ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

6 πράγματα που καταλαβαίνεις μονάχα όταν γίνεσαι φοιτητής!

Όχι, σήμερα δε θα μιλήσουμε για την κραιπάλη και τους τρόπους με τους οποίους ξεφεύγεις από την καθημερινότητά σου όντας φοιτητής. Σίγουρα θα συμφωνήσω πως φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο σχολή, διάβασμα κι εργασίες αλλά εμπεριέχονται προφανώς οι βόλτες, τα κλαμπ, η γενικότερη διασκέδαση κτλ. Το παρόν άρθρο ωστόσο, δεν αποτελεί ένα ακόμη συνηθισμένο κείμενο για τα […]

Default avatar

Guest Author

23 Νοεμβρίου, 2015

Όχι, σήμερα δε θα μιλήσουμε για την κραιπάλη και τους τρόπους με τους οποίους ξεφεύγεις από την καθημερινότητά σου όντας φοιτητής. Σίγουρα θα συμφωνήσω πως φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο σχολή, διάβασμα κι εργασίες αλλά εμπεριέχονται προφανώς οι βόλτες, τα κλαμπ, η γενικότερη διασκέδαση κτλ. Το παρόν άρθρο ωστόσο, δεν αποτελεί ένα ακόμη συνηθισμένο κείμενο για τα θετικά της φοιτητικής ζωής. Αντίθετα εμβαθύνει στα ουσιαστικά οφέλη που μπορεί κάποιος να αποκομίσει κατά την διάρκεια των φοιτητικών χρόνων.

1. Γίνεσαι ανεξάρτητος!

Τι εννοώ; Αναλαμβάνεις ευθύνες, μαθαίνεις να στηρίζεσαι στα «πόδια» σου, λειτουργείς σε μεγάλο βαθμό αυτόνομα. Ως επί το πλείστον εσύ παίρνεις αποφάσεις και είσαι κυρίαρχος του ΕΥΑΤΟΥ σου.

2. Αντιλαμβάνεσαι ουσιαστικά όρους όπως «οικονομία, χρήματα, έξοδα».

Όντας φοιτητής που μένει σε μια άλλη πόλη από αυτή που γεννήθηκε διαχειρίζεσαι μόνος σου τα χρήματα. Εσύ ψωνίζεις από το σούπερ μάρκετ, εσύ επιλέγεις τρόφιμα , ρούχα κτλ. Εσύ κάνεις «οικονομία» για το καλοκαίρι που μας έρχεται και για τις διακοπές στη Μύκονο. Επομένως , καταλαβαίνεις πρακτικά θέματα κάλυψης αναγκών.

3. Μαθαίνεις να «ΖΕΙΣ».

Μαθαίνεις να «επιβιώνεις», να συναναστρέφεσαι, να προσέχεις τον εαυτό σου. Κάνεις επιλογές, αρνείσαι, διεκδικείς περισσότερο έμπρακτα τα δικαιώματα σου απ’ ότι παλιότερα.

4. Κάνεις τις δουλείες του σπιτιού

Όχι δεν θα έχεις κανένα γονιό από πίσω σου. Εσύ σφουγγαρίζεις, εσύ πλένεις πιάτο, εσύ τακτοποιείς, εσύ ξεσκονίζεις, εσύ βάζεις πλυντήριο..!!! Θα γίνεις επιτέλους ο ΝΥΚΟΚΟΊΡΗΣ του σπιτιού σου. Το παραπάνω σίγουρα θα είναι σίγουρο για την μετέπειτα ζωή σου!

5. Βλέπεις διαφορετικά την ζωή σου!

Τίποτα δεν είναι ίδιο με την προηγούμενη και εφηβική εποχή. Ανακαλύπτεις όχι μόνο νέους ανθρώπους αλλά και νέες απόψεις, ιδεολογίες. Αποκτάς εμπειρίες και βιώματα καθοριστικά για την υπόλοιπη ζωή σου. Δεν παραμένεις με τις ίδιες αξίες και νοοτροπίες αλλά «αλλάζεις», ωριμάζεις!

6. Αναθεωρείς την άποψη σου για το διάβασμα.

Σίγουρα παραμένει μια ανιαρή διαδικασία αλλά αντιλαμβάνεσαι πως η στείρα παπαγαλία έχει μείνει στο παρελθόν. Βρίσκεις τους δικούς τρόπους να κατανοήσεις 600 σελίδες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Πλέον η κατανόηση και η εμβάθυνση είναι στο επίκεντρο της μάθησης και όχι αποστήθιση.

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET