ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Στην άποψη κάθε Αφροδίτης, εμείς απαντάμε: «Αγάπα τον εαυτό σου και τους άλλους όπως είναι»!

Γράφει η Γεωργία Σιμιτζή   Η ομορφιά του καθενός δε χωράει σε συμβατικά καλούπια.

Γεωργία Σιμιτζή

1 Ιουνίου, 2021

Τις τελευταίες ώρες ένα βιντεάκι 2,5 λεπτών κάνει το γύρο του διαδικτύου και είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχεις πέσει πάνω του. Δε θέλω να σταθώ όμως στο βίντεο ως βίντεο και στην κυρία που το ανέβασε, αλλά στις σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν και κυρίως στην αγάπη για τον εαυτό μας. Γιατί κάτι τέτοιες στιγμές, αυτό είναι το σημαντικότερο, τόσο για εμάς όσο και σαν απάντηση σε τέτοιες δηλώσεις.  

Η εποχή που διανύουμε χαρακτηρίζεται από μια απελευθέρωση ως προς τα κοινωνικά στάνταρ των γυναικών, πράγμα πολύ καλό αν με ρωτάς. Και γενικότερα, αποπνέει μια ελευθερία και αποτίναξη τοξικών προτύπων, δίνοντας χώρο στη διαφορετικότητα και στη σεξουαλικότητα να εκφραστούν όπως θέλουν. Η ιδέα ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα προς τα έξω και όχι το αντίστροφο, γίνεται όλο πιο κατανοητή και αποδεκτή. Το body shaming αρχίζει να αποτάσσεται, η τριχοφυΐα – στις γυναίκες κυρίως – αντικρίζεται όπως είναι, απολύτως φυσιολογική δηλαδή, ενώ το make up στολίζει τα πρόσωπα όσων το γουστάρουν, ανεξαρτήτως φύλου

Αυτό που με προβλημάτισε όμως, είναι ότι μετά από όλο το positivity που αγκαλιάζει αυτά τα θέματα (από τα social media, celebrities, περιοδικά), υπάρχουν ακόμα άτομα με βήμα, που θεωρούν και το δηλώνουν φωναχτά, ότι το να έχεις τρίχες στη μασχάλη, μουστάκι, ραγάδες, πανάδες και κυτταρίτιδα είναι μη κανονικό. Μα πώς, εσύ δεν τα έχεις όλα αυτά;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata)

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι αγνοήσεις τέτοιου είδους σχόλια.

Πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Η Αφροδίτη, και η κάθε Αφροδίτη, βγήκε και είπε την άποψή της για να γίνει viral και να πάρει καμία ψήφο από τους τόσους σεξιστές που έχει αυτή η χώρα καταφέρει τι; Να κάνει μια κοπέλα να νιώσει άσχημα με το σώμα της και με τα χαρακτηριστικά που την κάνουν άνθρωπο.

Fun fact, η κυτταρίτιδα είναι ένα δευτερεύον χαρακτηριστικό του γυναικείου φύλου, που υπάρχει σε περίπτωση που οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερη ενέργεια σε δύσκολες φάσεις της ζωής τους (εφηβεία, εγκυμοσύνη, θηλασμός, εμμηνόπαυση). Well, δεν θα ντραπώ για αυτό, φαντάζομαι ούτε κι εσύ. 

Όσο για τις τρίχες στο πρόσωπο και στο σώμα, τι να κάνουμε ρε παιδί μου, είμαστε μεσογειακός λαός. Δε θα αναφερθώ στο βιολογικό λόγο που υπάρχουν αυτές, μη σε κουράσω με τόσα facts. Ναι, δε θα με χάλαγε να έκανα λέιζερ και να μην είχα ούτε ίχνος τρίχας πάνω μου, αλλά sad I’ m poor. Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι όλες μας θέλουμε το ίδιο. Όπως επίσης, ότι η «εμμονική ανάδειξη» (όπως κάποιοι θεωρούν) της τρίχας, της κυτταρίτιδας και των ραγάδων, προέρχεται από κόμπλεξ των γυναικών που… δεν μπορούν να είναι αλλιώς.

Αν το σκεφτείς, είναι ενδιαφέρουσα η δυσκολία ορισμένων να πιστέψουν ότι πολύ απλά ο καθένας κάνει ό,τι θέλει με τον εαυτό του και το σώμα του. Θα βρουν όποια άλλη δικαιολογία (το κόμπλεξ κρατά τα πρωτεία), αλλά αυτό δε θα τους περάσει από το μυαλό. Αρνούνται να κατανοήσουν ότι μια γυναίκα δε θα κοιτάξει τι αρέσει στον γκόμενο, στους φίλους και στον κόσμο στην παραλία, αλλά τι κάνει την ίδια να νιώθει καλά.

Το ότι άφησες τρίχες στα πόδια σου, δε σε κάνει αηδιαστική και αποκρουστική, ούτε φέρνεις τις υπόλοιπες γυναίκες σε άβολη θέση. Μέγα LOL.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Women Like You (@womenlikeyou_)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Women Like You (@womenlikeyou_)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FUNKY FEMINIST (@funky_feminist)

Τώρα για τους άντρες που ξυρίζονται και βάφονται και φοράνε φούστες. Έχω έναν φίλο που ξυρίζεται και τα πόδια του είναι τόσο smooth! Ίσως να πάρουμε κανένα tip και από αυτούς. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι κορυφαίοι make up artists είναι άντρες, ίσως χρειαστούμε tips και για αυτό. Όσο για τις φούστες, δε θέλω να αναφερθώ στην ελληνική ιστορία τόσο, αλλά μια λέξη: Φουστανέλα.

Ο καθένας μπορεί να ντύνεται όπως γουστάρει και με ό,τι νιώθει άνετα. Period.

Μου αρέσει να φοράω oversized ρούχα, επειδή δεν πρέπει να ρουφάω την κοιλιά μου κάθε δευτερόλεπτο. Εντωμεταξύ, οι ίδιοι άνθρωποι που μου δημιούργησαν ανασφάλεια για την κοιλίτσα μου, τώρα μου το «κοπανάνε» που φοράω φαρδιά ρούχα για να την καλύψω.

Ό,τι σε εμπνέει θα φοράς, ακούς; Επειδή είσαι γυναίκα δεν πάει να πει ότι το dress code σου είναι φούστα/φόρεμα και τακούνια από κάτω. Άμα αυτό θες, δε σε σταμάταει κανείς. Γιατί όμως να σε σταματάει αν αυτό που ζητάς είναι διαφορετικό; Το ίδιο και για τους άντρες. Αν βασίζουμε την σεξουαλικότητα του καθενός στα χρώματα που φοράει, το έχουμε χάσει τελείως. Το να βάλεις ροζ δε σε καθιστά αυτομάτως gay – και αν είσαι, Happy Pride Month!

 

Ο όρος «πρότυπο ομορφιάς» είναι λάθος από μόνος του. Η ομορφιά είσαι εσύ. Κάνε μου τη χάρη και βγάλε την προς τα έξω λοιπόν με τη διαφορετικότητα που πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κανονικότητα. Στη νοσηρή μειοψηφία δεν ανήκει αυτός που ανεβάζει φωτογραφία με το αξύριστο πόδι του και με τις ραγάδες του, γιατί αυτό είναι ο άνθρωπος. Αυτή είναι η πλειοψηφία! Στη νοσηρή μειοψηφία ανήκει αυτός που πάει κόντρα στη φύση του, επιτίθεται σε όποιον την αποδέχεται και δημιουργεί άτομα με ανασφάλειες και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ή τέλος πάντων, νοσηρή είναι σίγουρα, το θέμα είναι να γίνει και μειοψηφία αν δεν είναι ακόμα.

Το μάθημα της ημέρας: Αγάπα τον εαυτό σου και φέρσου ανθρώπινα.

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET