ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πάτρα: Απίστευτος συνωστισμός στις στάσεις λεωφορείων προς το Πανεπιστήμιο!

Παντού τα ίδια χάλια δηλαδή. Ωραία...

Neopolis Team

12 Οκτωβρίου, 2021

Τελικά η επιστροφή στα πανεπιστήμια έγινε κάτω από εντελώς λάθος συνθήκες από πολλές απόψεις. Διότι δεν είναι μόνο η κατάσταση στα αμφιθέατρα που κρίνεται εντελώς ακατάλληλη σε περίοδο πανδημίας, αλλά και στη διαδρομή προς αυτά.

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν από τις αποπνικτικές αίθουσες του Παν/μίου Ιωαννίνων και του ΑΠΘ είναι ένα μόλις μέρος της έλλειψης επαρκών μέτρων για το comeback στις δια ζώσης διαλέξεις, αφού τα ίδια και χειρότερα εκτυλίσσονται στις στάσεις και στο εσωτερικό των λεωφορείων που χρησιμοποιούν καθημερινά οι φοιτητές. Ένα πρόβλημα που προϋπήρχε μεν, αλλά όταν αντικρίζεις εικόνες σαν αυτές στην Πάτρα, σε μια περίοδο όπου υποτίθεται ότι πρέπει να κρατάμε αποστάσεις και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, τότε απελπίζεσαι ακόμα πιο πολύ.

Ελπίζουμε λοιπόν κάποια στιγμή να καταδικαστεί και η παραπάνω πραγματικότητα εν μέσω πανδημίας, κι όχι μόνο τα κορωνοπάρτι που διοργανώνονται στο ΑΠΘ. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση το φταίξιμο δεν μπορεί να πέσει στους φοιτητές που απλώς θέλουν να παραστούν στη Σχολή τους, οπότε δύσκολο…

Οι ίδιοι πάντως κάνουν την προσπάθειά τους να αλλάξει η κατάσταση πριν φτάσει στο απροχώρητο (βλέπε κλείσιμο λόγω κρουσμάτων και επιστροφή στα online μαθήματα), με τους Συλλόγους να καταγγέλουν συνεχώς ανεπίτρεπτα περιστατικά και εικόνες. Για την περίπτωση της γραμμής 6 που εξυπηρετεί το Πανεπιστήμιο στο Ρίο κι από την οποία προέρχονται οι παραπάνω φωτογραφίες, μίλησε η περιφερειακή οργάνωση Παν/μίου Πατρών της ΚΝΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως:

«Αυτή την πολιτική της εμπορευματοποίησης, που πατώντας στις κατευθύνσεις της ΕΕ και στο έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ευθύνεται που ακόμα και σήμερα που ανοίγουν οι σχολές δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας φοιτητών και εργαζόμενων!

Ενάμιση (1,5) χρόνο μετά! 1,5 χρόνο που τα ιδρύματα έμειναν κλειστά για τους φοιτητές και ανοιχτά για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, εξακολουθεί να μην ικανοποιεί τα αιτήματα των χιλιάδων φοιτητών που με τις κινητοποιήσεις τους όλο αυτό το διάστημα κατάφεραν να επιστρέψουν στις σχολές τους..και διεκδικούν αυτό να γίνει με ασφάλεια!

Διεκδικούμε να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ιδιαίτερα για την μετακίνηση των φοιτητών:

  • Οι πρωτοετείς φοιτητές να μπορούν να μετακινηθούν με μειωμένο κόμιστρο με τη χρήση της βεβαίωσης εγγραφής.
  • Πύκνωση δρομολογίων.
  • Ξεχωριστή γραμμή 6 & 2 προς Πανεπιστήμιο και πρώην ΤΕΙ ώστε να μην μπαίνουν στο ίδιο λεωφορείο φοιτητες, εργαζόμενοι και οι ασθενείς των Νοσοκομείων ΠΓΝΠ και ‘Άγιος Ανδρέας’.»

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ωστόσο τους φοιτητές της Πάτρας ότι η κατάσταση στην Αθήνα είναι παρόμοια. Για αυτό το λόγο περιμένουμε κι άλλες γραμμές να ανακοινώσουν την αύξηση δρομολογίων που χρησιμοποιούν φοιτητές, όπως έκανε το 250, και προφανώς να τηρήσουν το νέο πρόγραμμα (γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας).

Κι αν δεν υπάρχει διάθεση από τους αρμόδιους να παρθεί κανένα επιπλέον μέτρο, τότε ίσως ήρθε η ώρα να καλωσορίσουμε κι επίσημα τα υβριδικά μαθήματα, τα οποία τέσταρε το ΕΜΠ και είχαν μεγάλη επιτυχία. Το σίγουρο είναι ότι η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΥΔΟΞΟΣ: Παράταση πήραν οι δηλώσεις συγγραμμάτων, αν το άφησες για τελευταία στιγμή!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητής του ΠΑΔΑ έφτιαξε λαμπάδα Μαρίνα Σάττι, μήπως και δούμε… ανάσταση στην Eurovision!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET