυναίκες; Τρίτον, ποιο το κακό του να είναι μία κοπέλα λεσβία; Μην δίνεις σημασία σε τίποτα από όλα αυτά. Απλά τροφοδοτείς όλο και περισσότερο τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.

8. «Αν βγαίνεις με παραπάνω από ένα άτομα ταυτόχρονα, είσαι τσούλα»

Όχι, αυτό δεν σε καθιστά τσούλα. Ειδικά από την στιγμή που είσαι ειλικρινής κι έχεις ξεκαθαρίσει στους ενδιαφερόμενους τη θέση σου και τι ζητάς από εκείνους. Κι αυτό που ζητάς σίγουρα δεν είναι η σοβαρή σχέση και δέσμευση.

9. «Μη δείχνεις ενδιαφέρον. Παίξτο αδιάφορος για να κολλήσει περισσότερο η γκόμενα.»

Η κλασσική λανθασμένη συμβουλή που δίνει ο ένας στον άλλο. «Μη δείχνεις συναίσθημα, ρε μαλάκα. Άστην να κολλήσει περισσότερο.» Τι να λέμε τώρα… Το μυαλό τους και μια λύρα.

10. «Μην είσαι πολύ ενθουσιώδης. Σε κάνει να δείχνεις απελπισμένος/η.»

Ξέρεις ποιος/α είσαι και τι σου αρέσει, επομένως ποιος ο λόγος να κάνεις πίσω σε όσα νιώθεις και να συγκρατείς τα συναισθήματά σου; Μόνο και μόνο για να μη νιώσεις μειονεκτικά απέναντι στον άλλο; Αν νιώθει κι εκείνος/η το ίδιο για σένα, έχει καλώς. Ειδάλλως, εσύ ήσουν απλά ο εαυτός σου.

11. «Αν ανησυχείς μήπως σε απατάει, απλά τσέκαρε τα mail και τα μηνύματά του.»

Άθλια συμβουλή. Δεν είναι καθόλου εντάξει να παραβιάζεις την ιδιωτική ζωη κάποιου μόνο και μόνο προς όφελός σου ή επειδή απλά είσαι καχύποπτος/η. Μίλα του/της! Δες τι συμβαίνει! Μην υποπέσεις σε κατινιές και μικρότητες.

12. «Το να πηγαίνετε ταξίδια μαζί, είναι απλά χαζό.»

Στην πραγματικότητα, είναι υπέροχη ιδέα να μοιράζεστε χρόνο μαζί. Again, μη δίνεις βάση στις χαζομάρες του κάθε βλάκα που ζηλεύει τη σχέση σου κι ενδόμυχα θέλει να την καταστρέψει. Το να πάει ένα ζευγάρι διακοπές μαζί είναι ό,τι καλύτερο για τη σχέση του, θα βιώσει χαρές και καβγάδες, θα δεθεί περισσότερο και φυσικά θα χαλαρώσει απίστευτα από την καθημερινότητα, κάνοντας χαλαρωτικό σεξάκι.

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET