ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

7 χρήσιμες συμβουλές που ελάχιστοι φοιτητές είχαν την τύχη να ακούσουν, πριν ξεκινήσουν το πρώτο έτος!

Κάθε πρωτοετής δέχεται πληθώρα συμβουλών από κάθε λογής ανθρώπους, σχετικά με την φοιτητική ζωή που πρόκειται να βιώσει για τα επόμενα 4 (τουλάχιστον) χρόνια. Χρήσιμες συμβουλές, άχρηστα tips, ενθαρρυντικά λόγια, φράσεις δήθεν σοφίας αλλά κι εκφράσεις που έχουν σαν στόχο να σε γεμίσουν με αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσεις όπως πρέπει, αυτήν τη νέα, υπέροχη βέβαια, […]

Default avatar

Guest Author

25 Σεπτεμβρίου, 2016

Κάθε πρωτοετής δέχεται πληθώρα συμβουλών από κάθε λογής ανθρώπους, σχετικά με την φοιτητική ζωή που πρόκειται να βιώσει για τα επόμενα 4 (τουλάχιστον) χρόνια. Χρήσιμες συμβουλές, άχρηστα tips, ενθαρρυντικά λόγια, φράσεις δήθεν σοφίας αλλά κι εκφράσεις που έχουν σαν στόχο να σε γεμίσουν με αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσεις όπως πρέπει, αυτήν τη νέα, υπέροχη βέβαια, εμπειρία.

Τέτοια tips, έχουν ειπωθεί, άπειρα αν μη τι άλλο και στο δικό μας site. Συνεπώς, σκέφτηκα να παραθέσω ορισμένα, που δεν τα ακούς τόσο συχνά, ούτε τα διαβάζεις κάθε μέρα στο Ίντερνετ. Ελπίζω να φανούν χρήσιμα και σε εσάς που θα τα τσεκάρετε παρακάτω.

Πάντως, ειλικρινά θα ήθελα κάποιος να τα έχει μεταφέρει και σε μένα, προτού ξεκινήσω την φοιτητική μου σταδιοδρομία…

1. Δεν χρειάζεται να σηκώνεις το χέρι, μπορείς να βγεις από την αίθουσα όποτε θέλεις!

freshmen-tips1

Γενικά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης πριν το πανεπιστήμιο, έπρεπε να σηκώσεις το χέρι σου για να πας πχ στο μπάνιο. Στο πανεπιστήμιο όμως,  κάτι τέτοιο παύει να ισχύει. Κανείς δε θα σου απαγορέψει να σηκωθείς από την θέση σου και να αποχωρήσεις από το αμφιθέατρο για λίγα (ή και για πολλά) λεπτά. Αντιθέτως, αρκετοί είναι εκείνοι που θα ενοχληθούν, σε περίπτωση που διακόψεις τη διάλεξη για μια τέτοια ανοησία!

2. Μην κάθεσαι ποτέ στην πρώτη και την τελευταία σειρά!

freshmen-tips2

Αν το μάθημά σου γίνεται σε μικρή αίθουσα τότε είσαι τυχερός, γιατί το πλήθος των φοιτητών είναι αρκετά μικρότερο (συνήθως). Αν όμως έχεις μάθημα σε αμφιθέατρο τότε τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα, αφού το πλήθος των φοιτητών είναι πολύ μεγαλύτερο (ενίοτε ΤΕΡΑΣΤΙΟ), οπότε το πού θα καθίσεις έχει ιδιαίτερη σημασία (αν βέβαια θές να προσέξεις). Επιπλέον μεγάλη σημασία έχει και το γέγονος ότι καλό είναι να σε γνωρίζει ο καθηγητής σου. Όχι με το όνομά σου φυσικά, αρκεί να θυμάται πως έρχεσαι στις διαλέξεις, γεγονός που θεωρώ ότι βοηθάει αρκετά κατά τη διάρκεια της βαθμολόγησης! Με βάση τα παραπάνω, προτείνω τη δεύτερη ή την τρίτη σειρά. Δεν είσαι πρώτη για να σ’ έχει μονίμως μπροστά στα μάτια του με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ούτε όμως και τελευταίες τρεις τέσσερις, όπου σε χάνει εντελώς από το οπτικό του πεδίο. Το θέμα όμως, είναι αν προλαβαίνεις… Προλαβαίνεις;

3. Οι ώρες γραφείου, έχουν συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης!

freshmen-tips3

Όλοι οι καθηγητές ανακοινώνουν ώρες γραφείου (βέβαια έιναι άλλη ιστορία το ποιοι τις τηρούν) και για αυτό αν χρειάζεσαι βοήθεια σε κάτι πάνω στο μάθημα, οφείλεις να τις εκμεταλλευτείς. Μπορεί να φαντάζει κάπως «τρομακτικό» το να κατευθυνθείς στο γραφείο του καθηγητή με μια λίστα από απορίες, εκείνος όμως (ή τις περισσότερες φορές οι βοηθοί του) είναι ο καταλληλότερος για να τις λύσει με τον τρόπο που θα ζητήσει κι αργότερα, στις εξεταστικές.

4. Ναι, πρέπει να είσαι στην ώρα σου!

freshmen-tips4

Γενικά το πρωινό ξύπνημα κατά τη διάρκεια των φοιτητικών σου χρόνων, είναι μια πονεμένη ιστορία… Κάθε φορά όμως, πρέπει να κάνεις την υπέρβαση και να παρευρίσκεσαι στο αμφιθέατρο στην ώρα σου (ή και νωρίτερα αν στοχεύεις σε καλή θέση). Διαφορετικά, αν είναι να χάνεις το μισό μάθημα και να πηγαίνεις στη σχολή μόνο και μόνο για τον χαβαλές, καλύτερα κάτσε σπίτι και στην κρεβατάρα σου.

5. Οι δικαιολογημένες απουσίες αποτελούν παρελθόν!

freshmen-tips6

Αν σε κάποια μαθήματα (ή κυρίως εργαστήρια) παίρνουν παρουσίες, την έχεις κάτσει τη βάρκα. Κι αυτό γιατί όταν λείπεις σε κάποιο από αυτά, το να δικαιολογήσεις κάποια απουσία σου είναι αρκετά δύσκολο. Ο μόνος λόγος που γίνεται αποδεκτός, είναι φυσικά ο ιατρικός κι αυτός όμως, συνοδεία της αντίστοιχης ιατρικής βεβαίωσης! Οπότε πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός αφού ορισμένοι καθηγητές στις 3 απουσίες ,σε κόβουν κι από το μάθημα, ανεξαρτήτως βαθμού. Για αυτό, το νου σου!

6. Μακριά από τα πάρτυ των παρατάξεων!

freshmen-tips5

Οι πρώτοι ή μάλλον από τους πρώτους ανθρώπους που πρόκειται να σε προσεγγίσουν και να γνωρίσεις στο πανεπιστήμιο, είναι οι εκπρόσωποι των διαφόρων πολιτικών (κομματικών λέω εγώ) παρατάξεων. Και μέσα σε όλα που πρόκειται να ακούσεις, θα είναι και η πρόσκληση σε κάποιο νυχτερινό κέντρο για την …εσπερίδα τους. Φιλική συμβουλή, μακριά κι αγαπημένοι! Εγώ για σένα το λέω, γιατί αν κάνεις μια φορά το λάθος, τότε πρόκειται να σου πρήξουν τα π@@ρια για μήνες ολόκληρους! Μη σου πω και χρόνια…

7. Μην εμπιστεύεσται πάντα το φαγητό της εστίας!

freshmen-tips7

Δεν θα είναι κάθε μέρα του Αϊ Γιαννιού, που η εστία σου σερβίρει παστίτσιο, κοτόπουλο με πατάτες ή και ..πίτσα! Για αυτό το καλύτερο που μπορώ να προτείνω είναι να προμηθευτείς ένα πρόγραμμα σερβιρίσματος και να σημειώσεις τις ημέρες που ανταπεξέρχονται στις γευστικές σου προτιμήσεις. Προσωπικά πάντως, όντας φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως το φαγητό της εστίας μας είναι από τα καλύτερα μεταξύ των διαφόρων Πανεπιστημίων που έχω επισκεφτεί!

 

OUR20s

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET