ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αν ισχύουν τα παρακάτω, τότε δεν είσαι έτοιμος/η να συγκατοικήσεις με τη σχέση σου!

Καλά θα κάνεις να το αναβάλλεις για λίγο (ή πολύ, εξαρτάται).

Η συγκατοίκηση, παιδιά μου, δεν είναι παίξε γέλασε. Μη σας ξεγελάνε τα μέλια της σχέσης και το γεγονός ότι θέλετε να περνάτε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται μαζί. Επίσης, δεν είναι κάτι που έρχεται επειδή επιμένει η μία πλευρά μόνο. Η συγκατοίκηση πρέπει να είναι ένα συνειδητοποιημένο βήμα και όχι μια παρορμητική απόφαση, και να γίνεται επειδή νιώθουν και οι δύο έτοιμοι. Αλλιώς, ένας από εσάς θα ξαναφτιάξει πολύ γρήγορα βαλίτσες…

Προτού λοιπόν προχωρήσετε στο next level, πρέπει να σταθμίσετε καλά τις παραμέτρους και να καταλήξετε πως όλα είναι με το μέρος σας για να κάνετε το μεγάλο βήμα. Από την άλλη, υπάρχουν και τα σημάδια που μαρτυρούν το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή δεν είσαι έτοιμος/η να μοιραστείς με το αγόρι/κορίτσι σου τον ίδιο χώρο και καλά θα κάνεις να το αναβάλλεις για λίγο (ή πολύ, εξαρτάται).

#1 Είστε ακόμα στους πρώτους μήνες της σχέσης σας

Γνώμη μου, αλλά θεωρώ πολύ παρορμητικά τα ζευγάρια που αποφασίζουν να μείνουν μαζί προτού καλά καλά κλείσουν ένα χρόνο σχέσης ή τουλάχιστον να έχουν κάνει κάμποσα ταξίδια μαζί. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν έχεις προλάβει να μάθεις καλά τον/ην άλλον/η, να ζυγίσεις τις αδυναμίες και τα προτερήματά του/της και στην τελική, να δεις αν πραγματικά ταιριάζετε. Δεν υπάρχει λόγος να παίρνεις βιαστικές αποφάσεις και ύστερα να μετανιώνεις.

#2 Έχετε σχέση από απόσταση

Συνήθως τα ζευγάρια που έχουν ζήσει τη σχέση τους κυρίως από απόσταση, όταν τελικά βρίσκονται, αποφασίζουν να συγκατοικήσουν. Είναι που θέλουν να αναπληρώσουν το χαμένο χρόνο και να είναι συνεχώς μαζί. Δε λέω, πολύ γλυκό, αλλά καταλαβαίνεις ότι έτσι πηγαίνεις εντελώς ξαφνικά από το ένα άκρο στο άλλο. Από εκεί δηλαδή που δε βρισκόσασταν καθόλου από κοντά, τώρα θα είστε 24/7 μαζί. Συνήθως τέτοιες απότομες αλλαγές δε βγαίνουν σε καλό. Θέλει μια πιο σταδιακή μετάβαση για να μην έχει άδοξο τέλος η σχέση σας.

#3 Ανησυχείς ότι θα χάσεις τον προσωπικό σου χώρο

Όλοι μας έχουμε τα όριά μας και δε θέλουμε οι άλλοι να τα ξεπερνάνε. Εάν αποφασίσεις να συγκατοικήσεις, ετοιμάσου να κάνεις αρκετές υποχωρήσεις. Και τα νεύρα σου θα μαζέψεις, και τον εγωισμό σου, και τις παραξενιές σου και πολλά άλλα για χάρη της σχέσης. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα χάσεις τον εαυτό σου ή θα πάψεις να κάνεις πράγματα που αγαπάς και σε κάνουν να χαλαρώνεις. Θα τα κάνεις, απλά θα σέβεσαι και τις ανάγκες του άλλου. Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο θεωρείς ότι θα παραβιαστεί ο προσωπικός σου χώρος στην προκειμένη φάση, πολύ απλά δε συγκατοικείς.

#4 Έχετε διαφορετική εικόνα για το μέλλον σας

Σε περίπτωση που τα «θέλω» σας δε συναντώνται πουθενά, μην περιμένεις happy ending. Τυπικά, δύο άτομα αποφασίζουν να συγκατοικήσουν, όταν έχουν γνωρίσει ο ένας τον άλλον και έχουν δει ότι ταιριάζουν. Από τη στιγμή, λοιπόν, που εσείς πολύ απλά δεν ταιριάζετε και δεν κάνετε τα ίδια σχέδια για το μέλλον σας – όποια κι αν είναι αυτά, από καριέρα και ταξίδια ανά τον κόσμο μέχρι οικογένεια – τότε δύσκολα θα αποδειχτεί σωστή η απόφαση για συγκατοίκηση. Βασικά, δε θα έπρεπε να περνάει καν από το μυαλό σας. Ο καθένας σπίτι του και όσο κρατήσει!

#5 Πιστεύεις ότι θα είναι η λύση στα προβλήματά σας

Εεε σόρρυ, αλλά συνήθως συμβαίνει το αντίθετο! Με τη συγκατοίκηση έρχονται και προβλήματα. Τα ήδη υπάρχοντα γιγαντώνονται, ενώ από τη στιγμή που μπαίνετε σε μια νέα καθημερινότητα, προκύπτουν και νέα θεματάκια. Το ζητούμενο είναι να έχετε βρει από πριν τις ισορροπίες σας και να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις όποιες δυσκολίες φέρει η συγκατοίκηση. Αν μπαίνετε στο παιχνίδι ήδη εξουθενωμένοι, ζήτω που καήκαμε. Σοβαρά τώρα, εάν υπάρχει τουλάχιστον ένα σημαντικό ζήτημα άλυτο με το/τη σύντροφό σου, δε συγκατοικείτε. Πολύ απλά.

#6 Το μόνο που θες είναι να βολευτείς

Έλα τώρα, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις… Ξέρεις πολύ καλά ότι η συνήθεια είναι μεγάααλο πράγμα. Όσο περνούν τα χρόνια και βλέπεις ότι ταιριάζεις με κάποιον αλλά δε σε ικανοποιεί και απόλυτα, λες «Ρε δεν πάει το παλιάμπελο! Πού να τρέχω τώρα να βρίσκω καινούριο/α γκόμενο/α; Θα κάτσω εδώ στα σίγουρα!». Όταν η συγκατοίκηση λοιπόν έρχεται σαν βόλεψη ή επειδή δε μπορείς να αποχωριστείς τη συνήθεια τόσων χρόνων, «κάποιος θα ‘χει πρόβλημαααα» που έλεγε και η Ντελφίνα στη Φλορισιέντα.

Γενικά, αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία, μην το κάνεις. Ακόμη κι αν αυτή η αμφιβολία είναι ότι δε νιώθεις άνετα να σε βλέπει με τις πιτζάμες ή όταν έχεις τα χάλια σου. Τέτοιες αποφάσεις δε λαμβάνονται υπό πίεση, ούτε επειδή αυτή είναι η σειρά των πραγμάτων. Λαμβάνονται γιατί το θες και το θέλει κι επειδή θα κάνει καλό στην εξέλιξη της σχέσης αντί να τη βλάπτει παραπάνω. Σκέψου ώριμα λοιπόν και μόνο αν νιώθεις έτοιμος/η να μοιραστείς τον ίδιο χώρο με το ταίρι σου, τότε να πεις το ναι!

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET