ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Όταν πιστεύεις ότι έχεις βρει τ@ν ιδανικ@, αλλά φτάνει μια στιγμή για να ξενερώσεις!

Και το να μη θέλει προφυλακτικό στο σεξ είναι σίγουρα μία από αυτές!

Στέλα Τσάναϊ

27 Οκτωβρίου, 2021

[sponsored]

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις έχουν δυσκολέψει αρκετά. Τα standards όλων μας έχουν ανέβει, η ανοχή μας στις δυσκολίες και τα ελαττώματα δεν υπάρχει, ενώ σε συνδυασμό με τα dating apps που η προσωπική και η ουσιαστική επαφή ξεκάθαρα χάνεται, ε… μία όμορφη σχέση μοιάζει κομματάκι δύσκολο!

Είμαστε σε μία μόνιμη αναζήτηση του τέλειου, του ιδανικού και επειδή προφανώς αυτό δεν υπάρχει, απογοητευόμαστε συνεχώς μέχρι που δηλώνουμε παραίτηση. Εκεί λοιπόν που λες δεν ασχολούμαι με κανέναν και θα μείνω για πάντα μόν@, το σύμπαν έχει άλλη γνώμη και ένας νέος άνθρωπος μπαίνει στη ζωή σου. Άσε που φαίνεται να έχει ό,τι έψαχνες κι εσύ έχεις κολλήσει για τα καλά. Βόλτες, συζητήσεις, μηνύματα, γέλια. Εδώ είμαστε, λες!

Όσο περνάει ο καιρός όμως, αρχίζεις και βλέπεις μερικά πράγματα που δε σου κολλάνε.

Αργεί να σου απαντήσει στα μηνύματα, βρίσκει δικαιολογίες για να μη βγείτε, άλλες φορές είναι πολύ ένθερμ@ κι άλλες εντελώς κρύ@ (το γνωστό σκωτσέζικο ντουζ). Αυτά που στο χωριό μου τα λέμε με μία φράση: red flags! Οκ, κάνεις πίσω σε κάποια ελαττώματα, κατανοείς μερικά πράγματα, αλλά μεταξύ μας, δε θέλει και πολύ κάποιος να ξενερώσει.

Αντικειμενικά ωστόσο, το χειρότερο ξενέρωμα μπορείς να το φας αλλού. Εκεί δηλαδή που νομίζεις ότι όλα βαίνουν καλώς κι ετοιμάζεται να παιχτεί φάση… τσουπ! Το χειρότερο δυνατό σενάριο ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου.

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΔΕ ΦΟΡΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ;

Γενικά, υπάρχουν ένα σωρό άβολες στιγμές που θα μπορούσαν να συμβούν και άλλες τόσες φράσεις που θα μπορούσαν να σκοτώσουν το όλο vibe. Το βραβείο της πιο άβολης στιγμής όμως, πηγαίνει ξεκάθαρα σε αυτή που ακούγεται το «Γενικά δεν είμαι του προφυλακτικού». Ορίστε κύρι@, πώς είπατε;

Αν μάλιστα ο άλλος δεν έχει καθόλου αίσθηση της κατάστασης, θα το συνεχίσει με μια δικαιολογία που όχι μόνο κινδυνεύει να σε ξενερώσει, αλλά σε έχει ήδη στείλει για ύπνο… single, κι ας νόμιζες πριν λίγα δευτερόλεπτα ότι βρήκες τ@ ιδανικ@. Σε προκαλώ να γκουγκλάρεις «Δικαιολογίες που χρησιμοποιούν για να μη βάλουν προφυλακτικό» και θα βρεις αμέτρητες (της πλάκας), με την καλύτερη να είναι το «είναι σαν να μην κάνω σεξ». Είπαμε, red flag, αλλά εδώ έχει σηκώσει κόκκινη σημαιάρα και την ανεμίζει με χαρά!

Τα άτομα αυτά ζουν όντως ανάμεσά μας λοιπόν, και γι’ αυτό το DUO αποφάσισε να κάνει το ultimate κοινωνικό πείραμα.

Αρχικά, ζήτησε μέσω δύο posts στα social media από τους χρήστες να δώσουν τη δική τους έννοια του/της ιδανικού/ής άντρα/γυναίκα, πήρε την έμπνευση που χρειαζόταν και «δημιούργησε» αυτά τα άτομα. Για την ακρίβεια, δημιούργησε τα προφίλ τους σε ένα από τα πιο διάσημα dating apps και στη συνέχεια ήρθε σε επικοινωνία με πραγματικούς χρήστες, ώστε να δει κατά πόσο είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν χωρίς προφυλακτικό.

https://www.instagram.com/p/CTEoovhqDUs/

https://www.instagram.com/p/CTEos6KqsH7/

Το DUO αναδεικνύει μέσα από το storytime βίντεο, το γεγονός πως όποιο τέλειο προφίλ και αν έχεις δει, ακόμα και αν νομίζεις ότι έχεις βρει εκείνο το άτομο που θα μπορούσες επιτέλους να προχωρήσεις σοβαρά, μία φράση είναι αρκετή για να ξενερώσεις και να απογοητευτείς. Και το να μη θέλει να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό ίσως είναι η χειρότερη!

Αν λοιπόν το ταίρι σου φαίνεται να μη σέβεται και τόσο τις επιθυμίες σου για την ασφάλεια και των δυο σας και απλά σε κάνει να νιώθεις υστερικ@ ή περίεργ@ που ζητάς κάτι τέτοιο, γιατί «είμαι πολύ μεγάλος για να χωρέσει» (γελάω), «Μου αρέσει να σε νιώθω», «Θα τραβηχτώ», «Με πονάει και δε με βολεύει» ή ακόμα καλύτερα «Είμαι καθαρός/ή το ίδιο και εσύ, άρα πού είναι το θέμα;», για ξανασκέψου αν τελικά είναι τόσο ιδανικ@ όσο νόμιζες.

Εσύ πρέπει να θυμάσαι πως η επιθυμία σου για τη δική σου ασφάλεια πρέπει πάντα να είναι σεβαστή. Κι ο σεβασμός ξεκινάει από τον αυτοσεβασμό. Όσο κι αν σε βάζει σε πειρασμό το πάθος της στιγμής να του/της κάνεις τη «χάρη» για ελεύθερο σεξ, ή όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται να επιμείνεις εκείνη τη στιγμή γιατί θα χαθεί η κ@ύλα, θυμήσου ότι η ασφάλειά σου είναι κάτι που δεν παίζεται κορώνα-γράμματα. Το προφυλακτικό είναι αυτό που σε προστατεύει και από ανεπιθύμητες εξελίξεις, αλλά και από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Αν όντως ήταν το τέλειο, το ιδανικό και ονειρικό άτομο, θα σε έφερνε σε αυτή τη δύσκολη θέση να επιλέξεις ανάμεσα στο σεξ ή την ασφάλειά σου; Ναι, όλοι έχουμε ελαττώματα. Το DUO έρχεται να καταρρίψει τον μύθο του τέλειου και να μας δείξει ότι τα ελαττώματα είναι μέρος της πραγματικότητάς μας. Αλλά μέχρι ποιο ελάττωμα θα αποδεχόσουν εσύ;

Θυμήσου ότι η ασφάλεια και ο αυτοσεβασμός είναι αυτά που πρέπει να βάζεις πάντα πρώτα μπροστά σε κάθε πειρασμό, όσο «τέλειος» και αν φαντάζει!

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET