ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κερασμένη… βίδα στη σαλάτα του βρήκε φοιτητής από τη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης!

Όταν ξεμένεις από έξτρα υλικά και πρέπει να αυτοσχεδιάσεις.

Neopolis Team

18 Απριλίου, 2024

Στο φαγητό δε θέλουμε εκπλήξεις. Από έξτρα υλικά που μπαίνουν εκουσίως από τον μάγειρα, μέχρι αναπάντεχες προσθήκες, από εμάς είναι όχι. Παρά τον κανόνα αυτό ωστόσο, όλοι έχουμε να διηγηθούμε μία ιστορία που η συνταγή μπροστά μας έφερε έναν αυτοσχεδιασμό που δε ζητήσαμε ποτέ. Όσοι τρώνε στη λέσχη της σχολής δε, έχουν παραπάνω από μία τέτοια ιστορία.

Στην παρέα μόλις έκανε join in και ένας φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο οποίος παρότι πήγε με κάτι ελαφρύ, aka μια σαλατούλα, παραλίγο να του καθόταν ιδιαίτερα βαρύ αν δεν ήταν παρατηρητικός.

Εκεί λοιπόν που απολάμβανε το γεύμα του, το πιρούνι του εντόπισε ένα παξιμάδι, αλλά όχι από αυτά που τρως. Ήταν ένα παξιμάδι βίδας (close enough), το οποίο ευτυχώς ο φοιτητής αντιλήφθηκε γρήγορα και δεν κατέληξε στο στόμα του. Παρά το γεγονός ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, το περιστατικό έγινε γνωστό και ο Σύλλογος Φοιτητών Εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο zarpanews.gr:

Παξιμάδι βίδας βρήκε μέσα στη σαλάτα του, φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης στο μεσημεριανό του γεύμα την Δευτέρα 15 Απριλίου στη φοιτητική λέσχη του ιδρύματος! Βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές, αφού οι φοιτητές εδώ και χρόνια καταγγέλλουμε πως η ανάγκη μας για δωρεάν και ποιοτική σίτιση έχει μπει για τα καλά στη λογική κόστους-οφέλους.

Πώς γίνεται από τη μια ο εργολάβος της λέσχης να κερδοφορεί και ταυτόχρονα να καλυφθούν οι ανάγκες μας για δωρεάν και ποιοτικά γεύματα; Μάλιστα πολλοί φοιτητές που δεν έχουν καν πρόσβαση σε δωρεάν σίτιση λόγω κριτηρίων, προτιμούν να πληρώνουν τα 2,60 για γεύματα τέτοιας ποιότητας αφού η ακρίβεια κυριολεκτικά σπάει κόκκαλα! Εκεί έχουν φτάσει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Όλη αυτή η κατάσταση εντάσσεται σε ένα πανεπιστήμιο που λειτουργεί με όρους επιχείρησης, δηλαδή με έσοδα και έξοδα. Για αυτό τον λόγο οι εργολαβίες κάνουν κυριολεκτικά «πάρτι» μέσα στα ιδρύματα.

Την ίδια ώρα που η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση για μια σειρά ζωτικές λειτουργίες του πανεπιστημίου βαράνε κόκκινο η κατάσταση που αντιμετωπίζει ένας φοιτητής είτε στην ακαδημαϊκή του πορεία είτε στην μέριμνα που του προσφέρεται είναι εξοργιστική. Σοβάδες πέφτουν από τα μπαλκόνια της ετοιμόρροπης παλιάς εστίας, σωλήνες σπάνε και μένουμε χωρίς νερό και πλημμυρίζουν τα υπόγεια, το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας είναι και φέτος λιγοστό και δεν επαρκεί για τις ανάγκες του ιδρύματος.

Κάνουμε ξεκάθαρο σε εργολάβους αλλά και τις πρυτανείες που είναι «μανούλες» στην επισύναψη συμφωνιών για business πως τα χρήματα που δίνει ο ελληνικός λαός από την φορολογία του, να κατευθυνθούν για την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας και δωρεάν παιδείας!

Οι φοιτητές έχουμε πείρα και ξέρουμε πως θα κινηθούμε για να έχουμε κατακτήσεις όπως για παράδειγμα την πρόσφατη κατάργηση του χαρατσιού που έδιναν οι εστιακοί φοιτητές σε εστίες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ αλλά και τους αγώνες που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα για επαναφορά της φοιτητικής κάρτας μεταφορών στα Χανιά!

Διεκδικούμε:

Δωρεάν ποιοτική και αναβαθμισμένη σίτιση για όλους τους φοιτητές! Αύξηση των μερίδων του φαγητού.

Έξω η εργολαβία από την λέσχη.

Αύξηση του προσωπικού της λέσχης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη λέσχη Πέμπτη 18/4 στην 13:00.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες και η λέσχη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET