fbpx

Είναι θέμα εμπιστοσύνης | Τα μοναδικά 5 άτομα που μπορεί να μοιραστεί τα μυστικά του κάθε 20χρονος!


Η δεκαετία των 20 είναι η ιδανικότερη για να διευρύνει κανείς τον κύκλο των γνωριμιών του. Οι αντιστάσεις και οι άμυνες είναι λιγότερες κι η καλή διάθεση περισσεύει. Ένας 20χρονος γνωρίζει καινούριο κόσμο μέσα από τη σχολή, την πρακτική, τη δουλειά του, ακόμη και τυχαία μέσω κοινών γνωστών. Είναι πολύ εύκολο να εμπιστευτεί κανείς αυτές τις νέες γνωριμίες.

Δυστυχώς όμως, δεν έχεις την παραμικρή ιδέα του ποιον ακριβώς εμπιστεύεσαι. Οι γνωριμίες και οι φιλίες σ’ αυτήν την ηλικία είναι ρευστές και βραχυπρόθεσμες. Τη μία είστε κολλητοί και σε λίγο διάστημα κάνεις να ακούσεις νέα του/της για μήνες. Είναι λοιπόν αναγκαίο να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/ή με το τι πληροφορίες μοιράζεσαι με τον καθένα. Είναι πανεύκολο τα μυστικά σου να πάψουν να αποτελούν πλέον μυστικά μονομιάς.

Έτσι αυτά είναι τα μοναδικά άτομα που μπορείς ουσιαστικά να εμπιστευτείς τα μυστικά σου στα 20 σου:

1. Στη μαμά σου

Τι να πει κανείς γι’ αυτό το άτομο; Ήταν, είναι και θα συνεχίζει να είναι για πάντα στο πλάι σου. Στα εύκολα και στα δύσκολα, στα καλά και στα κακά, στα όμορφα και στα άσχημα. Αν δεν εμπιστευτείς όλα εκείνα που σε απασχολούν στη μαμά σου, τότε σε ποιον;

Μπορεί τα κορίτσια να έχουν γενικά καλύτερη σχέση με τις μαμάδες και μεγαλύτερη άνεση και σε πολλές περιπτώσεις να μοιράζονται μία δυνατή φιλία, αυτό δε σημαίνει όμως ότι τα αγόρια δεν τα πάνε καλά μαζί τους εξίσου. Ίσα ίσα που οι αδυναμία τους απέναντί τους είναι μεγάλη κι ανεκτίμητη.


2. Στον/στη σύντροφό σου

Από την στιγμή που έχεις κάνει την επιλογή σου κι έχεις έναν άνθρωπο στο πλάι σου που περνάτε καλά και τον γνωρίζεις, φυσικά και μπορείς να του εμπιστευτείς τα μυστικά σου. Με ρέγουλα ωστόσο, γιατί κάποια στιγμή όταν χωρίσετε, από εκδίκηση μπορεί να βγάλει τα άπλυτά σου τη φόρα. Ένα πολύ ουσιαστικό κομμάτι μίας σχέσης είναι ακριβώς το στοιχείο της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας. Ιδανικά λοιπόν το άλλο σου μισό πάντα θα κρατά ασφαλή τα μυστικά σου.


3. Στον/στην κολλητό/ή σου

Δεν ξέρω πόσους φίλους πιστεύεις ότι έχεις, αλλά το φυσιολογικό είναι να έχει κανείς πλάι του δύο με τρία άτομα της εμπιστοσύνης του. Οι φιλίες δεν είναι απλά δύσκολο να χτιστούν, αλλά και να διατηρηθούν. Οι πραγματικοί φίλοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Όλοι οι άλλοι είναι απλά γνωστοί.

Με τους πραγματικούς σου φίλους δε διστάζεις να μοιραστείς άφοβα εμπειρίες, αναμνήσεις, φωτογραφίες, κλάματα, μυστικά και πολλά γέλια. Φυσικά μπορείς να βασίζεσαι πάνω του/της κάθε φορά που περνάς δύσκολα, καθώς ξέρεις ότι η στήριξή του/της θα είναι πολύτιμη.


4. Στον αγαπημένο σου καθηγητή

Θα γνωρίσεις ελάχιστους αλλά πολύ αξιόλογους καθηγητές στη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής. Αν είσαι τόσο τυχερός/ή ώστε να σου μεταδίδει γνώσεις και αξίες ένας άνθρωπος που να αξίζει να εμπιστευτείς, εκμεταλλεύσου το. Είμαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσει σε ό,τι κι αν χρειαστείς, θα σου ανοίξει συζήτηση, θα σου προσφέρει τη γνώμη του και θα δώσει λύση σε ό,τι σε απασχολεί.


5. Στον/στην αδελφό/ή σου

Ειδικά αν έχεις αδερφό/ή που είστε πολύ κοντά ηλικιακά, καταλαβαίνεις γιατί έχει θέση σ’ αυτήν τη λίστα. Έχετε πολλά κοινά, υπάρχει απόλυτη κατανόηση κι εμπιστοσύνη μεταξύ σας και φυσικά αλληλοϋποστήριξη απέναντι στους γονείς σας.

Μπορεί να έχετε τσακωθεί αμέτρητες φορές στο παρελθόν, αλλά όσο μεγαλώνετε, τόσο πιο πολύ δένεστε. Ο ένας μαθαίνει από τον άλλο και μπορεί να γίνει πολύ καλός ακροατής – ψυχαναλυτής.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET