ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Εσείς μας ρωτήσατε και η Mademoisex απάντησε στα ερωτικά σας προβλήματα! #3

Είστε πραγματικά οι καλύτεροι αναγνώστες που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε! Είναι εκπληκτικό πόσο έχετε αγαπήσει το χαρακτήρα της Mademoisex και αυτό φαίνεται τόσο από τα άρθρα που αφορούν στο σεξ, που πάνε τέλεια, όσο και από τα μηνύματα που στέλνετε στο μέιλ και την εμπιστεύεστε με κλειστά μάτια. Το [email protected] γεμίζει διαρκώς με ανησυχίες σας […]

Mademoisex

27 Αυγούστου, 2019

Είστε πραγματικά οι καλύτεροι αναγνώστες που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε! Είναι εκπληκτικό πόσο έχετε αγαπήσει το χαρακτήρα της Mademoisex και αυτό φαίνεται τόσο από τα άρθρα που αφορούν στο σεξ, που πάνε τέλεια, όσο και από τα μηνύματα που στέλνετε στο μέιλ και την εμπιστεύεστε με κλειστά μάτια. Το [email protected] γεμίζει διαρκώς με ανησυχίες σας ή με απορίες σχετικά με τα σεξουαλικά θέματα, αλλά και γενικότερα για τις ερωτικές σχέσεις.

Οι απαντήσεις που δίνω φροντίζω να είναι όσο πιο ειλικρινείς και αντικειμενικές γίνεται, παρόλο που πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να ταυτίζεται μαζί σας και τα όσα περιγράφετε. Ελπίζω όσοι διαβάσετε σήμερα κάποια από τα μηνύματα που δέχομαι να ταυτιστείτε και βλέποντας την απάντηση να πείτε «ναι, καλά τα λέει, πολύ βοηθητικό αυτό, δεν το είχα σκεφτεί…» γιατί χωρίς εσάς, δε θα υπήρχε Mademoisex.

Συνεχίστε λοιπόν να μου στέλνετε, κι εγώ θα συνεχίσω να σας απαντάω!

1 | Το ταπεινό χαμομηλάκι

Είμαι 20 χρονών και δεν έχω κάνει ποτέ τίποτα με κανέναν, ούτε καν ένα απλό φιλί. Στο σχολείο δε με ενοχλούσε τόσο το γεγονός ότι δεν με ήθελε κάποιος, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια η όλη κατάσταση με αγχώνει πολύ. Με ενδιαφέρει ένα παιδί αλλά γνωριζόμαστε λίγο καιρό και βασικά δεν έχουμε μείνει και ποτέ μόνοι μας, αλλά υπάρχει μια χημεία θα πω μεταξύ μας, την οποία δεν μπορώ να εξηγήσω. Τι να κάνω; Αγχώνομαι ότι θα περάσουν τα χρόνια και θα συνεχίσω να είμαι μόνη μου.

Οι περισσότερες κοπέλες που μου στέλνουν ταυτίζονται κατά κάποιον τρόπο με το πρόβλημά σου. Είσαι μόλις 20 χρονών και αγχώνεσαι ότι θα μείνεις μόνη σου; Σοβαρά τώρα; Είσαι τόσο νέα και έχεις πραγματικά να βιώσεις πολλές εμπειρίες, ακόμη κι αν αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να το καταλάβεις. Δεν υπάρχει τίποτα το κακό με το ότι δεν έχεις δώσει ακόμη το πρώτο σου φιλί και δεν έχεις προχωρήσει ερωτικά. Νομίζω ότι οι συγκυρίες ήταν έτσι κι απλά δεν έτυχε ή δεν έχεις αισθανθεί εσύ ακόμη έτοιμη να προχωρήσεις. Είναι πολύ ευχάριστο ότι έχεις βρει ένα αγόρι που έχετε χημεία μεταξύ σας και βλέπεις προοπτική. Αυτό που έχω λοιπόν να σου προτείνω είναι να τολμήσεις την επόμενη κίνηση με αυτόν, αλλά και γενικότερα να γίνεις πιο κοινωνική και πιο προσιτή προς τους άλλους και με τον καιρό θα δεις διαφορά.


2 | Έρωτας εξ’ αποστάσεως

Καλησπέρα, έχω το εξής πρόβλημα. Γνώρισα ένα παιδί από άλλη χώρα, που παρόλα αυτά επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα. Τον γνώρισα μέσω γνωστών και έμαθα ότι του άρεσα. Έχουμε ανταλλάξει πολλά μηνύματα μέσω τσατ, αλλά δεν έχει γίνει κάτι συνταρακτικό. Επικοινωνούμε 1 μήνα. Τώρα έχουμε σχετικά καιρό να επικοινωνήσουμε (2 εβδομαδες). Μήπως απλά βαρέθηκε; Ή περιμένει απλά να έρθει Ελλάδα;

Κοίταξε, γενικά τέτοιου είδους σχέσεις δεν έχουν πολλές πιθανότητες να εξελιχθούν. Μπορεί όντως να βαρέθηκε ή ακόμη και να έχει σχέση και να μην το ξέρεις. Το σενάριο του να περιμένει να έρθει στην Ελλάδα δε νομίζω ότι ισχύει, γιατί αν ήταν έτσι θα σε είχε ενημερώσει και στην περίπτωση που λαχταρούσε να σε δει, δε θα σταματούσε να σου μιλάει. Αντί να κάθεσαι και να κάνεις σενάρια, θεωρώ ότι είναι σωστότερο να στείλεις εσύ μήνυμα και να μην περιμένεις μόνο από εκείνον.


3 | Έρωτας στο Erasmus

Καλησπέρα! Είμαι Erasmus, και μου αρέσει ο συγκάτοικός μου. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και είμαστε και σε κοινή παρέα και γι’ αυτό εδώ και 2 μήνες δεν έχω πει τίποτα, διότι κιόλας ήξερα ότι του αρέσει άλλη κοπέλα. Εκείνη όμως του έριξε άκυρο. Είναι πολύ φιλικός μαζί μου και μου έχει δείξει μερικά σημάδια. Οι φίλοι μου λένε να σταματήσω να το σκέφτομαι, είναι όμως δύσκολο γιατί τον βλέπω κάθε μέρα. Τι να κάνω;

Δε συμφωνώ με τους φίλους σου, που σε συμβουλεύουν να πάψεις να το σκέφτεσαι. Πρέπει να κάτσεις μόνη σου και να σκεφτείς σοβαρά τι είναι σημαντικότερο για σένα. Να κάνεις κίνηση προς το ερωτικό και να διακινδυνεύσεις τη φιλία σου αν κάτι πάει στραβά, ή να καταπνίξεις τα συναισθήματά σου στο βωμό της φιλίας; Άπαξ κι απαντήσεις στο ερώτημα αυτό, θα έχεις καταλάβει πλέον τι πρέπει να κάνεις. Γενικά, καλό είναι να μη μας μένουν απωθημένα και να ικανοποιούμε τις επιθυμίες μας. Ελπίζω να σε βοήθησα.


4 | Βιαιότητα στο σεξ

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια εμπειρία που έχω και με προβληματίζει. Είμαι 23 χρόνων και ο σύντροφος μου 28. Όταν κάνουμε σεξ του αρέσει να με βαράει. Βέβαια, και μένα μου αρέσει αυτό και μου άρεσε. Κάποιες φορές γίνεται παραπάνω βίαιος, με αποτέλεσμα εγώ από τον πόνο να μην ερεθίζομαι αλλά να υποφέρω και στο τέλος δεν μπορώ να τελειώσω γιατί το μυαλό μου έχει φύγει από το σεξουαλικό κομμάτι. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

Το σεξ είναι πάνω από όλα απόλαυση, ευχαρίστηση και ηδονή. Κανένας ερωτικός σύντροφος δεν πρέπει να σε υποχρεώσει ποτέ να κάνεις κάτι που δε θες. Στο σεξ πρέπει να υπάρχει συναίνεση. Για να περνάς καλά και να το απολαμβάνεις θα πρέπει να κάνεις με τον εκάστοτε σύντροφό σου μόνο όσα επιθυμείς. Από τη στιγμή λοιπόν που πλέον το να σε «βαράει» παύει να σου φέρνει απόλαυση και γίνεται πόνος, τότε μιλάμε για κάποιου είδους κακοποίηση. Σε καμία περίπτωση δεν είσαι υποχρεωμένη να ανέχεσαι μία τέτοιου είδους συμπεριφορά. Εξήγησε με όμορφο τρόπο στο σύντροφό σου ότι αυτή η συνήθεια πλέον σε πληγώνει και δε σε κάνει να νιώθεις όμορφα, επομένως θα ήθελες να είναι πιο ήπιος ή ακόμη και να το σταματήσει εντελώς.


5 | Του μορίου το ανάγνωσμα

Είμαι 26 χρονών και έχω φτάσει σε ένα σημείο που πραγματικά δεν ξέρω αν είμαι τυχερός ή άτυχος. Από 18 χρονών έχω κάποια μικρή εμπειρία με το αντίθετο φύλο. 7 διαφορετικές σχέσεις για την ακρίβεια. Ας ακουστεί αστείο, αλλά έχω θέμα με το ανδρικό μου μόριο. Κατά τη συνεύρεση με 7 διαφορετικές κοπέλες όλες μου παραπονιούνται ότι πονάνε, δεν μπορώ να διεισδύω με ορμή και φυσικά όχι όλο το μόριο, διότι πάλι πονάνε. Στη στάση “στα 4” ειδικά, όλες έχουν θέμα πόνου. Να’ ταν 1, 2 ή 3, να πω απλά έτυχε να έχουν μικρό κόλπο ή να μην ήταν υγρές, αλλά αυτό συμβαίνει με όλες τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου και έχοντας χρησιμοποιήσει και κάθε λογής λιπαντικά. Σκέφτομαι ως λύση το χειρουργείο, δηλαδή σμίκρυνση. Διότι το πρόβλημα μου είναι ότι δεν απολαμβάνω πλέον το σεξ και το μέλλον μου στον τομέα της απόλαυσης μου φαίνεται δυσοίωνο. Θα ήθελα την γνώμη σου γιατί βρίσκομαι σε απόγνωση.

Όταν υπάρχει ερωτική διέγερση, που αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με τα προκαταρκτικά όπου η γυναίκα υγραίνεται, τότε ο κόλπος επεκτείνεται και μπορεί να υποδεχτεί το πέος. Αν δεν υπάρχει υγρασία, σωστά αναφέρεις τη χρήση λιπαντικού. Προφανώς και μία γυναίκα δε βιώνει τα ίδια συναισθήματα όταν διεισδύει στον κόλπο της ένα μεγάλο πέος, ένα μεσαίο ή ένα μικρό. Ο πόνος υπάρχει και είναι φυσιολογικός. Η σεξουαλική επαφή είναι επώδυνη για τη γυναίκα μόνο όταν ο άντρας δε διαχειρίζεται σωστά ούτε την ίδια αλλά ούτε και το πέος του. Με στάσεις όπως, η γυναίκα από πάνω, η πλάγια διείσδυση και στα όρθια, ο πόνος μετριάζεται για τη γυναίκα. Δε θεωρώ ότι η λύση στο πρόβλημά σου είναι να κάνεις χειρουργική επέμβαση.


6 | Friends with benefits

Είμαι 21 και εκείνος 25. Εδώ και 4 χρόνια είμαστε friends with benefits, έχουμε κοινές παρέες και όποτε το θέλουμε και οι δύο βρισκόμαστε. Το τελευταίο διάστημα αυτός έχει απομακρυνθεί λίγο από εμένα κι εγώ έχω αρχίσει να κολλάω εξαιτίας αυτού. Δεν μπορεί να μου δώσει λέει κάτι παραπάνω αλλά θέλει κάτι σοβαρό γενικά στη ζωή του, όπως κι εγώ. Τι μπορώ να κάνω για να μου δίνει λίγο παραπάνω σημασία από αυτό που ήδη έχουμε;

Για να έχει απομακρυνθεί, λογικά έχει ήδη πάρει την απόφασή του. Και σε προτρέπω να κάνεις κι εσύ το ίδιο, μιας και είσαι αρκετά νέα και έχεις να βιώσεις πολλές εμπειρίες ακόμα. Δε μπορείς ντε και καλά να τον πείσεις να συνεχίσετε αν δεν το θέλει. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι μία σοβαρή συζήτηση του τύπου, εφόσον τα βρίσκουμε στο σεξ και θες πλέον κάτι πιο σοβαρό, γιατί να μην το δοκιμάσουμε μαζί; Αν λάβεις ως απάντηση το «όχι», τότε τα πράγματα είναι απλά. Αν σου πει «γιατί όχι;», τότε θα πρέπει να σκεφτείς αν όντως θες κάτι σοβαρό μαζί του ή αν δε θες να ξεβολευτείς απλά από τη φάση του «κάνουμε σεξ και περνάμε καλά».


7 | Δεν του κάνει κου κου

Καλησπέρα, αγαπημένη Mademoisex. Τον Φεβρουάριο γνώρισα έναν άνθρωπο 36 ετών, πολύ όμορφο, καλό παιδί, πολύ ευγενικός, πολύ καλά όλα, μέχρι που ήρθε το πρόβλημα το σεξουαλικό στην επιφάνεια. Χωρίς φαρμακευτική αγωγή δεν μπορεί να λειτουργήσει στο σεξ, ο λόγος δεν ξέρω ποιος είναι. Εκείνος είπε ότι τον αγχώνει η ηλικία μου (είμαι 24). Το βρίσκω μια πολύ καλή δικαιολογία να σκεπάσει το πρόβλημα του για να μην φανεί ότι φταίει εκείνος. Μετά απ’ αυτό βγαίναμε ”φιλικά” μιλούσαμε κάθε μέρα όλη μέρα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αν με γουστάρει ακόμη, αν αξίζει να προσπαθήσω και αν κάποια στιγμή γίνει κάτι σοβαρά, εννοώ σε σχέση;

12 χρόνια δεν είναι και τεράστια διαφορά και στην τελική δε θα πρέπει να αφορά κανέναν άλλο πέρα από εσάς τους δύο. Αν εκείνος υποστηρίζει ότι η ηλικία είναι αυτή που τον εμποδίζει στο σεξουαλικό κομμάτι, τότε προφανώς υπάρχει πρόβλημα. Εδώ, θα πρέπει να προσπαθήσεις να μάθεις περισσότερα για εκείνον. Είχε άλλες σχέσεις; Αν ναι, τι ηλικία είχαν οι πρώην του; Είχε εμφανίσει ξανά το ίδιο θέμα στο παρελθόν; Το σεξ είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη σχέση και αν υπάρχει ψυχοσωματικό πρόβλημα όπως μου λες από μεριάς του, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Κι εγώ θεωρώ ότι δεν είναι το ουσιαστικό του πρόβλημα το σεξ και κάτι κρύβει πίσω από αυτό. Οπότε αν ενδιαφέρεσαι ακόμη, δε μένει παρά να προσπαθήσεις να μάθεις περισσότερα για εκείνον και να τον γνωρίσεις καλύτερα.


8 | Καβούρια στις τσέπες

Είμαι 23 κι εκείνος 30. Είμαι φοιτήτρια και δε σπουδάζω στην πόλη από την οποία κατάγομαι. Νοικιάζω ένα διαμέρισμα το οποίο συντηρώ αποκλειστικά με δικά μου χρήματα από μία δουλειά που κάνω παράλληλα με τη σχολή, μιας και η οικογένειά μου δε με στηρίζει οικονομικά. Έχω σχέση με τον Κ, παιδί με ιδιαίτερα καλή δουλειά και απολαβές. Είμαι πολύ πιεσμένη οικονομικά, αλλά εκείνος δεν το καταλαβαίνει. Με πηγαίνει σε ακριβά μαγαζιά και γενικά θέλει να κάνει τη μεγάλη ζωή, όμως είναι καρμίρης μιας και παρά τα χρήματα που έχει, σχεδόν πάντα τη βγάζει τσάμπα ενώ η δική μου τσέπη αιμορραγεί. Τον αγαπάω, αλλά δε μπορώ να είμαι με έναν άνθρωπο που δε με καταλαβαίνει. Τι να κάνω;

Τίποτα από όσα διάβασα στο μήνυμά σου, δε δημιουργούν μία καλή εικόνα για αυτό τον άνθρωπο. Η τσιγκουνιά είναι κακό πράγμα, αλλά χειρότερο είναι να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που δε σε συμμερίζεται και δε σε νοιάζεται, γιατί αν σε νοιαζόταν θα απέφευγε να σε φέρνει σε δύσκολη θέση με το να σπαταλάς χρήματα που σου είναι απολύτως απαραίτητα. Αυτή η συμπεριφορά δύσκολα επιδέχεται βελτίωσης. Είσαι ένα κορίτσι σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από εκείνον και ξεκάθαρα χαραμίζεσαι. Μην ανεχτείς άλλο αυτή την κατάσταση. Δώσε ένα τέλος στη σχέση.


Μη διστάσεις να σεξομολογηθείς στη Mademoisex.
Εσύ στέλνεις στο [email protected], εκείνη απαντάει!

OUR20s

DIGITAL

To Instagram φέρνει τα Notes στα stories και θυμηθήκαμε εποχές Facebook status!

DIGITAL

O Thug Slime μας εξηγεί επιτέλους τι σημαίνει «Σλατίνα», τώρα μπορούμε να ηρεμήσουμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET