ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

5 ασυγχώρητα λάθη που μπορούν να καταστρέψουν τις οικογενειακές μας σχέσεις!

Η οικογένεια πρέπει να είναι ένα μέρος στο οποίο να υπάρχει αγάπη, αποδοχή και στήριξη. Δυστυχώς, πολλές οικογένειες δυστυχούν, καθώς τα μέλη που τις απαρτίζουν προσπαθούν να καταστρέψουν την οικογενειακή ενότητα. Το να εντοπίσεις και να συνειδητοποιήσεις το πρόβλημα, είναι το πρώτο βήμα για να βρεις μία βιώσιμη λύση. Αυτά τα 5 πράγματα είναι ικανά να καταστρέψουν […]

Θεώνη Σταματοπούλου

28 Σεπτεμβρίου, 2016

Η οικογένεια πρέπει να είναι ένα μέρος στο οποίο να υπάρχει αγάπη, αποδοχή και στήριξη. Δυστυχώς, πολλές οικογένειες δυστυχούν, καθώς τα μέλη που τις απαρτίζουν προσπαθούν να καταστρέψουν την οικογενειακή ενότητα. Το να εντοπίσεις και να συνειδητοποιήσεις το πρόβλημα, είναι το πρώτο βήμα για να βρεις μία βιώσιμη λύση.

Αυτά τα 5 πράγματα είναι ικανά να καταστρέψουν τους οικογενειακούς δεσμούς:

1. Οι προσβολές και η κριτική

Οι λέξεις έχουν μεγάλο βάρος. Όταν λέγονται αγενείς και κακές κουβέντες μεταξύ των μελών της οικογένειας, πληγώνουν. Η οικογένειά σου υποτίθεται ότι πρέπει να είναι πηγή ενθάρρυνσης και στήριξης. Οι αρνητικές κουβέντες το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν τριβή στον πυρήνα της οικογένειας. Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να μετατραπεί το αρνητικό κλίμα και πάλι σε θετικό και να αντικατασταθεί η ζημιά που δημιούργησαν η κακή κριτική και οι προσβολές. Να χρησιμοποιείς λέξεις που ενθαρρύνουν και φτιάχνουν τη διάθεση στους άλλους. Βοήθησε την οικογένειά σου να βλέπει τη θετική πλευρά σε κάθε μέλος της.

2. Το κουτσομπολιό

Το κουτσομπολιό μπορεί να αποβεί καταστροφικό. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα με οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας, πήγαινε και μίλα απευθείας σε εκείνο. Μη διαδίδεις φήμες από εδώ κι από εκεί. Και πολύ περισσότερο μη συζητάς για το πρόβλημα μπροστά σε ολόκληρη την οικογένεια, αναγκάζοντας έτσι τα μέλη να διαλέξουν ποια πλευρά θα αντιπροσωπεύουν. Επίσης, μη μιλάς άσχημα για μέλη της οικογενείας πίσω από την πλάτη τους. Αν τους απασχολεί κάτι στη ζωή τους που δεν σχετίζεται όμως με εσένα, τότε μη διαδίδεις τα προβλήματά του όπου να ‘ναι.

3. Απάτη και ψέματα

Το να λένε τα μέλη της οικογένειας ψέματα μεταξύ τους ή να χρησιμοποιούν με δόλιο τρόπο πληροφορίες για να φθείρουν τον ιστό της οικογένειας, έχουν σαν αποτέλεσμα καταστροφική επιρροή σ’ αυτήν. Όσο μεγαλύτερο το ψέμα, τόσο μεγαλύτερη η φθορά. Οι ενέργειες του καθενός έχουν και αντίστοιχες συνέπειες. Όχι μόνο σε σένα, αλλά σε ολόκληρη την οικογένεια. Είναι πολύ προτιμότερο να παραδέχεσαι την αλήθεια, ακόμη κι αν αυτή πονάει ή θα σε φέρει σε δυσχερή θέση, παρά να γεμίζεις τους πάντες με ψέματα. Όσο περισσότερο κρύβεις την αλήθεια, τόσο περισσότερο θα πονέσει όταν μαθευτεί.

4. Αποτυχία στο να αποδέχεσαι τις διαφορές

Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί. Γι’ αυτό πρέπει να επιτρέπουμε τη διαφορετικότητα. Δεν είναι αναγκαίο ούτε δεδομένο ότι θα μοιράζονται όλα τα μέλη της οικογένειας τις ίδιες πολιτικές απόψεις ή την ίδια θρησκεία. Οφείλεις να δέχεσαι τις επιλογές και τις ανάγκες του καθενός, γεγονός που υποδεικνύει τη μεγαλύτερη μορφή αγάπης.

5. Μη απολογία ή συγχώρεση

Κανείς δεν είναι τέλειος. Κάποια στιγμή είναι σίγουρο ότι ένα μέλος της οικογένειας θα πληγώσει κάποιο άλλο. Είναι στα χέρια σου να ζητήσεις συγγνώμη. Αυτές οι λέξεις μπορούν να γιατρεύσουν τις πληγές και να δημιουργήσουν ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς. Το να μην απολογηθείς, σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει να καλυτερεύσεις και πάλι τις σχέσεις σου με το εν λόγω άτομο και τα συναισθήματά του δεν μετρούν. Το να μη ζητάς συγγνώμη υποδεικνύει έναν αδύναμο και εγωιστικό χαρακτήρα. Συγχώρεσε και δείξε τη συγχώρεσή σου με τις δράσεις, αλλά και τα λόγια σου.

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET