fbpx

Εσείς στείλατε και η Mademoisex απάντησε στα ερωτικά σας προβλήματα! #4


Η Mademoisex έχει πάρει φωτιά. 

Με ταράζετε καθημερινά με τα μηνύματά σας, κάτι που με κάνει να χαίρομαι από τη μία, όμως να στεναχωριέμαι από την άλλη. Αφενός, χαίρομαι για την εμπιστοσύνη που δείχνετε, γιατί δεν είναι εύκολο να πάρεις την απόφαση να πεις τα προσωπικά σου σε μία παντελώς άγνωστη, κι αφετέρου θλίβομαι, γιατί από αυτά που μου λέτε συνειδητοποιώ πόσο χωλαίνουν οι ερωτικές σχέσεις στις μέρες μας.

Είχα μια ιδέα πως τα πράγματα στο κομμάτι του σεξ εκεί έξω δεν είναι καλά, όμως πάνε από το κακό στο χειρότερο. Από τη μία έχουμε την απουσία τεχνικής, την αδιαφορία, τη βαρεμάρα, την άρνηση πειραματισμού, την ρουτίνα και φυσικά την κακή διάθεση. Δε γίνεται όμως έτσι δουλειά. Νέα παιδιά είστε, αν δε βάλετε εσείς όλο σας το ταλέντο στο κρεβάτι, ποιος θα το βάλει; Έχετε άπλετη ζωντάνια, ενέργεια και συγκριτικά με μεγαλύτερες ηλικίες, περισσότερο χρόνο, να αφιερώσετε στο… άθλημα.

Και μια συμβουλή που έχω να σας δώσω, είναι να μην κοιτάτε τι κάνουν και τι λένε οι άλλοι. Εσείς θα ασχολείστε με τη δική σας απόλαυση (και του/της συντρόφου σας προφανώς!) κάνοντας αυτό που σας αρέσει κι όχι αυτό που «πρέπει» ή ακούτε δεξιά κι αριστερά. Γιατί απ’ ό,τι έχω καταλάβει, αυτή η συνήθεια έχει επίσης μεγάλο μερίδιο στις κακές σας σεξουαλικές εμπειρίες.

Αυτή τη φορά, αποφάσισα να γεμίσω το άρθρο με απορίες που είχαν κοπέλες για την πρώτη τους φορά, αλλά και με μηνύματα που είχαν σχέση με το πώς το σεξ μπορεί να βελτιωθεί. Την επόμενη θα διαφοροποιηθούν τα topics. 

Και μην ξεχνάς! Όσο διαβάζεις το άρθρο, γράφε μου ταυτόχρονα το δικό σου μήνυμα!

#1 Παρθενία vs γαλόνια, σημειώσατε 1-0

Eίμαι 19 χρονών και είμαι παρθένα. Έχω μία σχέση εδώ και 5 μήνες. Ξέρει ότι είμαι παρθένα και μου έχει πει ότι θα περιμένει μέχρι να αισθανθώ έτοιμη. Εδώ και λίγο καιρό λοιπόν νιώθω ότι είμαι έτοιμη και θέλω να προχωρήσουμε. Αφού το αποφάσισα, του άνοιξα την κουβέντα για το συγκεκριμένο θέμα και μου είπε ότι σ’ αυτούς τους 5 μήνες έχει προσπαθήσει να «προχωρήσει» 2 φορές αλλά του έριξα άκυρο. Πραγματικά δεν είχα καταλάβει ότι ήθελε σεξ, εγώ νόμιζα ότι απλά «παίζαμε». Μου είπε ότι εξαιτίας αυτών των περιστατικών δεν έχει καθόλου αυτοπεποίθηση πλέον και δεν ξέρει όταν βρεθούμε πάλι αν εκείνος θα μπορεί, αν θα αισθάνεται αρκετά καλά για να προχωρήσουμε. Επίσης, μου είπε οτι νιώθει σαν να του έχουν ξεριζωσει τα «γαλόνια» του, τα παράσημα του. Τι να κάνω;

Έτσι όπως μου περιγράφεις τα πράγματα, η συμπεριφορά του αγοριού σου είναι απλά απαράδεκτη. Είναι σαν να υποκρίνεται ότι δεν τον πειράζει που είσαι παρθένα. Και η αλήθεια είναι πως παρότι παρθένα, είσαι πολύ πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη στο σεξουαλικό κομμάτι από εκείνον. Μη δεχτείς ποτέ σου, όχι μόνο με αυτό το αγόρι αλλά και με κανέναν, να σου επιρρίπτει ευθύνες και να σε κάνει να νιώθεις άσχημα, λες και φταις εσύ για όλα. Από τη στιγμή που αρχικά είχε πει ότι δεν τον ενοχλεί η σεξουαλική σου κατάσταση, δεν μπορώ να καταλάβω πού οφείλεται η τωρινή του συμπεριφορά. Πες του ότι είναι άνανδρο να ρίχνει το φταίξιμο πάνω σου σχετικά με τον ανδρισμό και τα «γαλόνια» του. Ο ρόλος του είναι να σε στηρίζει και να σε βοηθάει, όχι να σε κάνει να νιώθεις χειρότερα.


#2 Εγώ πότε θα κάνω σεξ;

Είμαι 18 χρονών. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, είμαι παρθένα. Έχουν υπάρξει άπειρες φορές που νιώθω την ανάγκη να κάνω σεξ, αλλά δεν μπορώ. Για να προχωρήσω σε μια τέτοια κίνηση θα πρέπει το άτομο να μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Μόνο ένα άτομο μου έχει προκαλέσει την επιθυμία να κάνω έρωτα μαζί του. Όμως δυστυχώς δε βρίσκω ανταπόκριση από εκείνον, ενώ δείχνει ενδιαφέρον για μένα δεν προχωράει σε κίνηση. Τι να κάνω;

Αρχικά, θα ήθελα να σου πω και να το βάλεις καλά στο μυαλό σου, ότι δεν υπάρχει τίποτα το κακό αλλά ούτε και παράξενο που είσαι ακόμα παρθένα. Ίσα – ίσα που είναι υγιές, μιας και στα 18 σου είσαι στην ιδανική ηλικία για να ξεκινήσεις να έχεις μία ενεργή σεξουαλική ζωή. Νιώθω πως ίσως να πιέζεσαι από τον κοινωνικό περίγυρο ή έχεις βάλει με το μυαλό σου ότι είναι λάθος που είσαι παρθένα στα 18 σου. Σ’ αυτό το θέμα, μην ακούς τις φίλες σου που μπορεί να έχουν ήδη κάνει σεξ. Να ακούς μόνο το ένστικτο και το σώμα σου, αυτά τα δύο θα σου χτυπήσουν το καμπανάκι της σεξουαλικής επιθυμίας. Το ότι δε βρίσκεις ανταπόκριση από το συγκεκριμένο παιδί, δεν πάει να πει κάτι. Δεν πειράζει καθόλου. Δε θα είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος άντρας που δε θα ανταποκρίνεται και εννοείται ότι θα έχεις πολλές άλλες ευκαιρίες.


#3 Σχέση με μεγαλύτερο

Διαβάζω συνεχώς τα άρθρα σας και μπορώ να πω πως με βοηθούν πάρα πολύ. Έχω σχέση με κάποιον δέκα χρόνια μεγαλύτερό μου. Εγώ είμαι 18 και η εμπειρία μου στο σεξ είναι ελάχιστη. Συνεχώς μου ζητάει στο κρεβάτι να του μιλάω, να του ζητάω τι θέλω, πώς το θέλω και όλα αυτά. Θα μπορούσες να με κατευθύνεις;

Αρχικά, να σου πω ότι η διαφορά ηλικία σας δεν είναι δα και τόσο μεγάλη. Ίσως εσένα να σου φαίνεται μεγάλη, επειδή δεν έχεις εμπειρία. Πολλά είναι τα πράγματα που θα μπορούσα να σου γράψω, αλλά ό,τι κι αν σου πω, στο τέλος είναι στο χέρι σου να διαχειριστείς τη σχέση σου, ειδικά στο σεξουαλικό κομμάτι. Ακριβώς επειδή δεν έχεις εμπειρία, θα πρέπει να ρωτάς το σύντροφό σου για τα πάντα. Τι του αρέσει να του κάνεις, πώς να το κάνεις και φυσικά να του μιλάς κι εσύ αντίστοιχα. Μην ντρέπεσαι να του πεις τι σου αρέσει και τι όχι. Η επικοινωνία είναι βασικό κομμάτι στο σεξ. Το ξέρω ότι μπορεί να φοβάσαι και να έχεις ψιλοφρικάρει, αλλά είναι σημαντικό να αποδεχτείς ότι θα πρέπει να προσπαθήσεις, να πειραματιστείς και να είσαι ανοιχτή και δεκτική σε νέες σεξουαλικές εμπειρίες. Το βασικό λοιπόν, και η αρχή όλων, είναι να λες επακριβώς στο σύντροφό σου τι θες και αντίστοιχα να ακούς κι εσύ εκείνον.


#4 Όλα είναι θέμα χρόνου

Είμαι 20 χρονών και έχω κάμποσους μήνες σχέση με ένα παιδί 22 χρονών. Ήμουν παρθένα. Είχα κάνει και πριν κάποιες σχέσεις, όμως ποτέ δεν ήθελα να προχωρήσω. Με το παιδί αυτό τα πάμε πολύ καλά και προχωρήσαμε, με πρόσεχε κιόλας για να μην πονάω πολύ, κλπ. Το θέμα μου είναι ότι όταν κάνουμε σεξ αργεί πάρα πολύ να τελειώσει, που από ό,τι ξέρω αυτό είναι το τοπ για μια γυναίκα, γιατί έχει περισσότερη ευχαρίστηση, αλλά εγώ είμαι σε φάση άντε τελείωνε γιατί πονάω. Δεν είμαι καθόλου έμπειρη και συνήθως είναι αυτός από πάνω, όταν όμως είμαι εγώ, λίγο να κουνηθώ βγαίνει και νιώθω γενικά ότι είμαι ξενέρωτη και άχρηστη. Πώς να γίνω πιο έμπειρη;

Είναι πραγματικά κρίμα να κατηγορείς τόσο άσχημα τον εαυτό σου, ειδικά από τη στιγμή που το αγόρι σου δεν έχει κανένα απολύτως θέμα με τις σεξουαλικές σου επιδόσεις και ικανότητες. Νομίζω ότι έχεις αγχωθεί υπερβολικά με το κομμάτι του σεξ, ακριβώς επειδή θέλεις να του δείξεις ότι είσαι ικανή και έμπειρη. Αυτό που πρέπει να κατανοήσεις είναι ότι δε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν. Είναι ουσιαστικά η πρώτη σου ολοκληρωμένη σχέση, οπότε φυσικά και δεν είσαι ακόμα έμπειρη ούτε καμία sex expert. Όσο περισσότερο σεξ κάνεις, θα δεις ότι όλο και θα βελτιώνεσαι. Μη βάζεις λοιπόν άσχημες σκέψεις με το νου σου, ότι είσαι άχρηστη, άπειρη, κλπ, γιατί αν εσύ το πιστεύεις αυτό, τότε θα το μεταδώσεις και στο αγόρι σου και δεν το θες αυτό.


#5 Το σεξ χρόνια δεν κοιτά

Είμαι 17 χρονών και έχω κάνει σεξ αρκετές φορές, αλλά ποτέ με μεγαλύτερη! Πρόκειται να γίνει κάτι σύντομα μαζί της και χρειάζομαι βοήθεια! Έχουμε γύρω στα 5 χρόνια διαφορά και σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει!

Το ότι έχετε ηλικιακή διαφορά με την κοπέλα δε λέει κάτι. Επίσης, δεν είναι δεδομένο ότι κάτι παραπάνω ξέρει μιας και δε γνωρίζεις ακόμα τι σεξουαλικές εμπειρίες είχε. Το ότι έχει κάποιος περισσότερες εμπειρίες από σένα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάνει καλό σεξ. Όπως κι αν έχει όμως, μην πανικοβάλλεσαι. Εσύ θα κάνεις όσα γνωρίζεις και αναλόγως με τις αντιδράσεις της, θα πράξεις. Σου στέλνω να διαβάσεις ένα άρθρο που πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει.


#6 Φταίω που βαριέμαι;

Νιώθω ότι δε μου αρέσει το σεξ. Δεν ξέρω αν φταίω εγώ, αλλά πολλές φορές σκέφτομαι ότι θέλω να τελειώσει, βαριέμαι και βρίσκω δικαιολογίες για να μην κάνω σεξ μαζί του. Μήπως ευθύνομαι εγώ γι’ αυτό; Σκέφτομαι ότι το πρόβλημα είναι δικό μου, από την στιγμή που εκείνη την ώρα βάζω διάφορα στο νου μου και δεν είμαι εκεί. Δεν ξέρω τι να κάνω και πώς να το χειριστώ, αλλά πιστεύω ότι δεν φταίει αυτός και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να ζήσω αυτό το «ουαου» που λένε όλοι, απλά όπως ανέφερα σκέφτομαι ότι φταίω εγώ. Ποια είναι η γνώμη σου;

Δεν ξέρω ποιος φταίει, πάντως αν δε μοιράζεσαι μαζί του αυτά που σε απασχολούν, σίγουρα έχεις κι εσύ μερίδιο ευθύνης. Το σεξ για να είναι καλό, πρέπει πάνω από όλα να επικοινωνείτε. Με αυτό, εννοώ ότι πρέπει να λες στο εκάστοτε αγόρι σου τι σου αρέσει και τι δε σου αρέσει να σου κάνει, τι ευχαριστιέσαι περισσότερο και τι θες να κάνει διαφορετικά. Μην περιμένεις να καταλάβει από μόνος του τι ζητάς. Από την άλλη, μπορεί να μην είναι και ο κατάλληλος. Αν το έχετε συζητήσει και εξακολουθείτε να μην τα βρίσκετε σ’ αυτό το κομμάτι, δε χρειάζεται να επιμένεις άλλο. Μην τρελαίνεσαι και άσε αυτά τα ουάου που ακούς από τον περίγυρό σου, γιατί στην τελική μπορεί να είναι και στη φαντασία τους.


#7 No sex, no relationship

Έχω 1 χρόνο σχέση. Κοιμόμαστε κάθε βράδυ μαζί, αλλά δεν έχουμε κάνει έρωτα. Δε θέλει κι ας έχει πάντα ορέξεις. Ενώ προκαταρκτικά δεν έχει θέμα, μου κάνει, σεξ δεν κάνουμε ποτέ.
Μήπως έχει μικρό μόριο και ντρέπεται; Πραγματικά δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση. Είναι αρκετά μεγάλος και φαντάζομαι ότι έχει ξανακάνει σεξ, αλλά να είστε μαζί 1 χρόνο τώρα και να μην το έχετε κάνει ποτέ είναι απίστευτα παράξενο. Γιατί μένεις μαζί του αν επιτρέπεται;
Και η κοπέλα απάντησε: «Έλα μου ντε… Χωρίσαμε.». Ό,τι πιο σουρεάλ έχω ζήσει σε μήνυμα!

#8 Ψάχνοντας τον οργασμό

Είμαστε και οι δύο 20 χρονών και έχουμε σχέση σχεδόν ένα χρόνο. Η κοπέλα όμως όχι μόνο αυτό το χρόνο δεν έχει φτάσει ποτέ της σε οργασμό, αλλά γενικά στη ζωή της δεν έχει καταφέρει. Επειδή το συζητήσαμε πιο διεξοδικά, μου εξήγησε ότι μόνο με εμένα έχει φτάσει πιο κοντά, αλλά και πάλι τίποτα. Το κακό είναι ότι την παίρνει από κάτω και χάνει την αυτοπεποίθησή της. Τι μπορεί να συμβαίνει; Να σημειώσω πως γίνονται όλα τα απαραίτητα στάδια για την κορύφωση της, και ποτέ δεν είχα παρόμοιο θέμα με άλλη κοπέλα.

Η πλειονότητα των γυναικών αντιμετωπίζει θέμα με το να έρθει σε οργασμό. Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα εγκεφαλικό και τίποτε άλλο. Καλώς πράττεις και ενδιαφέρεσαι για εκείνη και μπράβο σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τη βεβαιώσεις πως δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος και φυσικά δε φταίει ούτε η ίδια ούτε εσύ. Αυτό που πρέπει να της δώσεις να καταλάβει είναι ότι πρέπει να αφεθεί και να μη σκέφτεται ότι ντε και καλά πρέπει να φτάσει σε οργασμό, γιατί αυτή είναι η σκέψη που την εμποδίζει από το να το καταφέρει. Από την ώρα που θα σταματήσει να θεωρεί επιτακτική ανάγκη το να τελειώσει και θα αρχίσει πράγματι να απολαμβάνει το σεξ, να είσαι σίγουρος ότι θα τα δει τα πυροτεχνήματα.


Μη διστάσεις να σεξομολογηθείς στη Mademoisex.
Εσύ στέλνεις στο [email protected], εκείνη απαντάει!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET