ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μετά το ΕΚΠΑ και το Πάντειο θεωρεί υποβάθμιση των πτυχίων την αναγνώριση των κολλεγίων!

Μετά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση δηλώνοντας την αντίθετή τους άποψη για την επαναφορά του ν+2 και την εξίσωση των δημόσιων και ιδιωτικών πτυχίων, ήρθε η σειρά του Παντείου να πάρει θέση στο δεύτερο ζήτημα. Αναφορικά με την ανακοίνωση της Συγκλήτου, το Πανεπιστήμιο ζητά απ’ το Υπουργείο Παιδείας […]

Neopolis Team

4 Νοεμβρίου, 2019

Μετά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση δηλώνοντας την αντίθετή τους άποψη για την επαναφορά του ν+2 και την εξίσωση των δημόσιων και ιδιωτικών πτυχίων, ήρθε η σειρά του Παντείου να πάρει θέση στο δεύτερο ζήτημα.

Αναφορικά με την ανακοίνωση της Συγκλήτου, το Πανεπιστήμιο ζητά απ’ το Υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει στην προγραμματισμένη εξίσωση των πτυχίων αναφέροντας πως «η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων σε πτυχία, που προέρχονται από Ιδρύματα των οποίων δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία ως ομοταγή των ελληνικών Α.Ε.Ι., θα οδηγήσει στην υποβάθμιση όλων των πτυχίων.»

Τονίζεται πως το Πάντειο Πανεπιστήμιο τελεί και σήμερα υπό κατάληψη, στον απόηχο των καταλήψεων που έχουν προχωρήσει αρκετά ιδρύματα της χώρας ως διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης στο οποίο συγκαταλέγεται εκτός των άλλων και η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Συγκλήτου:

  • Η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων σε πτυχία, που προέρχονται από Ιδρύματα των οποίων δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία ως ομοταγή των ελληνικών Α.Ε.Ι., θα οδηγήσει στην υποβάθμιση όλων των πτυχίων. Τα δημόσια Α.Ε.Ι., μέσα από διαδικασίες αυστηρής επιλογής φοιτητών με πανελλήνιο διαγωνισμό, μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης και πιστοποίησης πτυχίων και Τμημάτων, μέσα από αυστηρή επιλογή διδασκόντων κατά τα διεθνή πρότυπα, παράγοντας και διδάσκοντας έρευνα έχουν πτυχιούχους επιστήμονες υψηλών ικανοτήτων. Τα πτυχία και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα δεν μπορεί να εξισώνονται με εκείνα των Ιδρυμάτων, που δεν έχουν τις ίδιες διαδικασίες και προδιαγραφές. Αυτή η εξίσωση θα αποσταθεροποιήσει την αγορά εργασίας, που στις Κοινωνικές Επιστήμες είναι ιδιαίτερα προβληματική.
  • Ως προς το μέτρο της χρονικής διάρκειας των σπουδών σε ν+2: Υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει το κάθε Πανεπιστήμιο να κρίνει μόνο του τον χρόνο φοίτησης των φοιτητών του.
  • Επείγοντα ζητήματα στην παρούσα συγκυρία, που απαιτούν άμεση κυβερνητική παρέμβαση, είναι η υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, με αποτέλεσμα βασικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και η συνεχής μείωση του διοικητικού προσωπικού και των μελών ΔΕΠ. Χρειάζονται πόροι και προσωπικό.

Κάνουμε έκκληση να ενισχυθούν οι Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Σπουδές, που είναι το ισχυρό πλεονέκτημα μιας μικρής χώρας όπως η Ελλάδα, ώστε να συνεχίσει να παράγεται έρευνα υψηλού επιπέδου και στην ελληνική γλώσσα, παρά τις συνεχείς περικοπές, που έχουμε επί δεκαετίες υποστεί.»

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Αιγαίου: Φοιτήτρια καταγγέλει την κακοποιητική συμπεριφορά ιδιοκτήτη εστιών στη Μυτιλήνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET