ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Τρεις νέοι σταθμοί έρχονται στη Γραμμή 2 και αναβαθμίζουν τα Δυτικά Προάστια!

Θα κάνουμε το Αθήνα - Ίλιον σε 15 λεπτά!

Neopolis Team

15 Μαρτίου, 2022

Οι εργασίες στο Μετρό (της Αθήνας, τονίζουμε) κυλούν αργά αλλά σταθερά και μέσα στα επόμενα χρόνια η πρωτεύουσα αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ τους σταθμούς της. Κατά συνέπεια, πολλοί περισσότεροι πολίτες θα εξυπηρετούνται καλύτερα από το εν λόγω μέσο μαζικής μεταφοράς, που αποτελεί και το αγαπημένο μας για τις μετακινήσεις. Γι’ αυτό άλλωστε περιμένουμε με τόση ανυπομονησία την επέκταση των γραμμών.

Να υπενθυμίσουμε ότι το φετινό καλοκαίρι θα δοθούν στο κοινό 3 νέοι σταθμοί (Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) οι οποίοι θα ενώνουν το Αεροδρόμιο με το λιμάνι του Πειραιά, ενώ στα σκαριά βρίσκεται η επέκταση της Γραμμής 2 που θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους των Δυτικών Προαστίων

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραγιάννη, στο τέλος του 2022 θα υπάρχει η περιβαλλοντική αδειοδότηση ώστε να δημοπρατηθεί η κατασκευή τριών νέων σταθμών, Παλατιανή, Ίλιον και Άγιος Νικόλαος, που θα συνδέονται μεταξύ τους με 4 χιλιόμετρα υπόγειας διπλής γραμμής.

Ο πρώτος εξ αυτών θα βρίσκεται στην Παλατιανή, επί της οδού Θηβών, ο δεύτερος στο Ίλιον στην οδό Ελαιών και ο τρίτος στα σύνορα Ιλίου και Καματερού, στην Αγίου Νικολάου. Με αυτόν τον τρόπο, η ολοκλήρωση του έργου θα σημαίνει πως θα μπορεί κάποιος να μεταβεί στο κέντρο της Αθήνας από το Σταθμό του Αγίου Νικολάου μέσα σε χρόνο περίπου 15 λεπτών.

Τα έργα είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης χρονιάς, με την ολοκλήρωσή τους να υπολογίζεται στα 4 περίπου χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει ενδεχόμενο η συγκεκριμένη γραμμή να επεκταθεί κι άλλο στο μέλλον, προς Άνω Λιόσια και Μενίδι.

Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι αρχικές μελέτες της επέκτασης της Γραμμής 4 Άλσος Βεΐκου-Πετρούπολη, Γουδή-Μαρούσι-Εθνική Οδός και Ευαγγελισμός-Υμηττός. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να έχει και μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς θα πραγματοποιηθούν δενδροφυτεύσεις στο πλαίσιο του Μνημονίου συνεργασίας του Υπουργείου Υποδομών με τον Δήμο Αθηναίων. 

Όπως δήλωσε ο Υφ. Καραγιάννης στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, είναι η πρώτη φορά που υπογράφεται Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και ενός Δήμου για ένα τόσο σημαντικό έργο υποδομής.

Αυξάνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς θα προχωρήσουμε σε 3.000 δενδροφυτεύσεις και αστικές αναπλάσεις σε συνολική επιφάνεια 85.000 τ.μ..

Στόχος μας είναι να «πρασινίσουμε» τον Δήμο της Αθήνας αλλά και τους τέσσερις δήμους από τους οποίους θα διέρχεται η Γραμμή 4 του Μετρό.

Την ίδια ώρα μελετάται και η επέκταση της γραμμής προς Καλλιθέα και Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τέσσερις σταθμούς, συνολικού ύψους 450 εκατ. αλλά και επέκταση της Γραμμής 2 προς τη Γλυφάδα, με τρεις σταθμούς και με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, το αμέσως επόμενο διάστημα προχωρά η δημοπράτηση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Δυτικής Αττικής, με τον κ. Καραγιάννη να σημειώνει: «Πρόκειται για ένα έργο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ που θα εξυπηρετήσει την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, τα Μέγαρα και αρκετούς ακόμα δήμους της περιοχής».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET