ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες φοιτητές Ιατρικής ζητούν να μπουν εθελοντικά στη μάχη κατά του κορωνοϊού!

Αυτές τις στιγμές κάθε βοήθεια μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Neopolis Team

21 Νοεμβρίου, 2020

Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν και γενναίες πράξεις λένε, και αυτό ακριβώς βλέπουμε να συμβαίνει από την περασμένη άνοιξη που ξεκίνησε η ιστορία με τον κορωνοϊό.

Και παρότι όλοι προσπαθούμε να κάνουμε το δικό μας κομμάτι και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας (σχεδόν όλοι, τουλάχιστον), υπάρχουν άτομα που το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Μαζί φυσικά με το υγειονομικό προσωπικό που παλεύει καθημερινά εδώ και μήνες, είναι κι εκείνοι που προσφέρουν εθελοντικά τη στήριξή τους και βοηθούν με ό,τι μέσα έχουν.

Η 25χρονη Άρτεμις, μία από τις 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη που μετέβησαν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης για εθελοντική δράση, ανήκει ξεκάθαρα στην ομάδα των ατόμων που βάζει ένα παραπάνω λιθαράκι στη μάχη κατά της πανδημίας, ενώ το ίδιο έρχονται να κάνουν και δεκάδες φοιτητές Ιατρικής, που δηλώνουν έτοιμοι να ταχθούν κι αυτοί εθελοντικά.

«Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε τον λαό της πόλης και τους υγειονομικούς, αλλά από την άλλη δεν θα είμαστε το προπέτασμα πίσω από το οποίο θα κρυφτεί η κυβέρνηση από τις ευθύνες της», δηλώνει στο ThessToday.gr ο Γιώργος Μεταξάς, φοιτητής Ιατρικής και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ, μιλώντας για το κάλεσμα προς τους συμφοιτητές τους για εθελοντική ένταξη στο σύστημα υγείας.

Η κίνησή τους αυτή δεν έχει βρει ακόμη απάντηση, ενώ όπως προσθέτει, το ζητούμενο είναι να προσφέρει ο καθένας όπου μπορεί αναλόγως με τις γνώσεις, το έτος των σπουδών του και την άσκηση που έκανες στις κλινικές.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές:

Συμμεριζόμαστε και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών. Στεκόμαστε δίπλα στους αυριανούς μας συναδέλφους. Καταλαβαίνουμε ότι σε ένα με δύο χρόνια κι εμείς στην ίδια κατάσταση θα είμαστε.

Για τα προβλήματα του συστήματος υγείας κάνει λόγο στις δηλώσεις του και ο Γιώργος, επισημαίνοντας τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει να παρθούν μέτρα για βελτίωσή του, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας, να γίνουν μαζικές προσλήψεις, να αυξηθεί η χρηματοδότηση ώστε να δοθούν παραπάνω μέσα ατομικής προστασίας και να ενισχυθεί ο εξοπλισμός.

Ακόμη, σε ερώτηση σχετικά με την ένταση που επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο όταν η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, τόνισε πως πράξη εθελοντισμού είναι η προσφορά των φοιτητών που θέλουν να βοηθήσουν αφιλοκερδώς και όχι η ένταξη ιδιωτών γιατρών με 2.000 ευρώ αφορολόγητα ως μισθό, ο Γιώργος Μεταξάς απάντησε ότι: «Η πράξη μας αυτή δεν έρχεται αντιπαραθετικά στο ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις. Η ένταξη των ιδιωτών γιατρών γίνεται γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο από την κυβέρνηση, ώστε να μη κάνει δηλαδή μόνιμες προσλήψεις».

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στο top10 των χωρών που «τραβούν» τους τουρίστες να τις ξαναεπισκεφτούν!

ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος Πειραιά: Πλησιάζει το opening ενός από τα μεγαλύτερα ZARA παγκοσμίως!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET