ΕΛΛΑΔΑ

Η 25χρονη Κρητικιά νοσηλεύτρια που πήγε εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη είναι το παράδειγμα που θέλουμε!

Τέτοιους νέους έχουμε ανάγκη!

Neopolis Team

20 Νοεμβρίου, 2020

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί παντού η είδηση για τις 10 εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη, που ταξίδεψαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν όσο μπορούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Η συμπρωτεύουσα περνάει πολύ δύσκολα αυτήν την περίοδο και το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του, επομένως η οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να αποδειχθεί σημαντική, το ίδιο και η αξιέπαινη κίνηση των γυναικών! 

Μεταξύ αυτών, βρίσκεται και μια 25χρονη κοπέλα, η Άρτεμις Νικηφόρου από το Ρέθυμνο, η οποία αποτελεί τη μικρότερη εκ των 10 νοσηλευτριών, βρίσκοντας το θάρρος να σταθεί απέναντι στις δυσκολίες του καιρού και να βοηθήσει εθελοντικά όσους έχουν ανάγκη.

Και όσο απλό κι αν μοιάζει σε όλους εμάς που καθόμαστε πίσω από την οθόνη του υπολογιστή και διαβάζουμε γι’ αυτή της την κίνηση, άλλο τόσο δύσκολο είναι στην πραγματικότητα να τα παρατήσεις όλα και να βρεθείς στο «στόμα του λύκου» εκουσίως.

Ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά ότι η κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, και τη στιγμή που νέες κοπέλες σαν την Ιωάννα Τούνη βγαίνουν στην επικαιρότητα λόγω δηλώσεων τύπου «Έλεος!» σαν απάντηση στο ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, κοπέλες σαν την Άρτεμη κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπίσουν την όντως σοβαρή κατάσταση.

Η ίδια βέβαια, πέρα από νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Ρεθύμνου, είναι αθλήτρια της άρσης βαρών, καθώς και «Σαμαρείτισσα» του Ερυθρού Σταυρού. Με τον τελευταίο μάλιστα, την προηγούμενη μόλις εβδομάδα είχε βρεθεί να καθαρίζει σπίτια ηλικιωμένων από τις λάσπες που έφεραν οι πλημμύρες στην Κρήτη. Έχει μάθει στα δύσκολα όπως φαίνεται, εξού και η απόφασή της να τα ξαναβάλει μαζί τους. 

Ο ομαδάρχης του Ε.Σ, Εμμανουήλ Ραπτάκης, δημοσίευσε ένα post στο Facebook προς τιμήν της 25χρονης, συνοδεύοντάς το με τα παρακάτω λόγια:

https://www.facebook.com/raptorth/posts/10223253359418921

 

Είναι ξεκάθαρο πως τόσο η Άρτεμις όσο και οι υπόλοιπες 9 γυναίκες φυσικά, αποτελούν παράδειγμα των ημερών, γι’ αυτό και το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με την πρώτη και έμαθε τι την ώθησε στην απόφαση να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Όπως δήλωσε η ίδια:

Ήθελα να βοηθήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό αυτές τις μέρες. Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο. Σε αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος.

Παραδέχτηκε ακόμη ότι η όλη κατάσταση την τρόμαξε στην αρχή, ωστόσο η ανάγκη της να προσφέρει ένα χέρι βοηθείας σε όσους το χρειάζονται, αποδείχθηκε πιο ισχυρή. Όσο για την υποδοχή από το προσωπικό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ανέφερε πως:

Μας υποδέχτηκαν σαν οικογένεια. Μας ευχαρίστησαν και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθειά μας.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός τράπερ που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, για κατοχή μαχαιριού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 ΕΠΑΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα και οι απαντήσεις!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τελευταίο τσεκ πριν τις Πανελλήνιες – Τι επιτρέπεται και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήτριες τηλεφωνούν στη Ζωή για την Τράπεζα Θεμάτων, τους απαντάει κανονικά!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

12χρονος τελειώνει το πανεπιστήμιο με 5 πτυχία και γράφει ιστορία ως ο νεότερος απόφοιτος!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια γέννησε και την επόμενη μέρα πήγε στην ορκωμοσία της, της βγάζουμε το καπέλο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET