ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

10 εναλλακτικά πράγματα που θα βοηθήσουν κάθε 20χρονο να ζήσει στο έπακρο τη φοιτητική του ζωή!

Ορισμένοι φοιτητές περνάνε όλα τα φοιτητικά τους χρόνια κλειδωμένοι στα δωμάτιά τους διαβάζοντας και κάνοντας εργασίες. Άλλοι βγαίνουν κάθε βράδυ, πηγαίνουν για καφέδες και γενικά γράφουν στα α@@δια τους τη σχολή. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις θαρρώ πως είναι λιγάκι υπερβολικές. Αν θες να είσαι χαρούμενος, θα πρέπει να μάθεις να ισορροπείς τις υποχρεώσεις σου […]

Default avatar

Guest Author

13 Μαρτίου, 2017

Ορισμένοι φοιτητές περνάνε όλα τα φοιτητικά τους χρόνια κλειδωμένοι στα δωμάτιά τους διαβάζοντας και κάνοντας εργασίες. Άλλοι βγαίνουν κάθε βράδυ, πηγαίνουν για καφέδες και γενικά γράφουν στα α@@δια τους τη σχολή.

Και οι δύο αυτές περιπτώσεις θαρρώ πως είναι λιγάκι υπερβολικές.

Αν θες να είσαι χαρούμενος, θα πρέπει να μάθεις να ισορροπείς τις υποχρεώσεις σου με τη διασκέδαση που επιβάλλεται να έχεις.

Έτσι με τους παρακάτω εναλλακτικούς τρόπους θα καταφέρεις να περάσεις καλύτερα στη φοιτητική σου ζωή και να είσαι χαρούμενος πριν κι αφού πάρεις τελικά το πτυχίο:

#1 Εκμεταλλεύσου τις ευκαιρίες διδασκαλίας.

Γενικά το να ζητήσεις βοήθα από κάποιο καθηγητή ή ακόμα και συμφοιτητή σου, μπορεί να σε ωφελήσει ώστε να καταλάβεις καλύτερα το μάθημα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να γράψεις πολύ καλύτερα στο τέλος.

Αντίστοιχα αν εσύ έχεις καταλάβει πολύ καλά κάποιο μάθημα, τότε μην διστάσεις να βοηθήσεις κάποιο συμφοιτητή σου που μπορεί να έχει απορίες. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα θα τα καταλάβεις και εσύ πολύ καλύτερα, αλλά  μπορεί να τύχει να βγάλεις και κανένα χαρτζιλίκι.

#2 Βρες τον χώρο που σε βολεύει να διαβάζεις.

Είναι άκρως φυσιολογικό να μην μπορείς να διαβάσεις το ίδιο καλά σε όλους τους χώρους. Άλλοι προτιμούν το δωμάτιό τους, άλλοι τη βιβλιοθήκη κι άλλοι καφετέριες ή γενικά δημόσιους χώρους. Έτσι, προσπάθησε να βρεις εκείνο το χώρο που πρόκειται να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς, ώστε να πετύχεις ένα καλό και ουσιαστικό διάβασμα.

#3 Κράτησε το υλικό από τα μαθήματα του Πανεπιστημίου.

Πάρα πολλές φορές κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων είναι πολύ χρήσιμο να διατηρείς τις σημειώσεις από μαθήματα που έχεις ήδη περάσει. Αρκετά είναι τα μαθήματα εκείνα που θεωρούν προαπαιτούμενες τις γνώσεις από παλαιότερα, οπότε είναι σίγουρο ότι θα σε βοηθήσουν σε κάποια επανάληψη.

Επιπλέον, είναι πολύ καλό να κρατάς κι εργασίες που έχεις κάνει στα μαθήματα, γιατί μπορείς να τις συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου για να φανεί ακόμα πιο ολοκληρωμένο.

#4 Προσπάθησε να συμμετέχεις σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια.

Συνήθως όλα τα πανεπιστήμια διοργανώνουν διάφορες ημερίδες, εκδηλώσεις και σεμινάρια, οπότε όσα άπτονται του αντικειμένου σου και φυσικά σε ενδιαφέρουν, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα χάσεις.

Πολλά από αυτά δίνουν και βεβαίωση παρακολούθησης, όπου κι αυτή μπορείς να τη συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου, ώστε να είναι είναι πιο πλούσιο.

#5 Γνώρισε καινούριο κόσμο.

Αυτό πιο πολύ αφορά τους εσωστρεφείς ανθρώπους. Ειλικρινά το πανεπιστήμιο δίνει τόσες ευκαιρίες για να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους, για αυτό δεν πρέπει να είσαι προσηλωμένος μόνο στα μαθήματα ή μόνο στα άτομα με τα οποία κάνεις καιρό παρέα.

Απλά ανάπτυξε κουβέντα με άτομα που έχεις στο μάθημα και μπορεί να εκπλαγείς από το πόσα κοινά μπορεί να έχουν με εσένα.

#6 Προσπάθησε να είσαι ανοιχτόμυαλος σε καινούρια πράγματα.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών σου χρόνων πρόκειται να έρθει σε επαφή με καινούριους ανθρώπους, ιδέες, είδη μουσικής αλλά και χόμπι. Αν καταφέρεις να είσαι ανοιχτόμυαλος, τότε ίσως σου γεννηθεί το ενδιαφέρον για καινούρια πράγματα που ποτέ δεν σου είχαν περάσει από το μυαλό.

Φυσικά και δεν πρόκειται να σου αρέσουν τα πάντα, ωστόσο τουλάχιστον προσπάθησε τα. Δεν έχεις να χάσεις κάτι!

#7 Κράτα επαφή με τους συμφοιτητές σου κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Συνήθως πολλοί από τους συμφοιτητές σου, πρόκειται να είναι από την επαρχία. Έτσι, σε περιόδους Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού, προσπάθησε να διατηρήσεις κάποια επαφή μαζί τους. Ποιος ξέρει μπορείς να τους φορτωθείς κιόλας τσάμπα, ιδίως αν κατάγονται από κάποιο νησί.

#8 Μίλησε με τους καθηγητές για το τι μπορείς να κάνεις μετά από το πανεπιστήμιο.

Αν και λίγο σπάνιο, υπάρχουν κάποιοι καθηγητές που είναι πολύ ανοικτοί ώστε να μιλήσουν με μαθητές για ζητήματα που τους ενδιαφέρουν ή τους αγχώνουν. Οπότε προσπάθησε να εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία.

Μέσα από αυτή τη συζήτηση μπορείς να καταλήξεις για το που ίσως να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό ή που μπορείς να δουλέψεις. Σκέψου ότι αυτοί οι καθηγητές ήταν στη δική σου θέση, οπότε οι συμβουλές τους θα είναι πολύτιμες.

#9 Προσπάθησε να αθλείσαι και να τρως υγιεινά.

Πάρα πολλές φορές η φοιτητική ζωή είναι συνυφασμένη με τα delivery και γενικά με την κακή διατροφή. Για αυτό όσο μπορείς προσπάθησε να τρέφεσαι πιο υγιεινά, γιατί τα οφέλη είναι πάρα πολλά. Θα έχεις περισσότερη ενέργεια, θα έχεις καλύτερη διάθεση και φυσικά θα αρρωσταίνεις λιγότερο!

Παράλληλα, μπορείς να ξεκλέβεις λίγο χρόνο ώστε να πηγαίνεις γυμναστήριο ή σε κάποιο άθλημα και να διατηρείσαι σε φόρμα.

#10 Κάνε οπωσδήποτε πρακτική.

Σε κάποια πανεπιστήμια η πρακτική είναι υποχρεωτική ενώ σε άλλα είναι επιλογή. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις πρακτική. Θα αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα για το βιογραφικό σου η προϋπηρεσία που έχεις κερδίσει, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές όπου μπορείς να αποκτήσεις μια μόνιμη δουλειά με ένα πάρα πολύ καλό μισθό. Τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να τις χάνεις!

 

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET