ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Πώς να βρεις φίλους στο Πανεπιστήμιο με 5 απλά βήματα!

Ναι, μπορείς να το συνειδητοποιήσεις; Είσαι πλέον φοιτητής! Τέρμα πια το πρωινό καταναγκαστικό ξύπνημα, τέρμα πια η στριμμένη φιλόλογος που ήθελε να ξέρεις απέξω 30 ανώμαλα, τέρμα πια το «πρέπει να». Τώρα ήρθε η ώρα για ένα νέο ξεκίνημα! Γνωρίζω τις αγωνίες σου: θα βρω παρέα; Θα με συμπαθήσουν; Θα έχουμε χημεία;  Επειδή σε καταλαβαίνω […]

Neopolis Team

13 Οκτωβρίου, 2015

Ναι, μπορείς να το συνειδητοποιήσεις; Είσαι πλέον φοιτητής! Τέρμα πια το πρωινό καταναγκαστικό ξύπνημα, τέρμα πια η στριμμένη φιλόλογος που ήθελε να ξέρεις απέξω 30 ανώμαλα, τέρμα πια το «πρέπει να». Τώρα ήρθε η ώρα για ένα νέο ξεκίνημα! Γνωρίζω τις αγωνίες σου: θα βρω παρέα; Θα με συμπαθήσουν; Θα έχουμε χημεία;  Επειδή σε καταλαβαίνω 100% αποφάσισα να σου δώσω 5 συμβουλές για να βρεις παρέα χωρίς πολλά-πολλά.

1. Κάνε εσύ το πρώτο βήμα.

Μη διστάσεις να προσεγγίσεις  νέα άτομα ! Βρίσκεσαι στην ίδια φάση με άλλα 200 περίπου. Νιώθεις το ίδιο άβολα και αμήχανα με τους τελευταίους. Δεν γνωρίζεις σχεδόν κανένα. Όλα σου φαίνονται τόσο μα τόσο περίεργα, τόσο μα τόσο καινούρια αλλά αυτό είναι το κοινό σας σημείο. Στο χέρι σου είναι να γνωριστείς ,να πιάσεις κουβέντα, να χαζολογήσεις  με άλλους συμφοιτητές σου!

Tip1: Να είσαι ο εαυτός σου και μην προσποιείσαι κάτι που δεν είσαι.
Τip2: Ξεκίνα μιλώντας με τον διπλανό σου για διάφορα θέματα πχ για το μάθημα, το καθηγητή κτλ

2. Κοινωνικοποιήσου μέσω των social media.

Το facebook, το twitter και όχι μόνο έχουν πλέον εισβάλει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Έχεις τόσα πολλά μέσα, λοιπόν, για να αναδειχθείς , να μάθεις νέα για τη σχολή σου, να βρεις συμφοιτητές σου και απλώς να τους προσθέσεις στους φίλους σου. Μίλα τους! Μην ντραπείς  πάλι! Τσέκαρε ποστ, φωτογραφίες κτλ. Τέλος, μπες στην ομάδα της σχολή σου στο  Facebook κάνοντας έτσι ακόμη πιο εύκολη την διαδικασία εύρεσης παρεών.

3. Πήγαινε στη σχολή σου.

Είναι το πιο απλό και εύκολο βήμα. Δεν  έχεις τίποτα να κάνεις παρά να είσαι ΕΝΕΡΓΟΣ φοιτητής. Τι εννοώ; Να παρακολουθείς τακτικά τα μαθήματα σου ακόμα και αν κάποια σου φαίνονται κάπως ανιαρά και άχρηστα. Γιατί; Υπάρχουν και ομαδικές εργασίες,HELLO,όπου εκεί θα έχεις τη δυνατότητα να έρθεις σε ουσιαστική επικοινωνία με τους συμφοιτητές σου. Μπορείς ,επίσης, να γραφείς σε σχετικές φοιτητικές ομάδες θεάτρου, κινηματογράφου και φωτογραφίας.

4. Να είσαι φιλικός.

Δεν χρειάζονται υπερβολές. Δείξε ενδιαφέρον στο συμφοιτητή σου. Μη φαίνεσαι απόμακρος και αποστασιοποιημένος. Πήγαινε να καθίσεις δίπλα σε άλλα άτομα και μίλα τους. Ναι , παράτα το κινητό στην άκρη, κλείσε τα 3G και γενικότερα επικεντρώσου στους γύρω σου. Να δείχνεις ανοιχτός και αποφασισμένος σ’ αυτή την αρχή.

5. Εντόπισε τα κοινά σημεία.

Αρκετά συζήτησες για το μάθημα, τις πανελλήνιες και τις βαθμολογίες. Τώρα καιρός να στρέψεις την συζήτηση στη μουσική, σε ταινίες, σε ξένες σειρές και σε άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Έτσι,  μπορείς να βρεις κοινά χαρακτηριστικά, απόψεις, ιδέες, χόμπι με τους συμφοιτητές σου κάνοντας έτσι ένα δυνατό και πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα.

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET