ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ισπανία: Η Υπ. Εργασίας θέλει να μοιράσει 20.000 ευρώ σε κάθε 18χρονο, ας γίνει η αρχή!

Και μετά ακολουθούμε!

Η Ισπανία ξαναδείχνει το δρόμο, ή θέλει τουλάχιστον, με την Υπουργό Εργασίας να προτείνει τη χορήγηση 20.000 ευρώ σε κάθε 18χρονο, με στόχο την καταπολέμηση των ανισοτήτων.

Η Yolanda Díaz συγκεκριμένα, θέλει με αυτόν τον τρόπο να δώσει την ευκαιρία σε κάθε νέο και νέα να σπουδάσουν χωρίς να τους εμποδίζει η οικονομική τους κατάσταση, όπως επίσης να δαπανήσουν τα χρήματα στην κατάρτιση ή ίδρυση επιχείρησης.

Στόχος είναι να επιτρέψουμε στους νέους ανθρώπους να έχουν μέλλον και να τους δώσουμε την ευκαιρία να σπουδάσουν ή να ξεκινήσουν μια επιχείρηση χωρίς αυτό να εξαρτάται από το επώνυμό τους ή την οικογένεια από την οποία προέρχονται.

Σύμφωνα με τη δεύτερη αντιπρόεδρο και υπουργό Εργασίας της κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλιστών και Unidas Podemos, το κόστος του μέτρου «καθολική κληρονομιά» εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 10 δισ. ευρώ, τα οποία θα συγκεντρωθούν από τη φορολόγηση των πλουσίων και ειδικότερα όσων κερδίζουν πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. That’s how it’s done, θα πούμε εμείς. 

Διάβασε κι αυτό

Η Ισπανία μόλις έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με νόμο για την άδεια περιόδου!

Απέναντί της η Díaz βρίσκει τα υπόλοιπα κόμματα της Ισπανίας, ενώ η Nadia Calviño, υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης Σάντσεθ εκφράζει την απορία της για το πώς θα λειτουργήσει η πολιτική αυτή στην πράξη.

«Όποιος προτείνει τη χορήγηση επιδοτήσεων ή επιχορηγήσεων χωρίς κανενός είδους περιορισμούς, όσον αφορά το επίπεδο του εισοδήματος ή τους στόχους, πρέπει να εξηγήσει πώς θα χρηματοδοτηθεί, διότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με μια υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η Calviño στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero τη Δευτέρα.

Δε θα ασχοληθούμε βαθύτερα με τα πολιτικά της χώρας, αλλά αν όντως εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, τότε θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα πάει. Βασικά, χωρίς να δούμε καν, το στηρίζουμε και προτείνουμε να εφαρμοστεί κι εδώ!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

ΕΛΛΑΔΑ

Humanity Greece: Το Όραμα του Εθελοντισμού και η φωταγώγηση της Ελλάδας προς τιμή των εθελοντών!

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην καθιερωμένη κλοπή στολιδιών του δέντρου προχώρησαν άγνωστοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και έπεσε σε κώμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Άγνωστο ουράνιο αντικείμενο έκανε τη νύχτα μέρα, όλα καλά!

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Άνδρα που επιτέθηκε σεξoυαλικά σε τρεις κοπέλες αναζητούν οι αρχές!

TECH NEWS

Η Xiaomi Black Friday είναι η ευκαιρία σου να αποκτήσεις αγαπημένα προϊόντα σε top τιμές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET