ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εστίες Ζωγράφου: Έφοδος της αστυνομίας για καταλήψεις και διακίνηση ναρκωτικών!

Οι φοιτητές καταγγέλουν πρωτοφανές περιστατικό!

Neopolis Team

30 Δεκεμβρίου, 2020

Μπορεί να διανύουμε περίοδο διακοπών και τα πανεπιστήμια να είναι κλειστά, ωστόσο η κατάσταση σε αυτά δεν είναι τόσο ήρεμη όσο φανταζόμασταν. Για την ακρίβεια, γίνονται πρωτοφανή πράγματα. 

Από το πρωί συγκεκριμένα, έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση από την αστυνομία στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, ύστερα από καταγγελίες που έγιναν για καταλήψεις γραφείων και αποθηκών, καθώς και διακίνηση ναρκωτικών.

Δυνάμεις των ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ,ΔΙΑΣ, ΜΑΤ και Δίωξης ναρκωτικών βρέθηκαν μαζί με εισαγγελέα στις φοιτητικές εστίες στην Ούλωφ Πάλμε από πολύ νωρίς το πρωί (γύρω στις 6:30), όπου πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτές έφτασαν τις 8 και όπως σημειώνεται πρόκειται για άτομα γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ όλα τα ευρήματα οδηγούνται στα εγκληματολογικά κέντρα της Ασφάλειας.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα δωμάτια των εν λόγω ατόμων, τους πέρασαν χειροπέδες και τα οδήγησαν στην κλούβα, παίρνοντας μαζί υπολογιστές, λάπτοπ και σκληρούς δίσκους.

Ακόμη, σημειώνουν πως η επιχείρηση της Αστυνομίας έχει προκαλέσει πολλές υλικές ζημιές στις εστίες, καθώς έχουν σπάσει τζαμαρίες σε κοινόχρηστους χώρους, όπως ο χώρος των πολιτιστικών ομάδων στον 1ο όροφο, αλλά και σε δωμάτια και κατειλημμένους χώρους που πραγματοποιήθηκε η έρευνα από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με επιπλέον καταγγελίες στα social media, η ΕΛ.ΑΣ έπαιζε μέσω drone ηχογραφημένο μήνυμα διατάζοντας τους οικότροφους να μείνουν στα δωμάτιά τους και να μη βιντεοσκοπούν ή φωτογραφίζουν το περιστατικό.

Να υπενθυμίσουμε πάντως πως οι συγκεκριμένες εστίες μάς απασχόλησαν ξανά πριν λίγο καιρό, όταν φοιτητές κατήγγειλαν τη διακοπή της σίτισης από την Πρυτανεία, η οποία ήταν μια μορφή «τιμωρίας» για την κατάληψή που έκαναν προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις μέσα στην ημέρα. 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Υποδέχεται σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα – «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Coffee Island: Στηρίζοντας τη φοιτητική κοινότητα του Παν/μίου Πατρών, προχωρά σε μια σημαντική δωρεά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Πήρε όλα τα βραβεία σπίτι της η ομάδα που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό δίκης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε η πρώτη Ιατρική Σχολή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Μπρόκολο με ψαλίδα έδωσε να δοκιμάσει σε φοιτητή η λέσχη, δεν πήρε θετικό feedback!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET