ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

Ιζ δις ε τζόουκ;

Neopolis Team

19 Απριλίου, 2024

Θα έχετε καταλάβει ότι είμαστε λίγο επιφυλακτικοί γενικότερα απέναντι στις νίκες μας. Οκ, το ακούμε να βγαίνουμε πρώτοι για το κλίμα μας (but still, έχουμε τις αμφιβολίες μας), αλλά το να ψηφίζεται η Αθήνα ως η πόλη με την καλύτερη μυρωδιά παγκοσμίως μοιάζει με αστείο.

Και γίνεται ακόμα πιο αστείο αν αναλογιστούμε τα κριτήρια που χρησιμοποίησε η HAYPP για να δημιουργήσει αυτή την έρευνα. Στην πρόσφατη μελέτη της ανέλυσε 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και εκτός αυτής, εξετάζοντας παράγοντες όπως η καθαριότητα και η αναλογία των ανθοπωλείων, των αρτοποιείων και των αρωματοπωλείων.

Βάσει αυτών, η ελληνική πρωτεύουσα κατέκτησε την κορυφή σύμφωνα με το Time Out, με την περιγραφή να αναφέρει:

«Πολυσύχναστες λαϊκές αγορές, άρωμα φρέσκων προϊόντων, βοτάνων και λαχταριστών ελληνικών λιχουδιών διαχέεται στον αέρα. Η Αθήνα είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις, με 8,3 στα 10 στο μέτρο μυρωδιάς. Από την τραγανή τυρόπιτα μέχρι το σιροπιαστό γλυκό μπακλαβά, τα αρτοποιεία της πόλης προσφέρουν μια σοβαρή ικανοποίηση από μυρωδιές.»

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η Αθήνα διαθέτει 31 ανθοπωλεία και 22 αρωματοπωλεία ανά 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ περιγράφεται ως μια πόλη αφοσιωμένη στην καθαριότητα με Δείκτη Περιβαλλοντικής Απόδοσης (EPI) 56,2. Είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε για την ίδια Αθήνα; Μήπως έχουν φτιάξει μια δική τους οι Κινέζοι; Το συνηθίζουν.  

Ακόμα πιο δύσπιστους απέναντι στην έρευνα έρχεται να μας κάνει η πόλη στη 2η θέση της λίστας: το Παρίσι, που μέχρι σήμερα είχε τη φήμη της πιο βρώμικης πόλης. Τη γαλλική πρωτεύουσα ακολουθεί η Ζυρίχη της Ελβετίας, και είναι η πρώτη φορά που αισθανόμαστε οκ να το πιστέψουμε.

Το top 10 με τις πιο μυρωδάτες πόλεις:

Αθήνα, Ελλάδα

Παρίσι, Γαλλία

Ζυρίχη, Ελβετία

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Λουξεμβούργο

Λευκωσία, Κύπρος

Κοπεγχάγη, Δανία

Βουκουρέστι, Ρουμανία

Βαλέτα, Μάλτα

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Οι κάτοικοι της Αθήνας πάντως, θα συνιστούσαμε σε όσους συμμετείχαν σε αυτή τη μελέτη να κάνουν μια βόλτα στο Μοναστηράκι για να ανακαλύψουν τις πραγματικές ευωδιές της πόλης μας! 🥰

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

SPILL THE TEA

Η Camila Cabello αποκάλυψε πότε έκανε σεξ πρώτη φορά χαρακτηρίζοντάς το αργά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το νησί της Ελλάδας με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο δεν ανήκει στις mainstream επιλογές!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ολλανδία: Η ακροδεξιά κυβέρνηση μειώνει τους ξένους φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET