ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

Things just got real. 💁

Neopolis Team

22 Απριλίου, 2024

Ποδαρικό στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Ελλάδας θα κάνει η Ιατρική Σχολή, με την υπό σύσταση εταιρία ‘University of Nicosia Greece Branch Medical Limited’. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια της ‘HELLENIC HEALTHCARE HOLDING 3 (CYPRUS) LIMITED’ (HH3) και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, επιβεβαιώνοντας τα αρχικά σενάρια ότι οι πρώτες συνεργασίες θα έρθουν από την πλευρά της Κύπρου.

Διάβασε κι αυτό

Tα ξένα πανεπιστήμια που θέλουν να ανοίξουν παράρτημα στην Ελλάδα με το νέο νομοσχέδιο!

Ειδικότερα, πάνω από ένα μήνα από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου και έχοντας αφήσει πίσω τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοινώνει την έγκριση αιτήματος για την ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής ιατρικής σχολή, η οποία αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2025.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Έγκριση της συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από την εταιρία με την επωνυμία «HELLENIC HEALTHCARE HOLDING 3 (CYPRUS) LIMITED» και τον οργανισμό ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Π.Λ. Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» επί (α) της υπό σύσταση εταιρίας με την επωνυμία «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» και (β) της υφιστάμενης εταιρίας με την επωνυμία «VANES Limited».

Στις 19 Απριλίου 2024, σε συνεδρίασή της σε Ολομέλεια, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 845/2024 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η συγκέντρωση η οποία αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από την εταιρία με την επωνυμία «HELLENIC HEALTHCARE HOLDING 3 (CYPRUS) LIMITED» και τον οργανισμό ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Π.Λ. Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» επί (α) της υπό σύσταση εταιρίας με την επωνυμία «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» και (β) της υφιστάμενης εταιρίας με την επωνυμία «VANES Limited», κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

Η πρώτη γνωστοποιούσα HH3 έχει έδρα στην Κύπρο, ανήκει στο δίκτυο CVC το οποίο δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σε πολλούς κλάδους, μεταξύ άλλων της υγείας, του ηλεκτρονικού εμπορίου, των τροφίμων και της ασφάλισης.

Η δεύτερη γνωστοποιούσα Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εδρεύει στην Κύπρο και ελέγχεται από την εταιρία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «EDEX Educational Excellence Corporation Ltd». To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παρέχει υπηρεσίες τριτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης στην Κύπρο, δυνατότητα την οποία παρέχει και σε εξ αποστάσεως φοιτητές στην Ελλάδα, ενώ η EDΕX, μέσω θυγατρικών της, παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η υπό σύσταση «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» έχει ως καταστατικό σκοπό την ίδρυση και λειτουργία Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα, υπηρεσία η οποία θα παρέχεται στο πλαίσιο του νόμου 5094/2024, κατόπιν λήψης των απαραίτητων διοικητικών αδειών από τα αρμόδια όργανα.

Η «VANES Limited» δραστηριοποιείται στην αγορά κτηματομεσιτικών υπηρεσιών.

Η ΕΑ έκρινε ότι η υπό κρίση συγκέντρωση δεν προκαλεί αντιανταγωνιστικές οριζόντιες και κάθετες επιπτώσεις, ούτε έχει ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα το συντονισμό της ανταγωνιστικής συμπεριφοράς των μητρικών επιχειρήσεων.

Ως εκ τούτου, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, η υπό κρίση συγκέντρωση ετερογενών δραστηριοτήτων δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά».

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, όπως ενημερωνόμαστε από το Mononews.gr, ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group (HHG) αγόρασε το ακίνητο της πρώην Olympic Catering, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με το Ελληνικό, επενδύοντας 10 εκατ. ευρώ για την αγορά του, άλλα 10 εκατ. για την ανακαίνισή του και 5 εκατ. ευρώ επιπλέον για τον εξοπλισμό του, με το σύνολο της επένδυσης φθάνει τα 25 εκατ. ευρώ.

Οι πρώτες συζητήσεις θέλουν τις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής Πανεπιστημιακής Ιατρικής Σχολής να είναι υπερσύγχρονες, επιπέδου ανάλογου με εκείνο άλλων σπουδαίων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων του εξωτερικού. Το επίπεδο γνώσεων θα ακολουθεί την ίδια λογική, καθώς θα είναι υψηλών προδιαγραφών, απαντώντας σε όλες τις προκλήσεις της νέας εποχής.

Οι εγκαταστάσεις έχουν δομημένη επιφάνεια 10.000 τ.μ. και αναμένεται να κατασκευαστούν, μεταξύ άλλων, πολλές διαφορετικές αίθουσες και εργαστήρια εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της νέας τεχνολογίας, εστιατόριο, καφετέρια και rest rooms.

Το νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα της Ιατρικής θα λειτουργεί ως παράρτημα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στο οποίο φοιτούν πολλοί νέοι από τη χώρα μας και είναι το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Η νέα Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία με τις κλινικές που ελέγχει η CVC Capital στην Αθήνα (ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ, METROPOLITAN, ΛΗΤΩ κ.ά.), οπότε θα δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να παρακολουθούν από κοντά ιατρικές πράξεις από καταξιωμένους επιστήμονες, στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία. Παράλληλα θα ανοίγει ο δρόμος για μελλοντική συνεργασία με τις κλινικές του Ομίλου HHG, αφού πάρουν πτυχίο και ειδικότητα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες και η λέσχη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET