ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Έρευνα Χάρβαρντ | Πώς ο διπλανός σου στο γραφείο μπορεί να βλάψει την εργασιακή σου απόδοση.

Σίγουρα όλοι θέλουμε να είμαστε αποδοτικοί και άκρως αποτελεσματικοί σε αυτό που μας ζητείται να κάνουμε ως επαγγελματικό αντικείμενο. Ωστόσο, πολλές φορές η πίεση από τα προβλήματα της καθημερινότητας, η σωματική και ψυχική κούραση δεν μας αφήνουν να αποδώσουμε όπως πρέπει και όπως απαιτούν οι εργασιακές συνθήκες. Πάρα ταύτα, το Χάρβαρντ με βάση μία έρευνα […]

Default avatar

Guest Author

10 Μαρτίου, 2017

Σίγουρα όλοι θέλουμε να είμαστε αποδοτικοί και άκρως αποτελεσματικοί σε αυτό που μας ζητείται να κάνουμε ως επαγγελματικό αντικείμενο.

Ωστόσο, πολλές φορές η πίεση από τα προβλήματα της καθημερινότητας, η σωματική και ψυχική κούραση δεν μας αφήνουν να αποδώσουμε όπως πρέπει και όπως απαιτούν οι εργασιακές συνθήκες.

Πάρα ταύτα, το Χάρβαρντ με βάση μία έρευνα που διεξήγαγε συμπέρανε πως σημαντικό και οργανικό ρόλο στην εργασιακή μας αποδοτικότητα παίζει επίσης και ο συνεργάτης που έχουμε στο διπλανό μας γραφείο. 

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «Spillover effect» και  ορίζεται ως το ποσοστό 10% της παραγωγικότητας του συναδέλφου σου που έχει την δύναμη να επηρεάσει την δική σου δουλειά. 

Αναλυτικότερα, αν ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας δουλεύει πυρετωδώς και χώρις διάλειμμα αυτό θα επηρεάσει και εμάς να δουλέψουμε πιο σκληρά για να συμβαδίσουμε με την δική του αποδοτικότητα. Αν πάλι, ο συνεργάτης μας τεμπελιάζει και πιάνει συζήτηση με άλλους ή είναι πολλές ώρες στο chat τότε αργά ή γρήγορα θα επηρεαστούμε και εμείς.

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET