ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Μένεις μόνος σου; | 8 λεπτομέρειες για τις οποίες κανείς δε σε είχε προειδοποιήσει!

Μακάρι να υπήρχε ένα τέτοιο άρθρο πριν από 4 χρόνια ή αν υπήρχε, μακάρι να είχε φτάσει στα μάτια μου. Τουλάχιστον θα ήμουν προετοιμασμένος τόσο ψυχολογικά όσο και πρακτικά για την όλη φάση που πρόκειται να αντιμετωπίσω. Ξέρεις τι είναι να περιμένεις την έναρξη της καλύτερης περιόδου της ζωής σου, όπου κάνεις ότι σου καπνίσει, […]

Νότης Κουτσούκος

22 Απριλίου, 2016

Μακάρι να υπήρχε ένα τέτοιο άρθρο πριν από 4 χρόνια ή αν υπήρχε, μακάρι να είχε φτάσει στα μάτια μου. Τουλάχιστον θα ήμουν προετοιμασμένος τόσο ψυχολογικά όσο και πρακτικά για την όλη φάση που πρόκειται να αντιμετωπίσω. Ξέρεις τι είναι να περιμένεις την έναρξη της καλύτερης περιόδου της ζωής σου, όπου κάνεις ότι σου καπνίσει, κοιμάσαι ότι ώρα γουστάρεις, παραγγέλνεις όποτε κι από όπου θέλεις και γενικότερα … ζεις και μένεις μόνος για την πάρτη σου και ξαφνικά να συνειδητοποιείς πως τίποτα από αυτά που φανταζόσουν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;

Γιατί ακριβώς αυτό συμβαίνει όταν νοικιάζεις σπίτι μακριά από το πατρικό λόγω σπουδών και καλείσαι να μείνεις πρώτη φορά σε απόσταση από μαμά και μπαμπά. Στα λόγια όλα ωραία είναι. Στην πράξη όμως, τα δεδομένα αλλάζουν κάπως…

Λιγότεροι κανόνες = Περισσότερη υπευθυνότητα

Θεωρητικά, μπορείς να κοιμάσαι ό,τι ώρα επιθυμείς εσύ ο ίδιος. Πρακτικά όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το πρωί υπάρχουν τα μαθήματα στη σχολή, το μεσημέρι που θα επιστρέψεις σπίτι δε θα τα βρεις όλα έτοιμα και ταυτόχρονα με τα παραπάνω, υπάρχουν ένα σωρό υποχρεώσεις να «τρέχουν». Η μεγάλη διαφορά με το παρελθόν, είναι πως δεν έχεις κανέναν να σε νταντεύει και να απαιτεί από σένα την διεκπεραίωση των υποχρεώσεών σου. Αντιθέτως, είσαι αποκλειστικά υπόλογος για τον εαυτό σου, τους στόχους που πετυχαίνεις αλλά κι εκείνους που αποτυγχάνεις. Και πίστεψέ με, είναι πολύ καλύτερο να έχεις κάποιον/α πάνω από το κεφάλι σου για αυτά τα θέματα.

Πεινάς = Πηγαίνεις σούπερ μάρκετ και μετά μαγειρεύεις

Θυμάσαι τις εποχές που γύριζες από το σχολείο και σε περίμενε ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι; Ή κάτι απογεύματα που σε έπιανε υπογλυκαιμία, έτρεχες μέχρι την κουζίνα, άνοιγες το ψυγείο κι άρπαζες όλες εκείνες τις λιχουδιές με τις οποίες είχε φροντίσει η μαμά σου να το εφοδιάσει; Ε, ξέχασέ τις! Πλέον, όλα αυτά συνοδεύονται από τρέξιμο μέχρι το …σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, από προσεκτική επιλογή των προϊόντων ανάλογα με τις εκπτώσεις και προσφορές κι επιστροφή στο σπίτι για …μαγειρική! Ω ναι, το μεσημεριανό σου πλέον συνεπάγεται πως θα γίνει και σεφ του εαυτού σου. Ή νομίζεις οτι θα παραγγέλνεις συνέχεια delivery; Δοκίμασέ το κι αν δεν το σιχαθείς, τα ξαναλέμε!

[scis id=”59″]

Τρως = Πλένεις

Κι αν πιο πάνω χάρηκες με τα μεγαλεία του …σεφ, έρχεται και το δεύτερο κομμάτι της διαδικασίας του φαγητού κατά το οποίο μετατρέπεσαι σε λαντζιέρης. Εκτός κι αν είσαι από τους τυχερούς και μαζί με την επίπλωση κατάφερες να βρεις χρήματα και για ένα πλυντήριο πιάτων. Καλά, όχι οτι κι εκεί είναι όλα ρόδινα. Μία που θα τα βάλεις στο πλυντήριο, μία που θα τα βγάλεις, πάει το μισάωρο…

Φοράς ρούχα = Βάζεις πλυντήριο

Υποθέτω πως δε σου αρέσει η ιδέα του να φοράς ρούχα που βρωμοκοπούν ιδρώτα ή που έχουν 3-4 λεκέδες από σοκολάτα φάτσα φόρα. Ε, κάπως έτσι θα κυκλοφορείς αν δεν αποκτήσεις καλές σχέσεις με το πλυντήριο από την πρώτη κιόλας μέρα της «αυτόνομης» ζωής σου. Σκούρα τα πράγματα, ειδικά αν αναλογιστείς πως υπάρχει και συνέχεια…

Ζεις σαν άνθρωπος = Καθαρίζεις

Συνέχεια που έχει να κάνει με την …καθαριότητα του σπιτιού σου γενικότερα. Δε θέλει και πολύ να σε «καταπιεί» η σκόνη ή να κάνει κατάληψη στο σπίτι καμιά αντιπαθής συμμορία κατσαρίδων. Για αυτό, σκούπα στο ένα χέρι, σφουγγαρίστρα στο άλλο και …νοικοκυριό εδώ και τώρα!

Ξεχνάς το θερμοσίφωνο = Μένεις νηστικός

Μήπως έχεις κι εσύ την κακιά συνήθεια να αφήνει το θερμοσίφωνο ανοιχτό για ένα 3ωρο, ίσως και 4ωρο γεμάτο; Εγώ πάντως, δηλώνω εξπέρ του είδους. Ή μάλλον δήλωνα, μέχρι να μείνω μόνος και να νιώσω στο πετσί μου τι σημαίνει λογαριασμός ΔΕΗ κάθε 3 μήνες. Κοίτα να δεις, που όλα μαθαίνονται. Ακόμη και το ενδιαφέρον για τα άσκοπα λεπτά που «καίει» το πορτατίφ του γραφείου σου. Δεν πειράζει όμως, καλό στον πλανήτη κάνουμε έτσι….

Χαλάει κάτι στο σπίτι = Κάνεις τον Μπομπ τον Μάστορα

Η πιο ωραία φάση, είναι όταν χαλάει για πρώτη φορά κάτι σπίτι σου. Μη φανταστείς τίποτα σπουδαίο. Μια καμμένη λάμπα, ένας βουλωμένος νεροχύτης και τέτοια μικροπράγματα. Τι κάνεις τότε; Δύο επιλογές έχεις. Ή περιμένεις μαμά και μπαμπά στην επόμενη επίσκεψή σου να σε «φτιάξουν» και μέχρι τότε ζεις αγνοώντας τη …ζημιά παντελώς, ή παίρνεις τα εργαλεία σου, φορά τη φόρμα και ξεκινάς τη δουλειά. Α, θυμήσου κι αυτό: Όταν φτιάξεις την πρώτη σου λάμπα, θα αισθανθείς το λιγότερο πτυχιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός. Όχι, παίζουμε…

[scis id=”59″]

Μηνιάτικο = Επιβίωση κι όχι διασκέδαση

Το αστείο με τα σχέδια για τη φοιτητική ζωή, είναι ο καθορισμός του μπατζετ. Για κάποιο λόγο, όταν υπολογίζουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε, ξεχνάμε πάντα να προσθέσουμε τα έξοδα διαβίωσης και το μόνο που γράφουμε στο χαρτί, είναι τα έξοδα διασκέδασης και καλοπέρασης. Χαχα! Last year, που λεν’ και στο χωριό μου…

 

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET