ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Του… μπερδέματος με τις μετεγγραφές, φοιτητής με 4.500 μόρια «περνάει» στο ΟΠΑ!

Οι πρωτοετείς κάνουν ήδη τα πρώτα τους βήματα στα Πανεπιστήμια και πλέον ήρθε η στιγμή να ανοίξει και η πλατφόρμα των μετεγγραφών για όσους τις δικαιούνται κι ενδιαφέρονται να τις εκμεταλλευτούν. Πράγμα βέβαια, που όπως είχε γίνει γνωστό από τον προηγούμενο μήνα, θα έφερνε έντονη αναστάτωση στα πανεπιστήμια. Με πάνω από 10.000 φοιτητές να κυνηγούν […]

Neopolis Team

18 Οκτωβρίου, 2019

Οι πρωτοετείς κάνουν ήδη τα πρώτα τους βήματα στα Πανεπιστήμια και πλέον ήρθε η στιγμή να ανοίξει και η πλατφόρμα των μετεγγραφών για όσους τις δικαιούνται κι ενδιαφέρονται να τις εκμεταλλευτούν. Πράγμα βέβαια, που όπως είχε γίνει γνωστό από τον προηγούμενο μήνα, θα έφερνε έντονη αναστάτωση στα πανεπιστήμια.

Με πάνω από 10.000 φοιτητές να κυνηγούν την μετεγγραφή, λογικό ακούγεται!

Ένας μεγάλος αριθμός δηλαδή, στοχεύει να μεταβεί σε υψηλόβαθμες σχολές των κεντρικών πόλεων, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί από αυτούς οριακά ξεπερνούν τα 4.000 μόρια. Κι εδώ είναι που το ζήτημα γίνεται πιο περίπλοκο. Για παράδειγμα, φοιτητές με βάση εισαγωγής 4.490 μόρια στο καινούργιο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εφόσον το δικαιούνται, θα μετεγγραφούν στο αντίστοιχο τμήμα διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο έχει βάση 17.959 μόρια.

Κι εκτός από το γεγονός ότι η εν λόγω κατάσταση αποτελεί αμφιλεγόμενο ζήτημα, για το κατά πόσο είναι δίκαιο, από την άλλη έχουμε και τα ίδια τα Πανεπιστήμια, που φέτος φαίνεται να φτάνουν στα όρια της «ασφυξίας». Για του λόγου το αληθές, το τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπολογίζει ότι στους 230 εισακτέους που είχε, θα προστεθούν από μετεγγραφές ακόμα και 1.000 φοιτητές, με τον Πρύτανη να σκέφτεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Λύση στο πρόβλημα ίσως φέρει η νέα απόφαση της Υπουργού Παιδείας, η οποία θέλει τα ίδια τα ΑΕΙ να ορίζουν τον αριθμό εισακτέων κάθε χρόνο.

Όπως και να ‘χει και όποια απόφαση κι αν παρθεί στο μέλλον, προς το παρόν, το σύστημα των μετεγγραφών άνοιξε από τις 16 Οκτωβρίου και θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παραιτήθηκε η διευθύντρια του ΙΚΥ – Καταγγέλλει κακοδιαχείριση και εκθέτει την Κεραμέως!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Θεσσαλίας: Έπεσε παράθυρο εν ώρα μαθήματος και κατά τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET