ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 σημαντικά μαθήματα που παίρνεις από μια λάθος σχέση!

Θεωρώ ότι καμία σχέση, η οποία δεν εμπεριέχει μέσα κακοποίηση είτε λεκτική είτε σωματική, δεν είναι λάθος, καθώς όλες σχεδόν οι σχέσεις ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις. Ωστόσο, μερικές φορές τα απομεινάρια μιας σχέσης σε «κυνηγάνε» και στην πορεία της ζωής σου και τα μαθήματα που παίρνεις είναι βαριά κι απότομα. Όπως τα παρακάτω… 1. […]

Default avatar

Guest Author

17 Μαρτίου, 2016

Θεωρώ ότι καμία σχέση, η οποία δεν εμπεριέχει μέσα κακοποίηση είτε λεκτική είτε σωματική, δεν είναι λάθος, καθώς όλες σχεδόν οι σχέσεις ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις. Ωστόσο, μερικές φορές τα απομεινάρια μιας σχέσης σε «κυνηγάνε» και στην πορεία της ζωής σου και τα μαθήματα που παίρνεις είναι βαριά κι απότομα. Όπως τα παρακάτω…

1. Μαθαίνεις ότι δεν είναι εντάξει να φοβάσαι να πεις τη γνώμη σου.

Πολλές φορές «αυτοφιμωνόμαστε» και δεν λέμε όσα πιστεύουμε, προκειμένου να μην πληγώσουμε τον άλλο, επειδή μας βγήκε εύθικτος. Προσοχή! Δεν μιλάω για χοντράδες και άσχημη κριτική. Μιλάω για την περίπτωση που μετράς τα λόγια σου επειδή ο άλλος παρεξηγείται τόσο εύκολα, ακόμη κι αν του πεις «Καλημέρα» με λίγο διαφορετικό τόνο στη φωνή σου. Κι αυτό είναι στρεβλό. Τι να σε κάνω εάν δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε για όλα μαζί;

2. Μαθαίνεις ότι δεν ευθύνεσαι εσύ όταν νιώθεις ανασφάλεια στη σχέση σας.

Κάποιοι άνθρωποι είναι φύσει ανασφαλείς και το παλεύουν, αλλά δεν μιλάω γι’ αυτούς. Μιλάω για εσένα που ήσουν πάντα μια χαρά, με ανασφάλειες σε λογικά πλαίσια και ξαφνικά έγινες σκιά του εαυτού σου κι αμφισβητείς τα πάντα. Ε λοιπόν, δεν φταις εσύ που ο άλλος βγάζει τα συμπλέγματα του πάνω σου και νιώθεις ανασφαλής. Φταίει ο άλλος που δεν μπορεί να το διαχειριστεί και σε κάνει να νιώθεις άσχημα. Τι περιμένεις; Διώχτον καλέ.

3. Μαθαίνεις ότι δεν είναι λογικό να μη νιώθεις ποτέ αρκετός/ή.

Όλοι μας σχεδόν έχουμε μέσα μας λίγο πολύ το αίσθημα του ανεκπλήρωτου, την αμφιβολία πως δεν είμαστε αρκετά καλοί, αλλά όλο αυτό σε διαχειρίσιμα πλαίσια. Αν ο άλλος σε κάνει να νιώθεις ανύπαρκτος/ή, μηχανικός/ή και σε μειώνει ή σε θεωρεί κατώτερο/η του, τότε η λύση είναι μία. Να φύγεις. Να φύγεις γιατί βρίσκεσαι σε μια χειριστική σχέση που μπορεί να αποβεί καταστροφική για την ψυχική σου ηρεμία. Μην ανησυχείς. Θα βρεθεί κάποιος/α για τον οποίο θα είσαι υπεραρκετός/ή.

4. Μαθαίνεις ότι δεν πρέπει να προσποιείσαι κάτι που δεν είσαι προκειμένου να αρέσεις.

Είσαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος με δικά του θετικά και δικά του αρνητικά χαρακτηριστικά. Είσαι ιδιαίτερος/η και αξίζεις να σου φέρονται έτσι. Δεν είναι ανάγκη να γίνεις κάτι άλλο για να αρέσεις. Δεν είναι ανάγκη να πιέζεις τον εαυτό σου προκειμένου να ταιριάξεις. Αν δεν ταιριάξεις, πάει να πει ότι δεν είσαι εκεί που σου αξίζει να είσαι. Και καλό είναι να φύγεις γρήγορα, πριν χάσεις τον εαυτό σου και την ευκαιρία να είσαι ελεύθερα αυτό που είσαι και να ζεις ευτυχισμένος/η.

5. Μαθαίνεις ότι δεν είναι κακό να ζητάς περισσότερα.

Έχεις νιώσει ποτέ ότι δεν είσαι προτεραιότητα στη ζωή του άλλου και απλώς σε στριμώχνει στο πρόγραμμα του σαν να είσαι κάποια υποχρέωση; Αν ναι, τότε θα ξέρεις ότι σε κάνει να νιώθεις τύψεις όταν ζητάς περισσότερα από αυτό κι ότι σε κάνει να νιώθεις σαν ένα άπληστο πλάσμα που δεν είναι ποτέ ευχαριστημένο. Αλλά δεν είναι έτσι. Αυτός/ή σου δίνει λίγα. Δεν είσαι εσύ αχάριστος/η. Και πρέπει να μάθεις ότι στη ζωή σου είναι αναγκαίο να μιλάς και να διεκδικείς όσα θέλεις. Δεν είναι απληστία. Είναι η προσπάθεια που κατ’εμέ οφείλει να κάνει ο καθένας για να είναι ευτυχισμένος. Και στο λέω από καρδιάς, μην αφήσεις κανένα να σου κόψει τη φορά προς την ευτυχία. Στη ζωή σου να τα ζητάς όλα και να προσπαθείς για όλα. Μην περιμένεις για τίποτα. Τρέξε παρ’ το. Και φύγε από ανθρώπους που σε βλέπουν μόνο όποτε τους βολεύει.

 

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET