fbpx

7 λόγοι που εξηγούν γιατί ένας άντρας χάνει το ενδιαφέρον του αφού «ρίξει» μία κοπέλα!


Πολλά είναι τα θέματα που μας προβληματίζουν και μας απασχολούν κατά καιρούς στα ερωτικά μας, όμως το συγκεκριμένο είναι από αυτά που δε θα καταλάβουμε ποτέ (ούτε θα χωνέψουμε). Πώς γίνεται τη μια στιγμή να σε βομβαρδίζει καθημερινά με μηνύματα, να ψάχνει ευκαιρίες για να βρεθείτε οι δυο σας και γενικά να δείχνει φουλ ενδιαφέρον και ενθουσιασμό και την άλλη, αφού ενδώσεις, να γίνεται πιο ψυχρός κι από παγάκι και να αδιαφορεί; Και μετά λένε άβυσσος η ψυχή της γυναίκας…

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για συχνό φαινόμενο ένας άντρας να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σε διεκδικήσει κι αφού τα καταφέρει, ν’ αρχίζει να ξενερώνει και να μη θυμίζει σε τίποτα τον τύπο που είχες γνωρίσει.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που συμβαίνει αυτό;

Μία απάντηση είναι ότι έτσι γίνεται με όλα στη ζωή, αφού όταν αποκτάμε κάτι χάνεται το ενδιαφέρον και θέλουμε να πάμε στο επόμενο. Φυσικά, δεν φταίει μόνο το γεγονός ότι οι άντρες είναι τόσο… αχόρταγοι και τρελαίνονται για κυνήγι, αλλά υπάρχουν κι άλλες αιτίες, που εξηγούν γιατί χάνουν το ενδιαφέρον τους αφού «ρίξουν» μία κοπέλα:

#1 Το κυνήγι είναι το αγαπημένο του χόμπι

Το είπαμε και πριν. Δεν είναι να πέφτεις κι απ’ τα σύννεφα. Είναι πολλοί εκείνοι που γουστάρουν περισσότερο τη διαδικασία του πεσίματος και του φλερτ, παρά το τι έρχεται μετά από αυτό. Λατρεύουν να διεκδικούν, να κερδίζουν και να σιγουρεύονται έτσι ότι περνάει η μπογιά τους μέχρι να βρουν τον επόμενο στόχο. Ξέρετε πόσο υπέρ του φλερτ είμαι, αλλά όταν αυτό είναι αυτοσκοπός και γίνεται για να επιβεβαιώνει τον εγωισμό του άλλου, τότε σημαίνει ότι ο τύπος είναι λίγο… μαλ@κας και πάλι καλά που δε θέλει τίποτα σοβαρό – για το δικό σου το καλό.

#2 Όσο προσπάθησε προσπάθησε

Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν είναι ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον του, απλά να μωρέ, κουράστηκε να σε διεκδικεί και τώρα που τα κατάφερε, είπε να βολευτεί και να κουβαλήσεις εσύ τη σχέση. Με άλλα λόγια να παλεύεις και για τους δυο σας. Ναι υπάρχει κι αυτός ο τύπος, ο λίγο βολεψάκιας και τεμπέλης που θεωρεί ότι έκανε μεγάλο κόπο να σου την πέσει κι από κει και πέρα οι όποιες προσπάθειες και συμβιβασμοί να γίνονται από τη δική σου πλευρά. Κελεπούρι, όχι αστεία!

#3 Τώρα πια σε θεωρεί δεδομένη

Ναι, όπως το διάβασες. Άπαξ και σε κερδίσει και καταλάβει ότι θα είσαι εκεί να τρέχεις από πίσω του κάθε φορά, τότε είναι που θα χάσει εντελώς το ενδιαφέρον του, γιατί θα σε θεωρεί τέρμα δεδομένη. Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί ένας άνθρωπος φέρεται τόσο σκάρτα σε κάποιον άλλο η αλήθεια είναι, αλλά μπορώ να κάνω μία μαντεψιά. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ανασφαλές άτομο που θέλει όπως λέμε να «δέσει το γάιδαρό του» και παράλληλα να κάνει τις λαδιές του. Τράτζικ!

#4 Δεν είναι σίγουρος αν έκανε τη σωστή επιλογή

Η αλήθεια είναι πως βγάζουμε άλλο πρόσωπο, λίγο πιο επιφανειακό πάνω στο φλερτ και άλλο όταν βρισκόμαστε σε σχέση. Αυτό συμβαίνει γιατί αρχίζουμε να γνωριζόμαστε καλύτερα με τον άλλον και να αποκτούμε οικειότητα. Υπάρχουν κάποιοι λοιπόν, που αφού περάσουν το στάδιο του φλερτ και μπουν στα βαθιά, αρχίζουν να κάνουν δεύτερες σκέψεις για την επιλογή τους. Δηλαδή πάνω στην διεκδίκηση ήταν φουλ ψημένοι και μετά είδαν ότι δεν τρελαίνονται κιόλας. Οκ ας σε ενημερώσει κι εσένα όμως να ξέρεις τι σου ξημερώνει…

#5 Δεν είναι έτοιμος γι’ αυτή τη σχέση 

Σε γουστάρει από τη μία, σου λέει πόσο φοβερή σε θεωρεί, αλλά από την άλλη έχει τις αμφιβολίες του πάνω στη σχέση. Ναι, υπάρχουν κι αυτά τα ελεύθερα πνεύματα, που όταν μπαίνουν σε πιο σοβαρές καταστάσεις νιώθουν να πνίγονται κι ας έχουν απέναντί τους τη Gigi Hadid. Θέλω να πω πως δεν είσαι εσύ το θέμα φυσικά, αλλά τα δικά του relationship issues, τα οποία δεν τον αφήνουν να ευχαριστηθεί ό,τι έχετε. Πιο πολύ ασχολείται με την έννοια τη δέσμευσης παρά με τη σχέση σας.

#6 Έχει κι αλλού την προσοχή του

Αλλιώς, δεν είσαι η μοναδική του αγάπη… Δεν είναι απίθανο ούτε αμαρτία να γνώρισε ή να ξέρει ήδη κάποια που του έχει τράβηξει (ή αναζωπυρώσει) το ενδιαφέρον και να νιώθει μπερδεμένος. Το λάθος είναι που αφήνει εσένα βαθιά νυχτωμένη και δεν έχει τα κότσια να σου πει τι παίζει, γεμίζοντάς σε με αμφιβολίες και ανασφάλειες. Άβυσσος η ψυχή του άντρα, τα λέω εγώ…

#7 Πήρε αυτό που ήθελε

Το πιο σκληρό το άφησα για το τέλος. Είναι μια σκέψη που ούτε καν θες να περάσει από το μυαλό σου, πόσο μάλλον να αποδεχτείς ότι ισχύει, αλλά με αυτά που έχουν δει τα ματάκια μας και έχουν ακούσει τα αυτάκια μας, όλα πρέπει να τα περιμένουμε. Αν λοιπόν βλέπεις διαφορά από τη στιγμή που προχωρήσατε και κάνατε σεξ, τότε μάντεψε τι γύρευε ο τύπος. Από την άλλη, μπορεί όντως να τον εντυπωσίασες, αλλά με την έννοια ότι ήσουν ένα καλό «στοίχημα» το οποίο θα έκανε τα πάντα για να πιάσει και να ικανοποιήσει το Εγώ του. Thank u, next με συνοπτικές διαδικασίες! Εσύ σε αυτόν, όχι εκείνος σε εσένα!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET