fbpx

7 καθημερινά πράγματα που αλλάζουν στη ζωή σου, μόλις κάνεις σχέση!


Είχα μια συζήτηση προχθές, για το κατά πόσο είμαι «σχεσάκιας» εγώ προσωπικά, αλλά και τι ποσοστό των νέων σήμερα, συγκαταλέγονται σε αυτήν την, ας την πούμε, κατηγορία. Η κουβέντα επεκτάθηκε όμως και τελικά φτάσαμε στο σημείο να διαφωνούμε για το τι πραγματικά είναι ένας …σχεσάκιας.

Ο καλύτερος ορισμός που κατάφερα να δώσω, έχει ως εξής: είναι εκείνος ο άνθρωπος του οποίου του αρέσουν οι αλλαγές που προκαλεί στη ζωή και την καθημερινότητά του, μία σχέση. Συμφωνείτε;

Το θέμα που προκύπτει όμως, είναι οι αλλαγές που φέρνει μαζί της μια σχέση, ποιες είναι αυτές αλλά και πώς επηρεάζουν τον καθένα μας. Κατέγραψα λοιπόν μερικές και σκέφτηκα να τις μοιραστώ με το κοινό του Neopolis:

1. Ξέχασε την «ελευθερία»

Οκ, στο επίπεδο των ερωτικών σχέσεων είναι αυτονόητο πως η ελευθερία παύει να υφίσταται, για αυτό και δε θα αναφερθώ ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι. Τώρα, αν ως ζευγάρι ανήκετε στις ελάχιστες εξαιρέσεις όπου η απιστία επιτρέπεται, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας ευχηθώ καλή διασκέδαση! Το θέμα είναι πως η έννοια της ελευθερίας αλλάζει νόημα και στους υπόλοιπους τομείς της καθημερινότητάς σου. Πλέον δεν μπορείς να πηγαίνεις όπου θέλεις, όποτε θέλεις και με όποιον θέλεις χωρίς να ενημερώνεις, έστω και τυπικά, τον/τη σύντροφό σου. Για να μη μιλήσω για το πρόγραμμα της ημέρας, το οποίο πρέπει να προσαρμόζεται και σε εκείνο του/της φίλου/ης σου. Εκτός κι αν δεν υπάρχει πρόβλημα να βρίσκεστε μια φορά το μήνα… Γενικότερα οι σχέσεις είναι μια ακολουθία συμβιβασμών τόσο από τη μία όσο κι από την άλλη πλευρά. Κι όπως ξέρουμε όλοι, ο συμβιβασμός δεν ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με την απόλυτη ελευθερία κινήσεων.

2. Τα μηνύματα στο κινητό, αλλάζουν υπόσταση

Πολλές από τις σχέσεις των σημερινών 20χρονων ξεκινούν μέσα από ατέλειωτη καυλάντα είτε στο facebook, είτε στο viber και το whatsapp. Μπορεί τότε να στέλνατε με τον σημερινό σου σύντροφο όλη μέρα, αλλά τα μηνύματά σας δεν είχαν καμία σχέση με τις ρουτινιασμένες καλημέρες και τις βαριεστημένες καληνύχτες του τώρα. Συνήθως ήταν γεμάτα ένταση, ενδιαφέρον κι άκρατο ερωτισμό. Ειδικά τις ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Αυτή η «μαγεία» των γραπτών μηνυμάτων όμως, αρχίζει και ξεθωριάζει μετά τη θετική απάντηση στο «Θέλεις να γίνεις η κοπέλα μου;» και θυμίζει περισσότερο συζυγική υποχρέωση παρά διασκεδαστικό διάλειμμα από τον φόρτο της καθημερινής εργασίας (διαβάσματος ίσως).

3. Το σεξ αποκτά …νόημα

Κάποιοι μπορεί να διαφωνήσουν μαζί μου και να προσεγγίσουν το σεξ εντός της σχέσης από την εντελώς αντίθετη σκοπιά του, αυτή της συνήθειας. Εγώ βέβαια, το βλέπω κάπως πιο θετικά. Διότι το σεξ μέσα σε μία σχέση, έχει πολύ περισσότερο νόημα από το αντίστοιχο …εργένικο. Πλέον, παύει να σε ενδιαφέρει μόνο η σωματική απόλαυση και η ηδονή της στιγμής (όχι πως αυτά εξαφανίζονται από τον χάρτη) αλλά επικεντρώνεσαι και σε άλλα πράγματα όπως τα συναισθήματα που κατακλύζουν και τους δυο σας, την προσωπική ευχαρίστηση λόγω της απόλαυσης που προσφέρεις στο άλλο σου μισό κι άλλα παρεμφερή. Γενικότερα είμαι της άποψης πως το σεξ δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην καύλα της στιγμής. Μπανάλ, βρε αδερφέ!

4. Σιγά σιγά, κάνουν την εμφάνισή τους οι απαιτήσεις

Τι να το κάνεις το ωραίο σεξ όμως, όταν εκείνος/η αποκτά ολοένα και περισσότερες απαιτήσεις από σένα; Όχι οτι εσύ δεν έχεις τις δικές σου από αυτόν/ή. Γενικότερα εκεί είναι που ξεχωρίζει μία σχέση που θα κρατήσει στο μέλλον από την «ωραία περάσαμε αλλά φτάνει τώρα, ως εδώ». Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση, την μεγαλύτερη υπομονή καλούνται να την κάνουν οι άντρες οι οποίοι θέλουν δε θέλουν, θα υποστούν παράπονα για ξεχασμένες ημερομηνίες (γενέθλια, γιορτές, επετείους κλπ), επιθυμίες για δώρα, ψυχολογική υποστήριξη στις μαύρες της συντρόφου κι όλα αυτά τα όμορφα…

5. Το πορτοφόλι αδειάζει

Σκέφτηκα να μην το γράψω γιατί γίνομαι τόσο κυνικός που έχω τύψεις αλλά …δώρα, κεράσματα (και πάλι για άντρες), έξοδοι, διακοπές και τριήμερα. Πού στο καλό θα βρεθούν όλα αυτά; Ολοταχώς προς δάνειο!

6. Η αιώνια κόντρα «Κολλητοί vs Σχέση» έρχεται στο προσκήνιο

Ίσως η πιο δυσάρεστη συνέπεια των σχέσεων στους νέους. Οκ, δε συμβαίνει πάντα αλλά δεν το λες κι ασυνήθιστο φαινόμενο. Είναι η φάση όπου πρέπει να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα στο χρόνο που περνάς με τους φίλους και τους κολλητούς σου και σε εκείνον που περνάς με το αγόρι/την κοπέλα σου. Και μπορεί να στα λόγια να ακούγεται σχετικά απλό κι εύκολο, στην πράξη όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ειδικά όταν κάποιος από τους δύο νιώθει «ριγμένος» κι αρχίζει τις ζήλιες και τα παράπονα. Δύσκολο αλλά …ποιος είπε οτι η ζωή και οι σχέσεις είναι εύκολα ζητήματα;

7. Οι αϋπνίες χτυπούν και τη δική σου πόρτα

Δεν ξέρω αν πρόκειται για προσωπική παρατήρηση ή αν όντως ευσταθεί κάτι τέτοιο, έχω όμως την εντύπωση πως οι άνθρωποι που έχουν ερωτικό σύντροφο, κοιμούνται λιγότερες ώρες. Κι αυτό δε συμβαίνει πάντοτε λόγω κάποιας αρνητικής αιτίας. Βασικά, η φάση είναι fifty-fifty. Γιατί οι αϋπνίες σου χτυπούν την πόρτα, είτε επειδή είσαι τέρμα ερωτευμένος/η, νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι και το μόνο που σκέφτεσαι είναι να ήσασταν μαζί εκείνη τη στιγμή. Ενδέχεται βέβαια, να έχετε σκοτωθεί για κάποια διαφωνία, να τρέμεις από τα νεύρα και να σκοτώνεις άνθρωπο στην παρούσα φάση. Είτε έτσι, είτε αλλιώς πάντως, ο ύπνος είναι το τελευταίο πράγμα που σου περνά από το μυαλό…

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET