ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Τα 12 επαγγέλματα στη χώρα μας, που δε «μασάνε» μία από την κρίση!

Ένα πράγμα που απασχολεί τους περισσότερους φοιτητές μετά το τέλος των σπουδών, είναι η αγορά εργασίας. Θα βρουν γρήγορα δουλειά; Θα έχουν καλές απολαβές; Θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό ή θα ανήκουν κι αυτοί στο θλιβερό ποσοστό της ανεργίας; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που τους ταλαιπωρούν όλους. Ίσως ένα θετικό στοιχείο που […]

Neopolis Team

27 Σεπτεμβρίου, 2017

Ένα πράγμα που απασχολεί τους περισσότερους φοιτητές μετά το τέλος των σπουδών, είναι η αγορά εργασίας. Θα βρουν γρήγορα δουλειά; Θα έχουν καλές απολαβές; Θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό ή θα ανήκουν κι αυτοί στο θλιβερό ποσοστό της ανεργίας; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που τους ταλαιπωρούν όλους.

Ίσως ένα θετικό στοιχείο που έχουμε αποκομίσει από την κρίση, είναι ότι έχουμε διευρύνει τους ορίζοντες μας. Η αναζήτηση εργασίας δεν είναι πλέον σχετική με την ειδικότητα που σπουδάσαμε και μέσα από εργασιακές εμπειρίες ανακαλύπτουμε ταλέντα αλλά και γνώσεις.

Έτσι λοιπόν σε μία εποχή με πολλές δυσκολίες, υπάρχουν επαγγέλματα που ανθίζουν. Όπως τα παρακάτω:

1. Προγραμματιστής Λογισμικού

Είναι από τα επαγγέλματα με την μεγαλύτερη ζήτηση στον χώρο της τεχνολογίας. Ο προγραμματιστής λογισμικού είναι υπεύθυνος για την δημιουργία εφαρμογών, αλλά και την δημιουργία και εκτέλεση πληροφοριακών συστημάτων. Έως το 2022, πρόκειται να αναπτυχθεί έως και 22%.

2. Προγραμματιστής Εφαρμογών

Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη μιας και πλέον πολλά πράγματα της καθημερινότητας τα κάνουμε μέσω εφαρμογών. Και όσο η τεχνολογία εξελίσσετε, τόσο ο προγραμματιστής εφαρμογών θα δραστηριοποιείται στον χώρο της διαφήμισης, των media και της οικονομίας. Το επάγγελμα δεν πρόκειται να γνωρίσει παρακμή, όσο τα smartphones και τα tablets είναι στην ζωή μας.

3. Web Developer

Σε μία εποχή που το διαδίκτυο βρίσκεται σε κάθε σπίτι και σε κάθε δουλειά, ο web developer θα συνεχίσει να έχει πολλή δουλειά. Είτε για λογαριασμό εταιρειών και οργανισμών, είτε για όσους ενδιαφέρονται να προωθήσουν το ταλέντο τους μέσω ιστοσελίδας. Είναι απαραίτητος για την δομή, την κατασκευή και το στήσιμο της ιστοσελίδας, αλλά και για όταν παρουσιάζονται προβλήματα σε αυτήν.

4. Social Media Manager

Τα social media είναι το Α και το Ω πλέον για την προώθηση και την διαφήμιση. Γι’αυτό και πολλές εταιρείες δίνουν μεγάλη προσοχή στα κοινωνικά δίκτυα γι’αυτό και πολλές προσλαμβάνουν υπαλλήλους μόνο γι’αυτό.

5. Διαχειριστής Βάσεων Δεδομένων

Λόγω των διαδικτυακών επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα ολοένα και περισσότερο, όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις επενδύουν στην ασφάλειά τους. Γι’αυτό προσλαμβάνουν διαχειριστές με πολύ καλούς μισθούς μάλιστα.

6. Αναλυτής έρευνας αγορών

Η δουλειά του είναι να ενημερώνει την εταιρεία του για όλα εκείνα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τους καταναλωτές. Είναι λοιπόν απαραίτητος γιατί χάρη σε αυτόν καθορίζονται και οι μελλοντικές κινησεις της εταιρείας.

7. Διαιτολογία

Ένα μεγάλο ποσοστό πλέον δίνει σημασία στην διατροφή και την προσωπική υγεία, γι’αυτό απευθύνονται στην βοήθεια του διαιτολόγου που θα φτιάξει ένα πρόγραμμα στα μέτρα του καθενός.

8. Νοσηλευτική

Η βοήθεια ενός νοσηλευτή θα είναι πάντα απαραίτητη, επομένως θα συνεχίζει να ανθίζει.

9. Ναυτιλία

Η Ελληνική ναυτιλία εξακολουθεί να είναι στα καλύτερα της. Προσφέρει προσοδοφόρο έδαφος για τους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους αλλά και για τους μελλοντικούς.

10. Ηλεκτρονική εγκληματολογία

Πολλοί εγκληματίες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να εξαπατήσουν ανυποψίαστο κόσμο, γι’αυτό τα Computer Forensics βοηθούν στην εξάλειψη τους αλλά και στην προστασία και αποτροπή της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε συστήματα υπολογιστών.

11. Αναλυτής υπολογιστικών συστημάτων

Η δουλειά του είναι να επιλύει προβλήματα που εμφανίζονται σε υπολογιστές εφαρμόζουν την τεχνολογία υπολογιστών, για να ικανοποιήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες ενός οργανισμού. Οι περισσότεροι αναλυτές υπολογιστικών συστημάτων εργάζονται σε επιχειρησιακά, λογιστικά και επιστημονικά συστήματα.

12. Συμβουλευτική ψυχολογία

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και το στρες για την εργασία και την κρίση, οδηγούν ολοένα και περισσότερο κόσμο στην βοήθεια του συμβουλευτικού ψυχολόγου για τόνωση και υποστήριξη. Άλλωστε ο ψυχολόγος δεν θεωρείται πλέον ταμπού.

 

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET