ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

BFF | Τα 5 χαρακτηριστικά που κάνουν μία φιλία να κρατήσει για πάντα!

Λένε ότι οι φίλοι μας είναι η οικογένεια που εμείς επιλέγουμε στη ζωή μας. Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μ’ αυτήν την άποψη. Τι θα μπορούσαμε να απογίνουμε άραγε αν δεν είχαμε στο πλάι μας πέρα από την οικογένεια και το σύντροφό μας, τους φίλους μας, ανθρώπους να μας αγαπούν, να γελάμε μαζί τους […]

Θεώνη Σταματοπούλου

28 Φεβρουαρίου, 2018

Λένε ότι οι φίλοι μας είναι η οικογένεια που εμείς επιλέγουμε στη ζωή μας. Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μ’ αυτήν την άποψη. Τι θα μπορούσαμε να απογίνουμε άραγε αν δεν είχαμε στο πλάι μας πέρα από την οικογένεια και το σύντροφό μας, τους φίλους μας, ανθρώπους να μας αγαπούν, να γελάμε μαζί τους και να αποκτά νόημα η ζωή μας;

Οι φίλοι μας είναι τα άτομα που μας στηρίζουν καθημερινά στα καλά και στα κακά, στα εύκολα και στα δύσκολα, στις χαρές και στις λύπες και είναι στο πλάι μας ανά πάσα στιγμή και χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Όσο κι αν κρατήσει μία φιλία, όσο σύντομη ή μακρόχρονη κι αν είναι, μας προσφέρει πολλές χαρές και όμορφες στιγμές και τη θυμόμαστε για πάντα.

Ποια είναι όμως εκείνα τα στοιχεία που κάνουν μία φιλία να διαρκέσει για πάντα;

#1 Δε χρειάζεται να μιλάτε ή να βλέπεστε διαρκώς

Όσο μεγαλώνεις, έχεις τη δική σου ζωή και τη δική σου ρουτίνα και καθημερινότητα που δε σου επιτρέπει να καταπιάνεσαι με πολλά πράγματα μέσα στη μέρα. Έχεις τόσο λίγο χρόνο και τόσες πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να φέρεις σε πέρας, με αποτέλεσμα να παραβλέπεις ότι δε μιλάς και τόσο συχνά με τους φίλους σου. Δεν έχει σημασία! Κάθε φορά που ξαναμιλάτε ή ξαναβλέπεστε είναι λες και δεν πέρασε μία μέρα. Δεν είναι ανάγκη να βλέπεστε καθημερινά ή να είστε όλη μέρα στο τηλέφωνο για να κρατιέται ζωντανή η φιλία σας.

#2 Στηρίζει πάντα ο ένας τον άλλον

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχουμε περισσότερο ανάγκη από τους φίλους μας, είναι η στήριξή τους στο πρόσωπό μας. Είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δίπλα του ανθρώπους που ακούνε με προσοχή, φιλτράρουν τα όσα τους λες κι ύστερα προσπαθούν να σου προσφέρουν την καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημά σου. Είναι δίπλα σου ανά πάσα ώρα και στιγμή όταν τους έχεις ανάγκη και μόνο η παρουσία τους είναι αρκετή για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

#3 Αποδέχεται ο ένας τον άλλον όπως είναι

Πολλές φορές οι άνθρωποι είμαστε εγωιστές και επιπόλαιοι και προσπαθούμε να αλλάξουμε στους άλλους εκείνα τα χαρακτηριστικά που δε μας αρέσουν πάνω τους. Αυτό είναι απίστευτα υποκριτικό και άσχημο για το άλλο άτομο. Αν δεν ταιριάζεις με κάποιον, γεγονός απόλυτα θεμιτό, απλά παύεις να κάνεις παρέα μαζί του και δεν προσπαθείς να τον αλλάξεις. Έτσι και οι πραγματικοί φίλοι, αποδέχονται ο ένας τον άλλο όπως ακριβώς είναι και αγαπούν τον/την φίλο/η τους με τα καλά και τα κακά του.

#4 Συγχωρούν ο ένας τον άλλον

Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Πολλές φορές θα παραστρατήσουμε, θα πούμε και μία κουβέντα παραπάνω και θα παρεξηγηθούμε χωρίς απαραίτητα να ήταν αρχική μας πρόθεση. Μεταξύ των πραγματικών φίλων πρέπει να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και διάθεση για συγχώρεση. Ουκ ολίγες φορές, έχουμε δει ότι έχουν καταστραφεί φιλίες χρόνων για πολύ ασήμαντα ζητήματα. Όταν όμως ξέρεις να ζητάς συγγνώμη αλλά και να συγχωρείς, δεν αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα.

#5 Είναι ειλικρινείς μεταξύ τους

Αν δεν ακούσουμε την αλήθεια από τους φίλους μας, τότε από ποιους; Υπάρχουν πολλοί τοξικοί άνθρωποι γύρω μας που καθημερινά μας φθονούν, μας κακολογούν και μας υπονομεύουν αλλά εμείς αγνοώντας αυτό το γεγονός, απευθυνόμαστε σε αυτούς για συμβουλές και μας δίνουν προφανώς τις χειρότερες έχοντας δόλιο σκοπό. Αν θες να μάθεις την αλήθεια, μόνο στους φίλους σου μπορείς πραγματικά να απευθυνθείς. Εκείνοι θα είναι απόλυτα σκληροί και ειλικρινείς μαζί σου για το δικό σου καλό.

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET