DIGITAL

Η Ιωάννα Τούνη βάζει χέρι στον «κόσμο που δε θέλει να δουλέψει», χάνει κάτι χιλιάδες followers!

Έτσι πάνε αυτά.

Neopolis Team

2 Αυγούστου, 2021

Η Ιωάννα Τούνη ξαναχτυπά κατά των τεμπελχανάδων Ελλήνων εργαζομένων, όσο η ίδια κάνει διακοπές (να το τονίσουμε αυτό), και η ανησυχία μας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά τον τελευταίο καιρό, σβήστηκε έτσι απλά.

Είναι που είχε πολλές ευκαιρίες να εμφανιστεί και να πει την ατάκα της ημέρας κι αγχωθήκαμε ότι αναθεώρησε. Μήπως δε μας βλέπει πια σαν ρέμπελους που την καταβρήκαμε με τα 800 ευρώ εν μέσω πανδημίας; Ευτυχώς, η χθεσινή της ανάρτηση μας καθησύχασε και απέδειξε ότι προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Μπορεί να είναι και κάποιου είδους φετίχ αυτό, αλλά η Ιωάννα θέλει να μας βλέπει να δουλεύουμε. Διαφορετικά, δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Aναγκάζεται να εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητά της, είτε στην τηλεόραση είτε στα social media, για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Μα πώς είναι δυνατόν η ίδια να βρίσκεται στους Παξούς και τα ταβερνάκια να είναι κλειστά μεσημεριάτικα; Πάλι στις σιέστες το ‘ρίξαν οι ανεπρόκοποι…

Άκρως δικαιολογημένη η αντίδρασή της λοιπόν, η οποία ήταν να ανεβάσει το παραπάνω άστοχο στόρι, να ειρωνευτεί την οικονομική κατάσταση των ντόπιων και να συνεχίσει (μάλλον) να παίρνει χρωματάκι κάτω από το λιοπύρι. Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι έπρεπε να τρέχουν πέρα δώθε με τους δίσκους στα χέρια, αλλά τέτοιοι είμαστε. Προτιμάμε να αφήσουμε νηστική την jtouni, παρά να κάνουμε τη ζωή μερικών ανθρώπων Ολυμπιακό άθλημα – που είναι κι επίκαιρο.

Πέρα από την αιτιολογία της ασυνήθιστης και μη διαχειρίσιμης ζέστης βέβαιας, κάποιος άλλος χρήστης του διαδικτύου (από τους πάρα πολλούς που έσπευσαν να σχολιάσουν το νέο inspirational quote της inlfuencer), εξήγησε ότι οι περισσότεροι τουρίστες τέτοια ώρα πηγαίνουν συνήθως στους Αντιπαξούς και γι’ αυτό τα ωράρια των εστιατορίων είναι έτσι διαμορφωμένα. Με λίγα λόγια τέλος πάντων, δεν είναι η τεμπελιά η αιτία.

Εντωμεταξύ, θα έλεγε κανείς ότι ήταν άσχημο και το μομέντουμ αυτής της δημοσίευσης, αφού τις τελευταίες μέρες την καρδιά του ίντερνετ έχει κατακτήσει ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ο οποίος προς μεγάλη έκπληξη της Τούνη, παρότι έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά στη ζωή του, δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μάλλον δεν κρύβεται εκεί το μυστικό τελικά…

Κάτι τέτοιες δηλώσεις όμως κοστίζουν, και πολλοί followers έχουν αρχίσει να αποχωρούν ομαδικά από το Insta της πρώην παίκτριας του My Style Rocks. Το influencing δεν πήγε και πολύ καλά σε αυτήν την περίπτωση και κάποιοι από τους ακολούθους (7000 μέρχι στιγμής), αντί να κάνουν παραπάνω εργατοώρες όπως θεωρεί σωστό η Ιωάννα, αποφάσισαν να κάνουν unfollow.

Ένα self note προς την ίδια πριν το κλείσιμο: οι περισσότεροι από τους followers ανήκουν στην κατηγορία των εργαζομένων κι όχι των εργοδοτών. Just sayin’.

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET