ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Είδαμε τη λίστα με τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για το 2022 και λίγο ζηλέψαμε!

Πώς σπουδάζουμε σε αυτά;

Neopolis Team

1 Νοεμβρίου, 2021

Το U.S. News & World Report επέστρεψε για 8η χρονιά με τη δημοσίευση του Τop 10 με τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως για το 2022, έχοντας πρώτα εκτιμήσει 1.750 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε περισσότερες από 90 χώρες, με βάση 13 κριτήρια (όπως η έρευνα, η φήμη, οι δημοσιεύσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού και οι διεθνείς συνεργασίες).

Η δεκάδα δεν περιλαμβάνει κάποιο ελληνικό όνομα (περιμέναμε κάτι άλλο;), αλλά τα γνωστά μεγάλα ξένα πανεπιστήμια, που κυριαρχούν στις κορυφές εδώ και πολλά χρόνια. Αυτά που κοιτάμε με ζήλια σε φωτογραφίες ή στην τηλεόραση κι ελπίζουμε να αποτελέσουν πρότυπο των ελληνικών AEI κάποια στιγμή. Διότι προς το παρόν, ο μόνος λόγος για τον οποίο ξεχωρίζουμε είναι η αδυναμία μας να αντιμετωπίσουμε μια πανδημία με τα κατάλληλα μέτρα. Αν οι προϋποθέσεις δηλαδή για την είσοδο στην κατάταξη ήταν οι εικόνες μεγάλου συνωστισμού (1, 2, 3, 4, 5), τότε θα κερδίζαμε… 

Σε κάθε περίπτωση, αποδεχόμαστε τη μοίρα μας και χαζεύουμε τα παρακάτω 10 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, με αυτά των ΗΠΑ να καταλαμβάνουν τις περισσότερες θέσεις και συγκεκριμένα 8 στις 10! 

1. Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (ΗΠΑ)

Το πασίγνωστο Harvard με έδρα το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης βαθμολογήθηκε υψηλά σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανόμενης της βιολογίας και της βιοχημείας, καθώς και των οικονομικών και της διοίκησης επιχειρήσεων.

2. Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μασαχουσέτης (ΗΠΑ)

Έχοντας επίσης έδρα το Κέιμπριτζ, το δημοφιλές ΜΙΤ αξιολογήθηκε ως το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο, στον τομέα των Μαθηματικών.

3. Πανεπιστήμιο Στάνφορντ (ΗΠΑ)

Όπως δηλώνει και το όνομά του, βρίσκεται στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια, και φημίζεται για το καλύτερο πρόγραμμα Χημείας στον κόσμο!

4. Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ (ΗΠΑ)

Ξανά, το όνομα του Ιδρύματος μαρτυρά και την πόλη στην οποία εδρεύει, το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια. Φέτος, το UC Berkley αναγνωρίστηκε για το δεύτερο καλύτερο πρόγραμμα Χημείας, μετά το Παν/μιο Στάνφορντ.

5. Πανεπιστήμιο Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο)

Να και μια ανάσα Ευρώπης στην αμερικάνικη μέχρι στιγμής λίστα. Το Oxford University θα βρίσκεται πάντα στις κορυφαίες 10άδες, κι αυτή τη φορά για το καλύτερο πρόγραμμα τεχνών και ανθρωπιστικών σπουδών παγκοσμίως.

6. Πανεπιστήμιο Κολούμπια (ΗΠΑ)

Στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, τη Νέα Υόρκη, το Πανεπιστήμιο Κολούμπια αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο μέρος στον κόσμο για τη μελέτη του καρδιαγγειακού συστήματος.

7. Πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον (ΗΠΑ)

Το πανέμορφο αυτό campus της φωτογραφίας ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στο Σιάτλ. Οι φοιτητές του είναι τυχεροί όχι μόνο γιατί απολαμβάνουν τέτοιες εικόνες στην καθημερινότητά τους, αλλά και γιατί έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το καλύτερο πρόγραμμα κλινικής ιατρικής στον κόσμο!

8. Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ (Ηνωμένο Βασίλειο)

Το δεύτερο και τελευταίο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο βρίσκεται ξανά στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Κέιμπριτζ, χάρη στο πρόγραμμα Μαθηματικών του.

9. Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (ΗΠΑ) – Ισοψηφία

Στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια εδρεύει το CalTech, το οποίο αποτελεί μεταξύ άλλων το Εργαστήριο Αεριώθησης της NASA. Το ίδιο λοιπόν, έχει αξιολογηθεί με τον υψηλότερο βαθμό στη Διαστημική Επιστήμη. Makes sense.

9. Πανεπιστήμιο Johns Hopkins  (ΗΠΑ) – Ισοψηφία

Τέλος, στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ υπάρχει το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το οποίο είναι γνωστό για την ιατρική έρευνα, καθώς και για το δεύτερο καλύτερο πρόγραμμα μολυσματικών ασθενειών, όπως επίσης και χειρουργικό πρόγραμμα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας καινοτομούν με τεχνολογία που βοηθά στην κίνηση των ΑμεΑ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα περιμένουν το στεγαστικό επίδομα οι φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση από το καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET