ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

Δεν άφησαν ψίχουλο!

Neopolis Team

10 Ιουλίου, 2024

Ναι καλησπέρα, άλλη μία φοιτητική ομάδα ελληνικού πανεπιστημίου μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό, κατακτώντας την πρωτιά. Σε αυτό το σημείο θα πει κανείς… τι πιο σύνηθες να συμβεί! 

Αποτελούν υπερβολικά συχνό φαινόμενο οι διακρίσεις Ελλήνων φοιτητών σε διεθνείς διαγωνισμούς για να το αποδώσουμε στην τύχη. Επομένως το αποδίδουμε στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς και στις δυνατότητες των ίδιων των φοιτητών, που η χώρα μας δυστυχώς αδυνατεί να εκμεταλλευτεί σωστά και να τους εξασφαλίσει τις ευκαιρίες που αξίζουν. Ελπίζουμε η παρακάτω περίπτωση των φοιτητών του ΕΜΠ να είναι η εξαίρεση!

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, η ομάδα Home – Oceanos NTUA (oceanos-ntua.com), εκπροσωπώντας το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό Monaco Energy Boat Challenge 2024, κατέκτησε την 1η θέση στη γενική κατάταξη, καθώς και το βραβείο Champioship.

Για να φτάσει εκεί, κατασκεύασε ένα ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο σκάφος, μελετώντας εξ’ ολοκλήρου τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (κατασκευή συστοιχίας μπαταριών λιθίου), μετάδοσης ισχύος (εξωλέμβια με ηλεκτροκινητήρα) και πρόωσης.

Σύμφωνα ακόμα με το ΔΤ, οι συγκεκριμένες επιτυχίες είναι αποτέλεσμα εργασιών καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2023-24. Ενώ καθοριστική υπήρξε η υποστήριξη που προσέφεραν τα εργαστήρια και οι καθηγητές τους, καθώς και τους χορηγούς που προσέφεραν υλική και χρηματική υποστήριξη στο έργο.

Οι συνολικές επιδόσεις της ομάδας έχουν ως εξής:

4/7 Qualifying Laps (Προκριματικά) – 1η θέση
4/7 Speed Record (Αγώνας Ταχύτητας) – 1η θέση
5/7 Endurance Race (Αγώνας Αντοχής) – 1η θέση
6/7 Slalom Race (Αγώνας Ελικτικότητας) – 1η θέση
6/7 Championship Race (Πρωτάθλημα) – 1η θέση

Αυτά είναι τα νέα που θέλουμε να έρχονται από το μέτωπο των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων: Φοιτητές και επιτεύγματα που ξεχωρίζουν και καταρρίπτουν την άποψη ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας υστερεί μπροστά σε αυτή του εξωτερικού.

Ελληνικές φοιτητικές ομάδες αποδεικνύουν συνεχώς το αντίθετο, οπότε είναι μια καλή ώρα να το πιστέψουμε επιτέλους κι εμείς.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: 8 στους 10 αποφοίτους βρίσκουν αμέσως δουλειά, οι περισσότεροι στο αντικείμενό τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET