ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Humanity Greece: Όταν οι νέοι γίνονται μία γροθιά, η ελπίδα για την ανθρωπιά αναζωπυρώνεται!

Ελπίζουμε να συνεχίσει το έργο του με τον ίδιο τρόπο και να αποτελεί έμπνευση για όλους μας!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

7 Οκτωβρίου, 2021

Το καλοκαίρι που μας πέρασε δεν ήταν και το πιο φωτεινό. Από άποψη γεγονότων τουλάχιστον, γιατί πρέπει να παραδεχτούμε ότι μας χάρισε πολλές αχτίδες ελπίδας για την ανθρωπιά που υπάρχει τελικά εκεί έξω. Η καθημερινότητά μας, μας είχε κάνει να ξεχάσουμε αυτήν την έννοια ή να πιστέψουμε ότι έχει εκλείψει. Πολλοί μάλιστα επιμένουν να παρουσιάζουν τις νέες γενιές σαν ένα αδιάφορο μέλος της κοινωνίας, που ξέρει να κοιτάει μόνο τον εαυτό του και την οθόνη του κινητού του.

Είναι κρίμα που η απάντηση σε κάτι τέτοιες υποθέσεις έρχεται κυρίως σε δύσκολες ώρες και στιγμές ανάγκης για κάποιους άλλους, αλλά ταυτόχρονα είναι κι ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξεις το αντίθετο!

Ευχόμαστε οι φωτιές που κατέκαψαν την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι να μη συνέβαιναν ποτέ, αλλά την ενότητα που προέκυψαν από αυτές, δε θα τις αλλάζαμε με τίποτα.

Από τη στιγμή μάλιστα που απέδειξαν πως όχι μόνο υπάρχουν πολλά άτομα εκεί έξω που νοιάζονται, αλλά ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών είναι νέοι. Ναι, αυτοί που κατηγορήθηκαν περισσότερο από τον καθένα στη διάρκεια της πανδημίας, ότι φέρονταν ανεύθυνα και έθεταν σε κίνδυνο τον διπλανό τους.

Η δράση του Humanity Greece λοιπόν, ήταν το παράδειγμα προς μίμηση που χρειαζόμασταν για να ξαναπιστέψουμε στην ανθρωπιά. Απέδειξε ότι οι νέοι είναι διατεθειμένοι να αφήσουν στην άκρη τη διασκέδαση και τις διακοπές τους, να γίνουν ένα και να βάλουν το κοινό καλό πάνω από κάθε προσωπικό όφελος. Κι όλα αυτά, με συντονίστρια μια νέα γυναίκα, τη Γεωργία Παράσχου.

Η ίδια αποτελεί τη νεότερη διευθύντρια Πολιτισμού του Ομίλου UNESCO στην Ελλάδα και όπως έχει κάνει ξεκάθαρο από τις πράξεις της, ζει για την αλληλεγγύη και την προσφορά σε αυτόν τον κόσμο.

Κάπως έτσι έφερε στη χώρα μας πριν λίγους μήνες και το Humanity Greece, το οποίο ξεκίνησε ως ένα οργανωμένο εγχείρημα με στόχο την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας και πλέον αποτελεί έναν από τους βασικούς φορείς στήριξης κοινοτήτων, ιδρυμάτων, φιλοζωικών και μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.

Με συνεχείς δράσεις και την αδιάκοπη στήριξη των εθελοντών, το Humanity διαθέτει μια μεγάλη αλυσίδα νέων, κυρίως, ατόμων, πρόθυμων να ανταποκριθούν σε κάθε έκτακτη ανάγκη, διαμορφώνοντας έτσι ένα καινούριο σκηνικό αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Σκοπός τους είναι να δίνουν το παρόν σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές κρίσεις και να ανακουφίζουν όσους επηρεάζονται από αυτές, αποδεικνύοντας τρανά πως δεν είναι απλά… λόγια από το bio τους. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Humanity Greece (@humanitygr)

Η κινητοποίησή τους στη διάρκεια των πυρκαγιών ήταν ο λόγος που τα δάκρυά μας εκείνες τις ημέρες είχαν και μια δόση συγκίνησης πέρα από λύπης.

Μεταξύ μας, ήταν κι αυτή που μας παρακίνησε να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας. Καμιά φορά χρειάζεται να πάρεις έμπνευση από κάπου και να δεις άλλους να κάνουν την αρχή για να ακολουθήσεις κι εσύ. Έτσι λειτούργησαν για πολλούς οι εικόνες από την προσέλευση εθελοντών στο κέντρο της Αθήνας, με μια ανθρώπινη αλυσίδα να δημιουργείται για να συγκεντρωθούν και να μεταφερθούν υλικά που είχαν ανάγκη συνάνθρωποί μας αλλά και ζώα.

H οδός Αριστοφάνους 12 στου Ψυρρή είχε μετατραπεί σε κέντρο αλληλεγγύης την περίοδο 4-13 Αυγούστου, πλημμυρίζοντας από φάρμακα, τρόφιμα, είδη έκτακτης ανάγκης και τροφές για όλα τα ζώα που είχαν πληγεί. Η προσπάθεια ήταν πολύ συντονισμένη κι έτσι περιοχές όλης της χώρας που είχαν ανάγκη, εφοδιάζονταν άμεσα με τα απαραίτητα.

Ενδεικτικά, Μαντούδι – Λίμνη – Αγία Άννα, Ιστιαία Αιδηψός, Βασιλικά, Αχλάδι, Προκόπι, Ροβιές, Μετόχι, Γούβες, Κοκκινομηλιά Ευβοίας, Πυρρί, Χώρα Γορτυνίας, Πλάτανος Ολυμπίας, Σπάρτη, Γύθειο, Δωδεκάμετρο, Τρόπαια Αρκαδίας, Τρίπολη, Οιχαλία, Χελιδόνι, Μαγειρά, Λάλα, Νεράιδα, Μάγειρα, Κρυονέρι, Καυκανιά, Κλαδέο & Πεύκες Ηλείας, Διαβολίτσι, Άνω Μέλπεια, Καρνάσι, Ζευγολατιό Μεσσηνίας κ.α είχαν στο πλευρό τους εθελοντές του Humanity Greece όλο το διάστημα που δοκιμάζονταν από τις καταστροφές. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Humanity Greece (@humanitygr)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Humanity Greece (@humanitygr)

Μέχρι σήμερα, πάνω από 350 οχήματα έχουν ταξιδέψει στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ ταυτόχρονα η ομάδα του Humanity στηρίζει με είδη έκτακτης και πρώτης ανάγκης άλλες εθελοντικές δράσεις, όπως η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος». Αποτέλεσε επίσης ένα οργανωμένο σημείο συγκέντρωσης και προσφοράς πληροφοριών για τη βοήθεια όσων περισσότερων συμπολιτών μας γινόταν.

Η παρουσία τους ήταν πραγματικά ηχηρή και ουσιαστική, καθώς δεν τη δήλωναν μόνο μέσω αποστολών, αλλά μέσα από τη συνάντηση με ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους στα πυρόπληκτα σημεία. Νοιάστηκαν να ακούσουν τη δική τους αληθινή πλευρά και να καταλάβουν από τα συναισθήματά τους το μέγεθος της καταστροφής και την αναγκαιότητα της στήριξης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Humanity Greece (@humanitygr)

Σίγουρα η προσφορά του Humanity Greece κατάφερε να απαλύνει τον πόνο πολλών εκείνη τη δύσκολη περίοδο, ωστόσο το έργο του ήρθε για να μείνει. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζει μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει όσο υπάρχουν άνθρωποι και ζώα σε ανάγκη και η φύση βρίσκεται σε κρίση. Έχοντας μάλιστα ως γνώμονα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, έχει συνάψει συνεργασίες με ανακυκλωτικές εταιρείες, κοινωνικές επιχειρήσεις και περιβαλλοντικούς οργανισμούς ώστε να αποφευχθεί η απόρριψη των υλών και να επιτευχθεί η διατήρηση ενός μειωμένου περιβαλλοντικά αποτυπώματος όσο επιτελούν το έργο τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Humanity Greece (@humanitygr)

Πριν λίγο καιρό, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εθελοντές κι εθελόντριες στάθηκαν πλάι στις πυρόπληκτες οικογένειες καλύπτοντας σχολικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, εφοδιάστηκαν κατά αυτόν τον τρόπο τα χωριά Κλαδέου, Νεμούτας, Καυκανιάς, Πόθος και Λάλα Ηλείας. Πιο πρόσφατα όμως, άλλη μία καταστροφή δοκίμασε τους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι Κρήτης, οι οποίοι βρήκαν επίσης στήριγμα στους ανθρώπους του Humanity. Αυτοί είναι που κινητοποιήθηκαν για άλλη μία φορά, για να βεβαιωθούν ότι οι σεισμόπληκτοι έχουν τα αναγκαία: χειμωνιάτικα ρούχα, κουβέρτες, σεντόνια, παπλώματα και σκηνές. Να προστεθεί μάλιστα, πως ό,τι προσφέρεται έχει πρώτα ελεγχθεί, πλυθεί και αποστειρωθεί, προσφέροντας όχι μόνο ποσότητα αλλά και ποιότητα σε όσους βρίσκονται σε ώρα ανάγκης.

Τέλος, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας του Καρκίνου του Μαστού, μαζί με τις Υπέροχες Γυναίκες, διοργανώνει μια ενημερωτική δράση με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού για νεαρές γυναίκες. Σκοπός είναι η εξέταση και η γνωριμία των γυναικών με τη διαδικασία της ψηλάφησης, με την παρούσα φόρμα να αποτελεί ανοιχτό κάλεσμα προς γιατρούς συναφών κλάδων, ώστε να επιτευχθεί η εξέταση όσο το δυνατόν περισσότερων γυναικών.

Με τη δημιουργία του Humanity Greece λοιπόν, γεννήθηκε ένα νέο στήριγμα για τις στιγμές ανάγκης κι ένα όραμα για καλύτερο μέλλον. Ο λόγος που δημιουργήθηκε άλλωστε, ήταν η αυξημένη ανάγκη για κοινωνική, πολιτισμική και ανθρωπιστική ανταλλαγή ιδεών, καταφέρνοντας μέσα σε μικρό διάστημα να γεμίσει το κενό!

Ελπίζουμε να συνεχίσει το έργο του με τον ίδιο τρόπο και να αποτελεί έμπνευση για όλους μας!

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET