ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Μήπως η κολλητή σου σε ζηλεύει; Τα σημάδια που το αποδεικνύουν!

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που το βιώνουμε στις διαπροσωπικές μας σχέσεις τόσο ως «θύτες» όσο κι ως «θύματα». Ωστόσο, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, υποδηλώνει μία τοξική κατάσταση που είτε πρέπει να αλλάξει είτε απλά να διακοπεί. Η φιλία είναι λοιπόν μία ανθρώπινη σχέση που χαρακτηρίζεται αρκετές φορές από περιστατικά ζήλιας […]

Default avatar

Guest Author

2 Ιουνίου, 2017

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που το βιώνουμε στις διαπροσωπικές μας σχέσεις τόσο ως «θύτες» όσο κι ως «θύματα». Ωστόσο, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, υποδηλώνει μία τοξική κατάσταση που είτε πρέπει να αλλάξει είτε απλά να διακοπεί.

Η φιλία είναι λοιπόν μία ανθρώπινη σχέση που χαρακτηρίζεται αρκετές φορές από περιστατικά ζήλιας και φθόνου, στοιχεία που είναι ικανά ακόμα και να τη διαλύσουν οριστικά.

Αν έχεις την παραμικρή υποψία ότι η κολλητή σου σε ζηλεύει ή αν θέλεις να σιγουρευτείς για το πώς σε βλέπει δεν έχεις παρά να διαβάσεις τα παρακάτω σημάδια που το αποδεικνύουν:

1. Δεν είναι τόσο καλή όσο συνήθιζε να είναι

Έχει εγκαταλείψει πλέον την ευγένεια και τη γλυκύτητα που είχε απέναντι σου και βγάζει θυμό κι απέχθεια; Τότε είναι πολύ πιθανό, η εξήγηση να είναι η αφόρητη ζήλια που έχει αναπτύξει προς το πρόσωπο σου. Πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο θα πετύχει αυτό που θέλει, δηλαδή να σε κάνει να αλλάξεις και να προβληματιστείς μέχρι να πας πάλι με τα νερά της. Αυτό που έχεις να κάνεις εσύ είναι να είσαι υπομονετική και συζητήσιμη. Να τη ρωτήσεις ευθέως τι την προβληματίζει και φυσικά να λύσετε μαζί αυτό το πρόβλημα.

2. Συνεχώς σε ανταγωνίζεται

Υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στον υγιή και τον σκληρό ανταγωνισμό. Είναι λογικό όπως σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, έτσι και στη σχέση σου με την κολλητή σου να προσπαθείς να φτάσεις όσο ψηλά έχει φτάσει αυτή, έχοντας πάντα σε πρώτο πλάνο τον θαυμασμό που τρέφεις στο πρόσωπο της.

Ωστόσο, όταν τα πράγματα ξεφεύγουν και νιώθεις ότι χαίρεται κάθε φορά που παίρνει έστω και μια μικρή «νίκη» στα πράγματα της καθημερινής ζωής σε σχέση με εσένα, είναι σίγουρο ότι η ζήλια έχει βάλει το χεράκι της. Πιάσε την λοιπόν, μίλησε της κι εξήγησε της πως δεν χρειάζεται να έχει ανταγωνιστικές τάσεις απέναντι σου, καθώς ούτε απειλείται επαγγελματικά ή κοινωνικά ούτε θες να της βγάλεις τα μάτια για κάτι…

3. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να περιλαμβάνει τον εαυτό της στα σχέδια σου

Αν αισθάνεσαι ότι σε οποιαδήποτε έξοδο σου έχεις μαζί σου ένα επιπλέον άτομο ή ότι κουβαλάς την κολλητή σου όπου κι αν πας, λες και είναι η τσάντα σου, είναι σίγουρο ότι η ζήλια έχει κυριαρχήσει στη σχέση σας.

Η ζήλια αυτή ωστόσο δεν επικεντρώνεται τόσο στο πρόσωπο σου, όσο στις σχέσεις που ενδέχεται να αναπτύξεις με άλλα άτομα. Φοβάται από ανασφάλεια κυρίως, πως μπορεί να την αντικαταστήσεις και σταδιακά να την παρατήσεις. Συζήτησε μαζί της κι εξήγησε της πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αλλά και το γεγονός ότι δεν θες σε καμία περίπτωση να την απομακρύνεις από τη ζωή σου.

4. Δεν χαίρεται με τη χαρά σου

Αν έχεις παρατηρήσει πως όταν εσύ πετυχαίνεις κάτι ή είσαι ευτυχισμένη, εκείνη κρατάει μία πιο επιφυλακτική στάση σε σημείο να γίνεται ενοχλητική. Αυτό οφείλεται ξεκάθαρα σε ζήλια και στο γεγονός ότι φοβάται μήπως εκείνη δεν βιώσει τα ίδια αισθήματα με εσένα ή ότι η ζωή της δεν θα έχει τόσο ελπιδοφόρα εξέλιξη όπως η δική σου.

Για άλλη μία φορά, πρέπει να κάνεις τον ψυχολόγο της υπόθεσης και να της μιλήσεις καθαρά κι υπομονετικά. Ανάλυσε της τους λόγους που σε προβληματίζει η συμπεριφορά της και κάνε μία προσπάθεια μήπως βρεθεί κάποια λύση…


Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το έργο σου προβλέπεται δύσκολο και στηρίζεται στην υπομονή και τη συζήτηση. Έχε στο νου σου ότι πρέπει να τη βοηθήσεις και να σώσεις τη φιλία σας και τότε όλα θα πάρουν το δρόμο τους! 

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET