ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

Με τόσα νησιά, προφανώς και η μία φορά δε φτάνει!

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που βρίσκεται ψηλά στο bucket list του κόσμου και στις λίστες γενικότερα με τους προορισμούς που πρέπει κανείς να επισκεφτεί. Χάρη στην ιστορία της, το πού πέφτει στον χάρτη, το κλίμα της κλπ κλπ.

Διάβασε κι αυτό

H Ελλάδα ψηφίστηκε η χώρα με το καλύτερο κλίμα στον κόσμο, η μόνη πρωτιά που αντέχουμε!

Οι λόγοι να προσελκύσει τουρίστες είναι αδιαμφισβήτητα πολλοί, αλλά αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι αν τους δίνει λόγους να την προτείνουν σε άλλους, να την εντάξουν στα worthy ταξίδια τους, και ακόμα περισσότερο, να την ξαναεπισκεφτούν. Το πραγματικό κριτήριο για το αν αξίζει μία χώρα ή όχι είναι αν θα της έδιναν δεύτερη ευκαιρία οι επισκέπτες της. Κι εκεί, η Ελλάδα δε δείχνει να φοβάται τίποτα.

Διάβασε κι αυτό

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

Το InsureandGo προχώρησε σε έρευνα προκειμένου να φτιάξει μία λίστα με χώρες, πόλεις και τουριστικά θέρετρα που κάνουν τους τουρίστες να επιστρέφουν ύστερα από το πρώτο τους ταξίδι. Για το σκοπό αυτό ανέλυσε χιλιάδες σχόλια στο Reddit, καθώς επίσης μελέτησε διαδικτυακές αξιολογήσεις παγκοσμίων ατραξιόν, καταλήγοντας σε ένα top 10 που συμπεριλαμβάνει και τη χώρα μας! Οριακά μεν, συμπεριλαμβάνεται δε.

Όπως φαίνεται στον πίνακα, η Ελλάδα φιγουράρει στην 9η θέση με 120 αναφορές, ενώ την πρωτιά έχει η Ιαπωνία με 324.

Η νίκη της ασιατικής χώρας προκύπτει από τις συζητήσεις γύρω από την ποικιλομορφία της γιαπωνέζικης κουλτούρας, δημιουργώντας την ανάγκη να την ξαναεπισκεφτείς για να ανακαλύψεις περισσότερα από αυτή.

Όσον αφορά τις πόλεις όπου το ένα ταξίδι δε φτάνει, εκεί πια η συμμετοχή μας είναι μηδενική. Στην κορυφή βρίσκεται το Λονδίνο, ενώ το top3 κλείνουν το Παρίσι και η Βαρκελώνη/Νέα Υόρκη που μοιράζονται την 3η θέση. Πολύ ασφαλείς και mainstream επιλογές με άλλα λόγια.

Τέλος, πηγαίνοντας στην κατηγορία «τουριστικές ατραξιόν», οι ΗΠΑ ξεχωρίζουν με τα θεματικά πάρκα τους! Συγκεκριμένα, μετρά 8 παρουσίες στην παρακάτω λίστα, με το Ηνωμένο Βασίλειο να σπάει το σερί ανά διαστήματα και την Ιαπωνία να αποτελεί τη μοναδική άλλη παρουσία ανάμεσά τους.

Η Ευρώπη κερδίζει στην κατηγορία των χωρών, οπότε εστιάζουμε εκεί! 💪

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET