DIGITAL

Οι 10 εντολές του Facebook!

To Facebook και το Instagram είναι αναπόσπαστα κομμάτια στην καθημερινή μας ζωή. Κάθε μέρα αφιερώνουμε αρκετές ώρες μπροστά σε μια οθόνη, χαζεύοντας φωτογραφίες, κάνοντας σχόλια καθώς συνομιλούμε με φίλους κοντινούς αλλά και μακρινούς. Ωστόσο πολλοί χρήστες δεν αφιερώνουν καθόλου χρόνο με την προσωπική ασφάλεια του προφίλ τους και συχνά έχουμε δει πολλές φωτογραφίες δικές μας […]

Neopolis Team

10 Ιουνίου, 2016

To Facebook και το Instagram είναι αναπόσπαστα κομμάτια στην καθημερινή μας ζωή. Κάθε μέρα αφιερώνουμε αρκετές ώρες μπροστά σε μια οθόνη, χαζεύοντας φωτογραφίες, κάνοντας σχόλια καθώς συνομιλούμε με φίλους κοντινούς αλλά και μακρινούς. Ωστόσο πολλοί χρήστες δεν αφιερώνουν καθόλου χρόνο με την προσωπική ασφάλεια του προφίλ τους και συχνά έχουμε δει πολλές φωτογραφίες δικές μας ή άλλων να χρησιμοποιούνται σε άλλα ψεύτικα προφίλ .

Θα σας πω μερικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε και να εφαρμόσουμε στο δικό μας προφίλ για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο !!!

1. Δεν βάζουμε ποτέ τις δημοσιεύσεις μας δημόσια αλλά μόνο σε φίλους μας . Αυτό μας εξασφαλίζει μεγάλη ασφάλεια καθώς μόνο οι φίλοι που εγκρίνουμε μπορούν να δουν τα στοιχεία μας και όχι αυτοί που δεν θέλουμε να έχουμε στο προφίλ μας .

2. Οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε ως εικόνες προφίλ από τον Οκτώβρη άν δεν κάνω λάθος μπαίνουν αυτόματα ως δημόσιες γι αυτό την ώρα που ανεβάζουμε την φωτογραφία αλλάζουμε το απόρρητο απευθείας.

3. Δεν αφήνουμε ανοιχτό το Facebook όταν μπαίνουμε από Internet καφέ ή από συσκευές φίλων μας .

4. Επίσης ενεργοποιούμε την ασφάλεια σύνδεσης με Sms έτσι ώστε να ειδοποιούμαστε στο κινητό μας ότι κάποιος έχει μπει στο προφίλ μας.

5. Πάνω από την ρύθμιση για την ασφάλεια του λογαριασμού μας με Sms αλλάζουμε την ασφαλής περιήγηση σε ενεργοποιημένη μετατρέποντας αυτόματα τον σύνδεσμο από http σε https .

6. Μια φορά την βδομάδα σβήνουμε όλα μας τα μηνύματα από το Facebook έτσι ώστε σε περίπτωση κλοπής των κωδικών μας να μην μάθει κανείς πράγματα και συζητήσεις της προσωπικής μας ζωής

7. Δεν εγκρίνουμε ποτέ άτομα που δεν τους γνωρίζουμε , δεν έχουν φωτογραφία προφίλ καθώς και πραγματικό ονομα στο Facebook εκτός και αν είναι κάποιος από τους φίλους μας .

8. Ολες μας οι προσωπικές πληροφορίες και ειδικά η ημερομηνία γέννησης μας πρέπει να είναι απόρρητες ή έστω μόνο για τους φίλους μας ( μην χάσουμε και τις ευχές του Facebook ) καθώς έχει αποδειχτεί ότι μόνο με το e-mail και την ημερομηνία γέννησης είναι επαρκή στοιχεία για κάποιον να μας αλλάξει κωδικό εισόδου .

9. Μπαίνουμε στο αρχείο δραστηριοτήτων μας και πάμε στην αναζήτηση όπου σβήνουμε την λίστα με τα άτομα που αναζητήσαμε ( ειδικά αν έχετε σχέση κάντε το , δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μουρμούρα γλιτώνετε ειδικά αν η κοπέλα σας ή το αγόρι σας δει ότι έχετε αναζητήσει τον/ την πρωην στο Facebook 😛 )

10. ‘Οταν δημοσιεύουμε φωτογραφίες από τον προσωπικό μας χώρο δεν βάζουμε ποτέ την περιοχή που βρισκόμαστε η είναι το σπίτι μας γιατί πολλοί απλά κάποιοι την ώρα που εσύ κάνεις check In σε κάποιον δημόσιο χώρο αυτός μπορεί να κάνει το σπίτι σου καλοκαιρινό.

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET